Gå til hovedinnhold

Bambi-lykke ♥


Selv om stoff-lageret mitt inneholder det meste jeg kan tenke meg, er det noen stoffer jeg finner som bare MÅ få bli en del av det. Slik som dette Bambi-stoffet ♥ Blir jo nesten rørt av å se på det, og barndomsminner fra julen (Bambi på isen) strømmer på :) Motivene er ganske store og passet derfor perfekt til en strikketøypose.


Jeg gjorde det rent og enkelt med hvitt fôr og hvite bånd. Men kan sikkert bruke andre duse farger sammen med Bambi og Trampe også :) Kunne faktisk tenkt meg sengetøy med Bambi på, det hadde vært nydelig det!


Nå som hekle-dillaen nok er kommet for å bli, har jeg sydd meg en sommerlig heklekrok-mappe. Jordbær er sommer! Jeg har fôret den med både kraftig vliselin og dukvatt så den er god og stødig. Jeg minnes med ett smil min aller første strikkepinnemappe, som var så tynn og slapp at selv med pinner inni klarte den ikke holde fasongen, hihi :) Man lærer! :)Til tross for skikkelig møkka-vær, gikk helgas messe kjempebra! Gøy og skummelt å stå og selge mine hjemmesydde ting. Men veldig givende og motiverende! Har møtt masse hyggelige folk, både besøkende på messa og andre selgere. Og flere av selgerne møter jeg faktisk igjen neste helg, da det endelig er klart for Villmarksmessa. Kjenner at jeg gru-gleder meg litt til det. Har investert ganske mye (både tid og penger) på villmarksproduktene, så er veldig spent på mottagelsen av de.


Fortsatt messe-modus på meg altså, og derfor lite strikking. Men jeg småstrikker litt sent om kvelden, for å få vekk symaskin-lyden i hodet mitt før jeg går til sengs, hihi :)

Ha ei fortsatt fin uke alle sammen!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Det var fin bambi, det!

Ønsker deg masse lykke til på Villmarksmessen, veldig spennende!
Ellen Karin sa…
Åååå det Bambi stoffet var jo bare nydelig da. Og heklekrokmappen var også kjempefin. Blir så inspirert av å se i bloggen din, men finner visst ikke tid til å sy noe selv. :) Men en vakker dag...

Lykke til på messa!
Guri sa…
Du har så mange fine stoffer! Bambi var nydelig! Og jordbærstoffet ditt gjør at jeg kjenner sola varme :)
Jeg har en konkurranse gående i bloggen min, så jeg anbefaler deg å titte innom!
Lykke til på messa! det går helt sikkert veldig bra!!!
Ha en super dag! Klem :)
tulipa sa…
Så søt Bambi!! Ja, fikk nesten litt julestemning;) Der har du akkurat slik mappe som jeg er på jakt etter til pinnene mine!!! Gleder meg til du begynner å sy slikt til nettbutikken din:) Spennende med disse messene dine! Håper du får solgt masse MASSE på villmarksmessen!!
:)
Synnøve sa…
Du har så utrolig mye inspirasjon gjemt i hvert innlegg! Den Bambi-posen var virkelig til å dåne av!! Elsker Disney <3 Lykke til på messe!!
Misemor sa…
Heklenålmappen var jo bare ordentlig søt! Kjekt med litt erfaring! ;)
Nydelig bilde av Bambi og Trampe:) Så gøy at messen gikk bra, og lykke til med neste:)
Stinemorღ sa…
Herlige Bambi - så søtt!
Jeg ble kalt Bambi på ungdomsskolen og videregående, var vel det som stod på russelua mi også :) hihihi

Jeg er enormt imponert over alt du har sydd - du er så flink!
Og de søte tøflene og lua du har hekla :) lekkert!

klem fra meg :)
Vilma sa…
Århhhh , det er så smukt det hele :-)))


Klem Vilma
Hilde sa…
åååå! det bambi stoffet var helt nydelig! :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp