Gå til hovedinnhold

Det går i ullTil tross for at vi er i juli, så er det fortsatt strikking i ullgarn her. Måtte jo teste ut det nye garnet jeg kjøpte! Og det svarte virkelig til forventingene. Veldig mykt og godt å strikke med. Lommetøflene syns jeg er en utrolig bra oppskrift! Jeg lo første gang jeg så dem, de ser jo unektelig litt snodig ut før man tar dem på..


Tøflene ble til i går kveld og var utrolig raske å strikke! Og veldig gode å ha på. Det ble akkurat IKKE nok med ett nøste med Peruvian Highland Wool. Noe som betyr at jeg skal strikke barnetøfler av de 48 gram med garn som er igjen på nøste nr to :) Morsomme å strikke så skjønner godt de har blitt en stor favoritt blant strikke-bloggere.
Og så har jeg strikket en baggy lue av gammelrosa, samme garn. Her gikk det med nærmere 1,5 nøster, den ble ganske lang men jeg liker dem slik. Og jeg er fortsatt veldig betatt av spiralmønster i forskjellige varianter :) Mønsteret er mitt eget, den ble til underveis.


Til slutt, enda en baggy lue. Enkel og rask å strikke med tykt garn og tykke pinner. Har brukt Topp t'Tå garn her, i en nydelig lilla farge. Nå skjønner jeg det så mange klager på, lilla blir jo mere likt blått på bilde..kan ikke skjønne hvorfor. Det gikk med akkurat 2 nøster garn, også her ble luen til underveis men hvis noen er interessert kan jeg skrive ned mønsteret. Det er som sagt en veldig enkel lue, derav navnet: Isipisi :)

Det nærmer seg ferie nå, 3 dager igjen på jobb. Neste helg pakker vi i bilen og kjører til Sverige. (=til solen). Vi gleder oss! :)

Ha en fin tirsdagskveld (ps - noen flere som savner Frustrerte Fruer i disse fotball-tider?)

Kommentarer

Anonym sa…
Ja takk, vil veldig gjerne ha mønster på alle tingene du har lagt ut i dag :o) Kjempefine luer og tøflene var skikkelig lekker. De så jo unektelig litt pussige ut - men skikkelig fin på foten.

Sukk.....enda flere prosjekter..... Døgnet skulle hatt flere timer ;o)

Klem fra Marita
lena sa…
For en produksjon!
Lommetøfler er bare herlige:)
Og den lilla lua var bare så fin. Nydelig farge. Hvilket mønster er det?
Og strikke av ull i juli ja, det gjør vi vel alle, hehe. Nå er jeg igang med en fanabody til prinsessa:) Så her fortsetter vi i ull:)
Maria sa…
Takk for tips om lommetøffler. Det er jo kjekt å ha klart når høst stormene setter inn. Knall fine var de, å så lekre med den blomsten da. De små tingene gjør jammen meg susen.
Tina sa…
Så fine luer! :-)
Tina sa…
Må bare inn å en gang til her og si: Ja, takk, du må gjerne skrive ned mønsteret på disse luene!
For noen ARTIGE og fine tøfler! Har aldri sett sånne før. Synes jammen du lager mye fint. Ha en strålende helg =)
Miriam sa…
Så mye fint du lager, la meg til som følger av bloggen din :)

Lurte også på om du vil dele oppskrift på tøfler og luene?
Unn-Therese sa…
Så søte tøfler! Vil du dele oppskrift?
G-Anette sa…
Hei Unn-Therese, oppskriften jeg har brukt finner du her:

http://blogg.hobbyboden.com/hedvig/index.php/2006/02/21/p5691

Mvh Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster