Gå til hovedinnhold

Dobbeldilla


Det kommer en liten babygutt i samboers familie nå i juli, så endelig kunne jeg hekle og faktisk ha en mottaker! :) Tenkte først at hekling kanskje er litt jentete (er det det?) men med de rette fargene tror jeg det blir fint til en nyfødt gutt også.


Oppskrift til både jakke og sko er fra Etsy. Garn: Duo. Skoene er samme oppskriften som jeg har brukt her.
Og dere som begynner å bli lei av både hekledilla og Duodilla... beklager, det kommer enda mer... Hihi.. :)
Jeg er visst ikke noen ullgarn-strikker på sommeren, dvs jeg er det i hodet, for prosjektene hoper seg opp der. Satser på at noe blir satt ut i live når høsten kommer.


Ellers går det i søm til strikkeglade jenter der ute! I morgen blir det fotografering og ordning i nettbutikken, og så satser jeg på åpning av "kreativ avdeling" på søndag :) Gleder meg!

Nå skal jeg være litt husmor, og så blir det nytt hekleprosjekt i kveld og kanskje litt klisj på TV :)

Sees søndag ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Snuppesnella sa…
Åååå helledussen det var fint !
Fin fargesammensetting til en prins.

Du er som vanlig FLINK !
WOW så nydelig den jakken blei!! Klart ein gutt kan bruke heklejakke, den var superfin:))
Synnøve sa…
Heklejakken var knallfin, ingen jenteting det der, nei! Fargene er supre til en liten pjokk :) Gleder meg som vanlig til å se resultater fra kreativ avdeling!
Pernilla sa…
Gutten kommer å bli så fin i dette!
Nydelig!
Pernilla
Så flott sett du har laget - absolutt perfekt til en gutt:)
Desirée sa…
Settet var kjempefint, og passer like godt til gutter når det er den rette farven :)
Det var en aldeles nydelig sett, helt perfekte guttebabyfarger og overhodet ikke jentete. Og så kos å hekle til en pitteliten en!

Kos deg med forberedelse av kreativ avdeling, hekleprosjekt og klisj-tv;).

God klem :)!
siwi sa…
Så fint det ble, nydelig farge sammensettning, så det gikk helt fint med hekkel til gutt!
Helledussen så lekkert. Hekling til gutter e heilt topp det. Og nydelig e det du har laga. Ikkje bekymre deg om formye hekkel og duo! Vi nyter dine lekkre bilder og gleder oss med deg i din kreative glede :)
Du inspirere stort, så fortsett med det :)
klem hk
Lene sa…
Å, så mye fint du lager!
tulipa sa…
Så utrolig søtt sett! Kanskje det er synet av dette som bikker min læresegåheklemotivasjon rett vei! Å, nå er jeg spent på hva du legger ut i nettbutikken! Gleder, gleder meg!!
Nå tusler en omgangssyk tulipa til sengs!
God natt!
:)
Ellen Karin sa…
For et nydelig babysett!!! Synes absolutt ikke at hekling er forbeholdt jenter. Dette ble jo kjempelekkert!
Skjevikhuset sa…
Nydelig sett, passer supert til begge deler. Utrolig kreativ dame du er..liker bloggen din godt.
lena sa…
Det var ett virkelig flott heklesett til en liten gutt!!! Nydelige farger!
Nydelig! Flott laget og superfine farger.
Rosehagen sa…
Nydelig;)
Den passer perfekt til en liten gutt!
God helg;)
Stinemorღ sa…
Nydelig sett til en liten tass :)

Men altså.. den dere Knitting Diva
- den likte jeg virkelig!
Så stilig :)

STOR klem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp