Gå til hovedinnhold

Vest og test :)


Pickles sin Høstvest har stått på ønskelisten min en god stund nå. Og nå, midt på sommeren, syns jeg det passet helt flott ;) Denne blir virkelig god å ha når høsten kommer. Jeg var fristet underveis til å lage den med lange armer, men fant ut at med en ensfarget langermet genser under blir dette fint :)


Den er strikket til Anna, som har hatt rosa-dilla helt siden hun kunne si "josa". Men....da jeg fornøyd og glad viste henne vesten og sa den var til henne, sier hun at "ynglingsfargen min e jo rød, mamma". Rød? Jeg mistenker at yndlingsfarge-byttet skjedde i akkurat det øyeblikket...:)


Men hva tenker en strikkeglad mamma da? At den hadde blitt veeeldig fin i rød og da! Og kanskje med lange armer.. Jeg får beholde "høstvest" på ønskelista mi, og se om jeg starter på en ny. For den var enkel og grei å strikke, litt tidkrevende med Daisy'ene men absolutt verdt det! De er jo bare nydelige :) Men det må også sies at når Anna fikk vesten på, var hun veldig fornøyd med josa og ♥


Jeg har brukt dobbel tråd Lanett på pinne 3,5, og syns det var ett bra valg. Merinoull og skikkelig myk og god. Jeg var litt for rask å lese oppskriften før jeg skulle handle garn, så jeg oppdaget ikke at det var 4 forskjellige farger på den. Jeg kjøpte bare 3, så da ble det litt triksing. Alt er som det pleier altså :)


Jeg er nok unormalt glad i oppbevarings-ting. Bokser, kurver, poser, vesker, mapper.... Og nå er det rundpinnene jeg prøver å designe hus til :) Jeg er ikke så glad i disse mappene med åpne lommer hvor man stikker rundpinnene ned i. For det er jo så ulik størrelse på pinnene at noen forsvinner helt og andre stikker for mye opp. Så nå skal jeg teste ut denne enkle mappen med glidelås.


En lomme for de korte og en for de lange rundpinnene. Er sikkert kjekt å ha de sortert på nummer også, men det er jo ikke SÅ mange - og bambus'ene er jo merket med nummer. Kanskje jeg burde laget den ene lommen mindre... må tenke litt på det før neste test-søm. Og dere må gjerne komme med synspunkter og forslag! :)

Jeg må få si tusen takk for kjempehyggelige tilbakemeldinger (og bestillinger) etter åpning av kreativ avdeling på nettbutikken :)

Da ønsker jeg dere alle en fin fredag, håper dere har det flott der dere er! :)
Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Unknown sa…
Åhh, det er en nydelig vest, kjempeflott i lilla/rosa..., men kan fint se den for meg i rødt også! Søt modell og flott katt!

Ha en fin dag!
Snuppesnella sa…
Rett og slett nydelig vest til prinsessen din !

Er vel ikke lenge før vi ser den i rødt.. hihi.

Kos deg videre der i nord.
Hilsen bergenseren i 20 grader i dag. ;)
Nydelig vest og for en sjarmerende modell;)
Kjempefin vest, og for noen flotte bilder!
Trine Aga sa…
Kjempe fin vest!
Jeg kunne tenkt meg rundpinne mappe sånn at man kan sortere etter pinnestørrelse.. Har nesten ingen bambuspinner..:/
hanne sa…
Kjempesøt vest - kunne absolutt ha strikket denne, tenker jeg... Veslejenta di kledde den veldig godt!
Nydelig katt,også!
Ha en fortsatt fin sommer.
Anette sa…
Åhhh for en lekker topp du har laget! Nydelige farger - og skikkelig flott modell ;)
--klem--
Misemor sa…
For ei søt snuppe da. ;-)
Og her var det inspirasjon å hente. Jeg elsker slike topper/kjoler som omtrent strikkes i ett stykke. Fargene ble fine selv om du "manglet" en farge. Og rundpinneetuiet ditt var kjempelurt. Nå jobber hjernecellene mine på høygir... hehe...
Ha ei flott helg. =)
Anna sa…
Kjempefin vest har du strikker. Og veldig søt modell:)
Kjempefin vest, og for ei nydelig Anna du har! Ordentlig blid og fotogen lita frøken.

Kjenner endelig at hobbylysten begynner å komme tilbake her, så lurer på om det ikke blir litt strikking her også snart. Veldig lurt med mapper til rundpinnene, jeg har på lista mi å rydde i strikkepinnene. Kaos, tro du meg ;).

Kos dere i helga - håper sola skinner hos dere også nå, her er det strålende og vakkert etter mange grå regnværsdager. Sommerklem!
Ann Kristin sa…
Veldig nydelig vest.
Lene sa…
Den var kjempe fin, likte fargene veldig godt:)

Fortsatt god sommer:)
Judith sa…
Så fin den ble. Har aldri våget meg på de daisyene, syns de ser vriene ut, men nå er det sommer og god tid, så kanskje...
Barbro sa…
Fantastisk nydelig topp. Og nydelige farver!

Ønsker deg en fin helg
Klem fra meg :-)
lena sa…
Åhhh ja, hva skal jeg si? Du er desidert en av mine favorittblogger, og favorittpersoner "som jeg ikke kjenner personlig"!! Dette innlegger slo meg rett i hjertet, av flere grunner. 1. Høstvesten din var utrolig fin, og fine farger. Dette er en av de tingene jeg har strikket, som jeg vil strikke igjen, så jeg har litt kjærlighet for denne selv:) Gleder megtil å se din i rød, eventuelt med lange armer;). 2. Anna er jo bare utrolig bedårende,lita jente! Hun er skikkelig fotogen:)! 3. Jeg er katteelsker, og katten din er jo bare nuuuuuuudelig! 4. Utrolig fine bilder av alt sammen. 5. Den mappa til rundpinnene er GENIAL! Og jeg må bare si at det stoffet du har brukt på denne "prøvemappen" var helt *dåååååån*. Skulle gitt mye for å kunne bruke den mappen selv, og se og ta på stoffet:) Det var rett og slett ett vakkert stoff! Lykke til videre med utvikling av rundpinne-mapper! Det klarer jo du helt utmerket ser jeg:) Ha en super helg!
Hei hei :-)

Tusen takk for hygelig handel i dag, man blir glad av å se en som digger jobben sin slik du gjør :-)
Kommer garantert til å handle flere ganger av deg, er mange bursdager + julegaver som som skal i boks fremover :-)
Ha en fin fin kveld :-)
Klem
siwi sa…
Kjempefin vest, ahr også begynnt på en slik...for lenge siden, fikk inspirasjon til og ferdigstille og begi meg ut på disse daisyene ! Kanskje blir det tid i sommer. Masse kjekt i bloggen din!
Cloudberry sa…
Nydelig vest og kjempesøt modell :)
Synnøve sa…
Rundpinnemappetips har jeg! Jeg har en mappe der alle pinnene ligger i hver sin lomme, uten at selve etuiet er så fryktelig stort i seg selv. Veldig kjekt med egne lommer til hver str (og påsydde nr!), det er håpløst å måtte se på hver pinne for å vite hvilken str det er! I tillegg er det en liten lomme til pinnemåleren, så man vet alltid hvor den ligger ;) jeg får vise den frem på bloggen hvis det er av interesse! Når det gjelder min nye teknologiske duppeditt, så kan jeg anbefale Huawei U8800 - rimelig telefon med alle funksjoner man trenger og ikke trenger, kommer godt ut i tester rundt omkring. Og du! Den høstvesten er jo bare helt nydelig - frøkna di også! ;) Og mamma snakker støtt og stadig om deg og dine hobbysysler, hun er så begeistret for alt du lager :)
Unknown sa…
åååh! for en nydelig vest! Og så flotte bilder av Anna!

Rundpinneoppbevaring er et ork ja, jeg klarer aldri å finne et system jeg blir fornøyd med så jeg har slått meg til ro (veeel) med å ha alle liggende i en skuff hultertibulter.... :P
Stinemorღ sa…
Nydelig vest på ei sjarmerende jente! Ble jo like fin med 3 farger - pyttsann, alt ordner seg vet du :)

Den oppbevaringa di var ikke dum!
Syns du skal legge slike ut i butikken din - for jeg trenger nemlig sånne, hihihihi :)

Ha en super uke!
Vi fyker avgårde til sunnmøre i morgen, er bare hjemmom en dag for å pakke på ny.. puh! Ferie er slitomt, men herlig :) - blir lite tid til blogging da, men det skal jeg nok klare å ta igjen!

klem ;)
Renathe sa…
Nydelig jente med en alltid nydelig høstvest! :) <3 Spennende prosjekt, jeg følger med og sparer! ;)
Anonym sa…
Den vesten stikke æ for tia. Strikka den i fjor også. Da i 1 år, no i 2 år. :) Kjempefine farga du har valgt ut!! :) Marit.
hjertemynthe sa…
KJEMPESØT topp! Du er så god til å sette sammen farger :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster