Gå til hovedinnhold

Gave-garn i trygge striper


Sitat meg selv for ett par innlegg siden: "I kveld skal jeg prøve å ikke falle for fristelsen til å strikke noe annet enn det som allerede er påbegynt i kurven her". Det gikk ikke så bra det der, hihi :) Jeg har strikket noen runder på ett litt større prosjekt, men fant plutselig ut at jeg bare måtte ha meg noen nye kose-lester :) Arbeidsdagen min tilbringes i luefabrikken (i underetasjen hjemme) og der kan det fort bli litt kaldt på føttene så gode tykke lester er i bruk hver dag. Mine slitne gamle lester skal få hvile litt, til fordel for disse!


De er strikket i Topp t'Tå garn som jeg fikk hos supersnille Lena til jul. Herlig tykt garn. Og etter utskeielsen i forrige uke med flerfarget (vel...tofarget) mønsterstrikk, ble det trygge striper nå. Men det er jo like mange farger da! ;-) Rosa og lilla er bare lekkert sammen, man blir glad av slike lester!


Mer rosalilla. Disse aldeles nydelige nøstene ankom meg i går, bestilt fra denne nettbutikken i USA. Garnet heter Malabrigo Chunky, fargen heter Holly Hock og nøstene er helt fantastiske! Det er en stor fare for at prosjektene i kurven fortsatt blir der ;)

Må bare få takke alle for utrolig mange hyggelige besøk og kommentarer hos meg, det setter jeg veldig stor pris på. Ser at jeg stadig får nye følgere og slik varmer en strikkesjel ♥ Tusen takk!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Guri sa…
Herlige sokker! Fine farger og tykke sokker er bare nydelig å bruke!!!
Malabrigo`en din var bare rålekker! Gleder meg til å se hva du strikker av det :)
Klem :)
Harpa sa…
De va lekre! :) Fine farger!

Ha en fin dag!
lena sa…
Så fine sokker du har strikket! deilige:)
Og garnet du har fått ser jo fabelaktig ut:)
Desiree sa…
Så fine farver! Og det Malabrigo garnet var jo bare knallfint!
Katla sa…
Disse sokkene ser jo så deilige ut :)
Blåbærlina sa…
Liker så godt striper, enkelt og fint. Godt med enkelt innimellom :O) Det ble fine lester!
Er så spent på hva du har lagt opp til av det rosalilla garnet.... :O) Kos deg med det deilige garnet!
Klem fra Nina
Tina sa…
så flink du er! Jeg faller sjelden for fristelsen til å strikke sokker;)
Liker ikke strømpepinner så godt.
Men tykke sokker er jo bare deilig!
Fine sokker i skjønne farger, alltid godt med varme og gode sokker:))
De så skikkelig gode og varme ut! Og fin fargekombinasjon :)
Mie sa…
Gleder meg til å se hva du stikker av det lilla garnet! Det så fantastisk ut!
Bella sa…
Skikkelig deilige kose sokker:-)
Så fine ullsokker - jeg elsker striper :-)) Og så er jeg avhengig av ullsokker ;-)

Ha det godt - klem Siv
Anonym sa…
Lurt å ikke fryse på bena :D flotte farger
ønsker deg en fin fredag
Ingvild
Ulla-Bella sa…
Koselig med stripete sokker:) Det Malabrigo-garnet er nydelig!
Stinemorღ sa…
Nydelige sokker!
Striper er morsomt :)

Det er jo så innmari vanskelig å kun strikke på en ting om gangen - rett og slett umulig!

Kos deg i helga,
klemღ
Siren sa…
Det garnet der har jeg siklet etter SÅ lenge, men aldri gått så langt å kjøpt det. Tror virkelig jeg må det nå altså:) Ellers er jeg imponert over produktiviteten din. Kjempefine sokker! Håper de varmer som de skal også:)
hanne sa…
Flotte sokker! Jeg er skikkelig dårlig på sokkestrikking.... Her er det store muligheter til forbedring altså..Lekre farger sammen ;-) mye artig garn du bruker- må sjekkes ut!
Ha en fin kveld!
kjempe fine sokker i "mine" farger;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler
Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)
Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på…

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :)


Thermis-lue
Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine
Pinner: 4,5 og 5
Garnmengde: 110 gram

Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport:
1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang
3. omg - rett hele pinnen
4. omg - vrang hele pinnen
Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger.

Felling:
På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster til du er tilbake til…

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…