Gå til hovedinnhold

Dyrebare nøster i bruk


Vi er på en liten mini-ferie hos mine besteforeldre på Senja. Har koset oss i deilig vær med grilling og avslapping. Er så godt å komme hit, har tilbringt mange somre her som liten og minnene strømmer på.
Og hva passer bedre enn bestefars vedstabel som bakgrunn :)

For over ett år siden "annonserte" jeg her på bloggen at jeg skulle driste meg på ett stort prosjekt til meg selv, nemlig Lavendeljakka til Pickles. Herlig Abuelita tjukk merino ble kjøpt, og jeg var ved friskt mot! Helt til jeg leste ett sted at antall nøster som var oppgitt i oppskriften var litt knapt, og så jeg som hadde planer om å strikke den litt lengre... Jeg kontaktet Pickles, men de hadde ikke mer igjen av samme innfarging. Motet forsvant og nøstene lagt vekk.


Men nå har altså tre av disse dyrebare nøstene blitt til 2 halser, en strikket og en heklet. Og for ett utrolig herlig og mykt garn! Den strikkede ble startet som vridd hals fra Pickles, som jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Men det er noe med meg og "kast" i oppskrifter, syns hullene blir så fryktelig store. Så jeg startet på nytt med planen om å strikke *3 r, 1 vr* forskjøvet slik at den fortsatt ville bli vridd-aktig. Men.....jeg strikket i vei mens skravla gikk og plutselig hadde jeg strikket 10 cm uten å vri noe som helst. Jaja, så da ble det en rett opp og ned hals da :). Oppskrift uvridd hals: legg opp 88 m på p 8 med Abuelita tjukk merino, strikk *3 r,1 vr* til nøstet er brukt opp :)


Den andre halsen er igjen heklet etter oppskrift fra favoritten på Etsy. Og denne likte jeg godt, akkurat passe myk og tett. Begge halsene er laget som lange skjerf og sydd sammen i endene til en ring. Jeg ville ha de slik at de kan surres to ganger rundt halsen, men de kan fint henge enkelt som "pynt" :)


Og her er det klø-testing og ny hekling på gang :)

Ha en fortsatt herlig sommer jenter!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Lekkre halser, både strikket og heklet:)
Fin blogg du har, følger deg gjerne videre:)
Ååh, de var bare så fine! Herlige farger!

Kos deg masse på Senja, så koselig at du kan dra tilbake til der du selv var som barn. Jeg merker det så godt selv når jeg er i mine barndoms trakter, får en helt egen ro over meg der. Og det er vel sånn det skal være! God ferie!

Klem fra meg!
lena sa…
Det var virkelig noen flotte halser! Og flott dame som har den ene på:) Håper du har en fin sommer, og bare koser deg! Klem
Synnøve sa…
Så lekre! Kos deg i sommerparadiset ditt :)
Hege LH sa…
Høres kjempekoselig ut! Av en eller annen grunn er fjæra og lukta av fjære et sterkt minne derfra... sommeridyll! Og veldig fine ting du har laget! :-)
Stinemorღ sa…
Lekre halser!

Ha en fortsatt flott mini-ferie :)

klem
Desse såg mjuke og gode ut!! Spennande garn,- eg har enno ikkje prøvd pickles sitt garn. Synd du ikkje fekk jakken du hadde tenkt,- men halsane ser veldig gode ut!!
Annelive sa…
Flotte halser som ser myke og deilige ut.
Kos deg på Senja.
Annelive
Anonym sa…
Kjempefine halser. Har tenkt å bestille dette garnet selv, skal strikke til min datter som som er hyperersensitiv ;) for garn som klør!. Ser du har klø-testa, kan det anbefales?
Sissel
Gita sa…
Jag har haft en underbar stund framför datorn när jag har tittat igenom din blogg. Massor av fina saker och härlig inspiration. Nu har jag lagt in en prenumeration av dina inlägg.
Mirdiz sa…
De ser deilige ut:)
Håper du har en herlig sommer:)
mimouna sa…
Så bra at du fant fine prosjekter til de nøstene, halsene ble flotte. Deilige plagg til høsten. Eller til en kjølig sommerkveld også.

God ferie. :o)
hanne sa…
Så fine halser! Bra bruk av garnet! Kose deg videre på ferie ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster