Gå til hovedinnhold

Ukul lue, men hotte votter!


I disse VM-tider kan man kanskje ikke unngå å bli litt revet med. Men hvem kunne ane at jeg (som ikke interesserer meg for sport, overhode!) skulle få både hjertebank, gåsehud og tårer i øynene da Northug tok gull i går. I alle dager... Men hvertfall, en VM-lue måtte jeg bare lage! Inspirasjonen kom fra Stinemor sin flotte strikkede VM-lue. Men så har jeg hatt så lyst å prøve Felisi sin oppskrift på heklet lue. Så her ble det inspirasjon fra to hold! Oppskriften var virkelig noe for meg, enkelt forklart og kjapp å hekle. Så den skal prøves igjen. Garnet jeg har brukt er akrylgarnet (!) Molly fra Järbo, kjøpt på Panduro i Oslo.


Tanken var at lua skulle bli til min ull-hatende 7-åring. Men pga tykkelsen på garnet og litt feilberegning fra min side ble denne i voksen størrelse. Men bare i bredden...for å få symmetri i flagg-stripene ble det en "vanlig" kort lue. Den hadde nok blitt finere som baggy slik oppskriften sier. Og hvis jeg hadde brukt riktig garn. Og riktig heklekrok... Kan bare skylde på meg selv her :). Jeg prøvde å prakke lua på samboeren og han tok den på da han skulle ut med ungene. Men han tok også en av mine sydde luer i lomma for "det kunne jo hende han traff folk". Haha... Men jeg velger å ikke bli fornærmet her, for luen ble faktisk litt bolle-aktig på hodet... (Isopor-Benedicte har ganske lite hode, så det vises ikke så godt på henne). Jaja, noen slike feil-kreativiteter må man vel bare regne med ;)


Mannen bestilte tovede votter av meg (dvs jeg spurte om han ville ha og han sa ja...hehe). Han ville ha de sorte og lange. Jeg er egentlig ikke så glad i å strikke sort, rett og slett fordi det er vanskelig å telle og se hvor man er, men det har kanskje noe med at jeg har dårlig lys i strikkehjørnet mitt... Men hva gjør man ikke for mannen! ;) Strikket i Fritidsgarn på p 5. Jeg ville bruke den fantastiske oppskriften til Kjerstrikk som utgangspunkt og jeg ba mannen prøve mine votter så jeg kunne se hva jeg måtte endre. Jeg la til litt i bredden og lengden her og der og håpet på det beste. Vottene satt som ett skudd og han er kjempefornøyd!Og spesielt fordi vi underveis fant ut at to ord som har betydd mye for han skulle være med. For snart to år siden sluttet han som kiosk-driver (etter å ha jobbet med kiosk siden han var 11 år..) og startet eget rengjøringsbyrå som han kalte for "Fatt det kor reine vindu!". Skikkelig Tromsø-sleng over det ;). Han visste det var en sjanse å ta med navnet da han risikerte å bli oppfattet som useriøs, men samtidig ønsket han å skille seg ut i mengden. Så navnet stod han fast ved og har ikke angret på det! :)

I dag har jeg passert 20 000 besøk på bloggen min, og jeg ser at jeg har fått over 100 følgere! Slik varmer virkelig hjertet mitt! Tusen, tusen takk - det er jo dere som gjør dette så gøy og inspirerende! Dette må absolutt feires litt, så jeg planlegger en liten give-away om ikke så lenge :)
 
Ha ei super uke alle sammen!
 
Klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Flott flagglue. Vottene til mannen din er flotte, og det navnet han har valgt på firmaet sitt står det respekt av:)
Barbro sa…
Tøff lue og tøffe votter!!!

Ønsker deg en fin dag videre
Klem
renate sa…
Lua ser jo knallfin ut!

Stilige votter og tøft navn. Kjekt at mannen din vil bruke det du lager:)

Tusen takk for hyggelig melding hos meg. Enig med deg, hjemmelaget er jo noe eget og ikke rart at det man kjøper på markeder etc. koster litt:)

Jeg liker så godt det strikkeetuiet ditt!! Jeg mangler litt syinspirasjon akkurat nå. Håper på bedre tider:)

Ha en fin kveld:)
Ina sa…
Hei!
Jeg synes også lua ser kjempestilig ut! Synd den ikke passet jentene eller samboern da :-) Bedre lykke neste gang! Sånn er det jo dessverre av og til -det blir litt prøving og feiling. Det positive er at vi lærer noe av det :)

Tøffe votter, skjønner mannen ble glad for de OG det tøffe budskapet. Grattis med jubileum også :o)

Klem Tina
Stinemorღ sa…
hihihi... Stilig overskrift!
Jeg ble også rørt til tårer i går og særdeles store pusteproblemer da jeg så Marit i dag... Jeg sitter igjen som et digert spørsmålsteng - jeg er jo egentlig ikke fulgt med siden Dæhlie slutta :) Men dette er artig!

Digger vottene til mannen - alt man gjør for sine kjære!
Stilig med sort, men det er jammen vanskelig å holde tellinga :)

Kos deg i kveld,
klem
Synnøve sa…
Grattis med svimlende besøkstall! Digget teksten på vottene hans, det er nok bare vi nordlendinger som virkelig skjønner slengen - fatt det!! :D
Snuppesnella sa…
Åååå så fin lue ! Og råtøffe votter !

Alt du lager får jeg lyst til å lage også !
Men etter håndleddbruddet kjenner jeg at jeg må ta det litt med ro. Blir nesten tussete.. !!!

Burde lese bøker.. men fy kor kjedelig !
Miriam sa…
Vottene ble kule da! Hadde ikke passet med maskesting her nei.. ;)
Stilig navn på firmaet!

Gratulerer med mange følgere og besøk på bloggen, og takk for at du lager så mye fint som du deler med oss :)

Klem
Mirdiz sa…
Hehe, så stilige votter! :)
Skjønner godt at du har så mange besøk og så mange følgere, du har en flott blogg:)

Håper du og får en herlig uke:)
Guri sa…
Synes lua så veldig fin ut jeg! Og vottene ble jo knall!
Gagn sa…
Hua var langt frå ukul!
Tina sa…
Flotte votter og kult navn på bedriften til mannen din! :-)
Jorunn sa…
Lua ser fin ut på isoporhodet i alle fall! Og skikkelig hot nå i disse VM-tider :) Stilige votter du har srikket også, særlig med den skriften = tøfft!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp