Gå til hovedinnhold

Isipisi oppskrift

Så hyggelig at noen vil prøve seg på denne luen! Her kommer oppskriften:

G-Anettes's Isipisi lue:

Garn: Topp t'Tå garn fra Gjestal
Pinner: 6
Garnforbruk. 2 nøster
Eventuelt kan annet garn/pinner som gir strikkefasthet 14 brukes.

Legg opp 80 masker og strikk vrangbord slik: 1 vridd rett, 1 vrang i ca 4 cm.
Strikk så mønster slik:
1.-4. omgang: rett
5.omg: 1 rett, 1 vrang

Fortsett med mønster til luen er ca 17-18 cm og fell slik (ikke på mønsteromg):
1 omgang med 2 r, 2 r smn = 60 m igjen
4 omg uten felling
1 omgang med 1 r, 2 r smn = 40 m igjen
4 omg uten felling
1 omgang 2 r smn = 20 m igjen
4 omg uten felling
1 omg 2 r smn = 10 m igjen.
Snurp sammen og fest tråder.

Enklere kan det ikke gjøres :)
Hvis du strikker denne vil jeg veldig gjerne ha en liten beskjed slik at jeg kan besøke bloggen din og titte :)
G-Anette

Kommentarer

Ina sa…
Skikkelig tøff lue, perfekt til 8-åringen min. Denne skal jeg prøve meg på :)Takk for at du deler oppskriften!
lena sa…
Nok en herlig lue fra deg, og med mønster! Jeg starter på den med en gang jeg:) Halsen ligger ferdig i bloggen min ;) Takk for mønster!
lena sa…
Linken er rettet opp, takk:) Jeg fant luen din på forsiden av ravelry, derfor så jeg deg:) Helt tilfeldig:)
lena sa…
Og luen er strikket :)
Monai sa…
Så flott lue.Lagrer den oppskriften til seinere jeg.Takk for at du deler oppskriften med oss.Ha en fin dag!
Miriam sa…
Jeg falt helt for denne lua, har strikket to stk allerede. Og fler skal det bli! Legger dem ut i bloggen etter hvert, er bursdagsgaver til venninner ;)
Mener å huske at jeg har sett en isipisi-hals på siden din. Stemmer det? Lurte i tilfelle på om du har lyst å dele oppskrift på den også?

Klem Miriam
Miriam sa…
Nå er det første settet med Isipisi lagt ut i bloggen min, og mer kommer etter hvert ;)
Har linket til bloggen din, håper det er greit?
Klem
Anikken sa…
Flott lue :-) nå er den strikket, så den skal blogges i morgen. Tusen takk for mønster :-)
dilleDidi sa…
Tusen takk for super oppskrift!

Ble en julegave og en super lue til meg selv av denne - og nå har jeg endelig blogget om det!

Ser du har lagt ut flere flotte luer i det siste - klør litt etter å strikke en lue til nå :)
Susan sa…
Hei hei!
Tusen takk for ei super oppskrift! Har strikket to luer på to dager nå, og flere blir det helt garantert! Bilde i bloggen min!

Klem :-)
Happy Mamma sa…
Takk for super oppskrift! Lua ligger nå i bloggen mn ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Snurrelue med oppskrift

 Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve: G-Anette's Snurrelue Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale.  Pinnenr: 3,5   Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere" lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå) Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt. Fortsett i mønster slik: *3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm.