Gå til hovedinnhold

Gave-garn i trygge striper


Sitat meg selv for ett par innlegg siden: "I kveld skal jeg prøve å ikke falle for fristelsen til å strikke noe annet enn det som allerede er påbegynt i kurven her". Det gikk ikke så bra det der, hihi :) Jeg har strikket noen runder på ett litt større prosjekt, men fant plutselig ut at jeg bare måtte ha meg noen nye kose-lester :) Arbeidsdagen min tilbringes i luefabrikken (i underetasjen hjemme) og der kan det fort bli litt kaldt på føttene så gode tykke lester er i bruk hver dag. Mine slitne gamle lester skal få hvile litt, til fordel for disse!


De er strikket i Topp t'Tå garn som jeg fikk hos supersnille Lena til jul. Herlig tykt garn. Og etter utskeielsen i forrige uke med flerfarget (vel...tofarget) mønsterstrikk, ble det trygge striper nå. Men det er jo like mange farger da! ;-) Rosa og lilla er bare lekkert sammen, man blir glad av slike lester!


Mer rosalilla. Disse aldeles nydelige nøstene ankom meg i går, bestilt fra denne nettbutikken i USA. Garnet heter Malabrigo Chunky, fargen heter Holly Hock og nøstene er helt fantastiske! Det er en stor fare for at prosjektene i kurven fortsatt blir der ;)

Må bare få takke alle for utrolig mange hyggelige besøk og kommentarer hos meg, det setter jeg veldig stor pris på. Ser at jeg stadig får nye følgere og slik varmer en strikkesjel ♥ Tusen takk!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Guri sa…
Herlige sokker! Fine farger og tykke sokker er bare nydelig å bruke!!!
Malabrigo`en din var bare rålekker! Gleder meg til å se hva du strikker av det :)
Klem :)
Harpa sa…
De va lekre! :) Fine farger!

Ha en fin dag!
lena sa…
Så fine sokker du har strikket! deilige:)
Og garnet du har fått ser jo fabelaktig ut:)
Desiree sa…
Så fine farver! Og det Malabrigo garnet var jo bare knallfint!
Katla sa…
Disse sokkene ser jo så deilige ut :)
Blåbærlina sa…
Liker så godt striper, enkelt og fint. Godt med enkelt innimellom :O) Det ble fine lester!
Er så spent på hva du har lagt opp til av det rosalilla garnet.... :O) Kos deg med det deilige garnet!
Klem fra Nina
Tina sa…
så flink du er! Jeg faller sjelden for fristelsen til å strikke sokker;)
Liker ikke strømpepinner så godt.
Men tykke sokker er jo bare deilig!
Fine sokker i skjønne farger, alltid godt med varme og gode sokker:))
De så skikkelig gode og varme ut! Og fin fargekombinasjon :)
Mie sa…
Gleder meg til å se hva du stikker av det lilla garnet! Det så fantastisk ut!
Bella sa…
Skikkelig deilige kose sokker:-)
Så fine ullsokker - jeg elsker striper :-)) Og så er jeg avhengig av ullsokker ;-)

Ha det godt - klem Siv
Ingvild sa…
Lurt å ikke fryse på bena :D flotte farger
ønsker deg en fin fredag
Ingvild
Ulla-Bella sa…
Koselig med stripete sokker:) Det Malabrigo-garnet er nydelig!
Stinemorღ sa…
Nydelige sokker!
Striper er morsomt :)

Det er jo så innmari vanskelig å kun strikke på en ting om gangen - rett og slett umulig!

Kos deg i helga,
klemღ
Siren sa…
Det garnet der har jeg siklet etter SÅ lenge, men aldri gått så langt å kjøpt det. Tror virkelig jeg må det nå altså:) Ellers er jeg imponert over produktiviteten din. Kjempefine sokker! Håper de varmer som de skal også:)
hanne sa…
Flotte sokker! Jeg er skikkelig dårlig på sokkestrikking.... Her er det store muligheter til forbedring altså..Lekre farger sammen ;-) mye artig garn du bruker- må sjekkes ut!
Ha en fin kveld!
kjempe fine sokker i "mine" farger;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Anna's bolero

Her er oppskriften på Anna's bolero som jeg lovet dere :)
Anna's bolero Garn: Drops Merino ekstra fine (dette er garnet jeg valgte, men jeg syns i ettertid at det ble litt tykt. For en lett sommer-bolero anbefaler jeg litt tynnere garn, eks Lerke fra Dale) Pinner: nr 4 Størrelse: 2-4 år Boleroen strikkes "i høyden". Det startes med det ene forstykket og strikkes rundt og ender med det andre forstykket. Bare rette masker og nesten ingen montering. Mønster-rapportene består av pyntespisser i den ene enden og forkortede omganger i den andre.
Mønster-rapport: 1.p Strikk r til 4 m igjen på venstre p, 1 kast, 2 r smn, 1 kast, 2 r 2.p Strikk r til 5 m igjen, w&t (wrap and turn, beskrivelse lenger ned) 3.p Som pinne 1 4.p Strikk r til 10 m igjen, w&t 5.p Som pinne 1 6.p Strikk r til 15 m igjen, w&t 7.p Som pinne 1 8.p Fell 4 m, resten av pinnen strikkes rett.
Oppskrift: Forstykke:Legg opp 40 m og strikk 1 p r. Strikk 8 mønster-rapporter Tre en tråd gjennom de 13 maskene som er n…