Gå til hovedinnhold

Luedilla og myke pakker


Da var jeg omsider ferdig med febertull og ting kan skje i normal fart igjen :) Nok en strikket lue herfra... Mønsteret er fra dette heftet fra Sandnesgarn. Skal strikkes i Alfa, men når jeg fikk akutt lyst til å strikke den lørdag kveld måtte jeg ta det jeg fant fra lageret. Så det offwhite er Topp t'tå og det lilla er Viking Alpaca. Jeg har ikke strikket så mye med flerfarget mønster, og hver gang glemmer jeg hvor tykt det blir når man strikker slik. Så denne lua ble veeeldig tykk men også veeeldig myk og god! Kjapp å strikke og jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke :) (lurer litt på hva enkelte naboer tenker når jeg vandrer ute rundt huset med kamerastativ under den ene armen og ett isoporhode med lue på under den andre..)


Jeg har fått pakke, fra supersnille Lena!  Tusen, tusen takk Lena! Tøflene er superlekre og jeg skal jeg love deg at de kommer til å bli brukt. Må ha tøfler på i "fabrikken" da det fort blir kaldt på bena, og her om dagen kommenterte samboeren at de jeg bruker ser ut som de har gått i arv i generasjoner... Så det var på tide med nye! Og så så fine da! Og så har Lena gitt meg en liten utfordring i pakken, hun ber meg prøve å bruke garnet og de små blomstene sammen. Og jeg har en liten idè om hva det kan bli, men kom gjerne med forslag! :) Ellers fikk jeg flotte servietter og en te jeg gleder meg til å smake på. Igjen, tusen takk Lena, du er herlig :)Flere pakker har det blitt på meg. Samboeren var i Levi, Finland nå i helgen og kom hjem med disse garn-nøstene i morsdagsgave fra jentene. Herlighet for noen nydelige farger! Som dere ser, garnet er "ekte" finsk, kjempegøy med nytt og spennende garn! :) Siden jeg startet å strikke for noen år siden, har samboeren hatt det "lett" når han skal kjøpe reisegaver/andre gaver, for han forsto raskt at garn var tingen. Men i går var han litt usikker, kanskje han var redd det ble kjedelig i lengden for han ba meg si fra når han skal slutte å kjøpe garn.... Eh, slutte å kjøpe garn?!? Jeg lot han tydellig forstå at garn fortsatt er det hotteste jeg kan få ;)

Jeg og sambo reiser til Oslo onsdag og blir til søndag, så det blir litt stille fra denne kanten resten av uka. Vi skal besøke svigersøster, mannen og skjønne lille Mathias. Gleder oss!

Nå skal jeg teste teen fra Lena, den lukter himmelsk!
Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

renate sa…
Veldig pen lue, minner om en jeg har laget, men mener den er uten lus.(....)For en hyggelig gave fra Lena da. Du klarer nok å trylle noe lekkert ut av den, tenker jeg:) (Der er ikke jeg noe god, må liksom ha mønster til alt)

Heldigen som har en mann som kjøper garn til deg!!!!!

Kos dere masse i Oslo, mye gøy å handle der også...

Uglestoffet mitt er kjøpt hos vår "Singer" butikk her i Haugesund, en av få sømbutikker her. Skulle du ville ha det, kan jeg sende det til deg:)

Ha en fin uke:)
Klem:)
Frihet sa…
Så flott lue!!
Gøy med pakke i posten!!

Ha en fin dag!
Barbro sa…
Kjempefin lue!!!
lena sa…
Så hyggelig at du likte pakken :) Klem
Vilma sa…
Du er Norges førende lue fabrikant :-)))) Og sikken en fin pakke.

Klem Vilma
Den lua var flott:) Så fint garn du har fått på morsdagen:)
Synnøve sa…
Hehe, vi er visst flere som har vært heldige med valg av herremann! Sist gang min kjære var på reise kom han hjem med bygave til meg - to poser med assorterte knapper fra Panduro. HALLO, sier jeg bare - for en lykke! :) De finske nøstene dine er ikke dumme, jeg har et lass med slike i andre farger! Populære her i hvert fall! :)
Stinemorღ sa…
Jeg syns jeg ser deg der du går med hodet og kamera under armen :) - men hva gjør vi ikke for gode bilder!
Lekker lue! De blir så flotte med mønster.

Flotte pakker du har fått! Jeg gleder meg til å se hva du tryller fram av alt garnet :)

klem
lena sa…
Glemte jo å si at luen var fantastisk fin!
Cecilie sa…
Så fin lue du har strikka, likte den veldig godt. Heldig som har fått så fine pakkar og :-) Trur jammen meg eg må tipse min mann om at garnnøster er en kjekk gave å få ;-)
Nydelig lue - det heftet har jeg faktisk hjemme, kanskje en sånn lue får bli mitt første "strikke med mønster"-prosjekt.

Så fine pakker - snill mannen din er, han har virkelig skjønt det ;)!

Ha en koselig Oslotur!
Mirdiz sa…
Kjempefin lue:)

også mange fine myke pakker, det er de som er best;)
tulipa sa…
Den luen er sååå kul! En kollega av meg strikket den på en nattevakt for en stund siden. En rolig vakt, men den går kjapt å strikke. Søte farger du ar valgt!
:)
Unknown sa…
Så flott lue! Og jeg skal til Finland i neste uke! Håper de har de flotte fargene i kilpis!
Monai sa…
Den lua ble kjempefin og det garnet virket spennende.
Mie sa…
Veldig fin lue - jeg faller lett for lilla. Har aldri prøvd å strikke med to farger før, men det har jeg på programmet i år.

Du er heldig som har en mann som kommer hjem med så flotte gaver til deg!
mimouna sa…
Så bra at du er frisk igjen!

Kjekke garnpakker, kan bli mye fint dette her. Og så deilig å få strikketøfler. Vi som strikker selv får ikke så ofte slikt fra andre.

Kos deg med teen! :o)
Guri sa…
Mannen din har virkelig skjønt det! Det har ikke min ennå - etter 20 år! Så har vel gitt opp håpet om at han skal skjønne det der med garn nå.... :(
Nydelig lue,og herlig med noe som er ekstra tykt også!
Gleder meg til å se hva du lager av gaven fra Lena :) Ho kan det der med fine garver!!!
Klem fra meg :)
Katrine sa…
Ble visst ivrig å kommentere her nå, men lenge siden jeg har oppdaget en så bra strikkeblogg:) Skulle egentlig bare si at finlandsgarn er best, nesten umulig å slite hull i sokkene. Bare så domt at man måtil finland for å få tak i det!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp