Gå til hovedinnhold

Luksus-lue og vinnerlykke


Kashmir Alpakka. Bare navnet oser jo luksus ;) Garnet er det mykeste jeg noen gang har kjent og det finnes i nydelige farger. Det koster og litt da... men noen ganger skal man unne seg litt luksus, sant? Det er altså Sandnes Kashmir Alpakka jeg har brukt, farge nr 5930, pinnenr 4,5.


 Jeg visste hvordan jeg ville luen skulle være, og noen oppskrifts-jakt hadde jeg ikke tid til ;) Så derfor ble nok en lue til underveis, men da skjer slike ting som at man heeelt på slutten måtte kjøpe ett tredje (dyre) nøste for å få den rette lengden. Luksus-lue. Jeg liker den veldig godt, den klør bare bittelitt men det er den jo verdt ;) Jeg har nesten ett helt nøste igjen, må finne på noe fint til det også :)


For litt over to uker siden var jeg så heldig at jeg vant i Skorpionens Hjørne sin give-away! Og få dager etter kom denne flotte pakken i postkassen. Strikket klut, nydelig hjerte (som allerede har fått fast plass i hjemmet), sukkertøy og sjokolade (sistnevnte forsvant før jeg overhodet tenkte på å ta bilde..) Kjempeflott premie, tusen takk Eli Kristin! Premien inkluderte også ett hjemmelaget kort etter mitt ønske, men jeg somlet litt med å komme med innhold så det får jeg senere. Eli Kristin har en superfin og kreativ blogg, verdt ett besøk! Utrolig hva den dama rekker over :)

Jeg derimot, rekker ikke over så mye annet enn luer....Jeg er midt mellom to store julemesser nå som tar omtrent all tiden. Men optimist som jeg er, neste uke planlegger jeg å sy litt juleting! :) Den som venter får se, hihi ;)

Ha ei fortsatt flott uke.

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

swimzy sa…
Åhh så utrolig nydelig lue :)
Du er kjempeflink! :)
Og så heldig som vant en så fin giveaway...

.hvis du har lyst til å prøve lykken igjen har jeg en giveaway på min matblogg, swimzys matblogg om å vinne 10 valgfrie pepperkakeformen..

klem fra swimzy
åHH, det var en nyyydelig lue..., man ser at den er strikket av et kvalitetsgarn... :O)

Morsomt når man vinner i giveaway's

klem
Anita sa…
Ååååhh....Den luen var bare nydelig!!! Og en fantastisk farge! Elsker den lyse, tåkete blåfargen! Måtte bare vinteren bli slik som den luen!!! Du tryller jo frem de lekreste ting UTEN oppskrift!
Ha en fin kveld!
Klem, Anita ;)
siwi sa…
Lua ble veldig fin, og den så ut som den var verdt prisen! Litt kløe tåler man hvis man vet den luksus man klør av!
Stinemorღ sa…
Nydelig luksuslue!
Det kledde du virkelig, og du fortjener den :) Nydelig farge!

Så flott premie du har fått - grattis!

klem
Kjempe fin lue!!! Det deilige garnet kommer du nok ikke til å angre på at du brukte. Det er nyyyyyydelig!!
Oline sa…
Nydelig lue! Kjem det oppskrift på denne og?
Vilma sa…
Klæder fabrikanten ualmindelig godt den lue :-)))

God og produktiv weekend :-)
Guri sa…
Nydelig lue! Garnet ser veldig mykt og deilig ut :)
God helg! Klem :)
Hilde sa…
Nydelig lue! Det kasjmir garnet er himmelsk <3 Hva med å teste vinnerlykken hos meg? jeg har to giveawayer gående :)
Synnøve sa…
Åh, for en lekker lue, verdt hver en krone! Den blåfargen var bare helt nydelig, kledde deg veldig godt også! god helg :)
tulipa sa…
Kjekt å ha vinnerlykke av og til!:)
For en flott lue! Er imponert over alle som klare å lage mønster selv! Har strikket en jakke i dette garnet og det er fantastisk mykt! Men jeg har en mistanke om at det kommer til å nuppe en del etterhvert!
Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min etter mitt lille fravær!
God helg!
:)
Bebiane sa…
Lækker hue du har strikket, farven er god. Jeg kan godt lide en hue, der kan pakkes godt ned omkring ansigtet.
Villblomsten sa…
Så mye flott du har strikket og sydd :-)
Villblomsten sa…
Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)
Eli Kristin sa…
Mmmm, nydelig lue og så fiiiin kjølig vinterblå farge! Lua så utrolig myk og deilig ut. Du er jo rene fotomodellen også, flotte bilder av deg og lua! ;) Kjekt å se damen bak "verket"! Litt luksus må du unne deg selv også når du lager så mye flott til andre ^_^

Kjekt at gaven falt i smak - både det som er mottatt og det som er på veg! ;)

Nyt onsdagen! Stor klem fra meg,
Eli Kristin
Aldeles nydelig lue i vakker farge! Og kjempefine bilder av deg.

Gratulerer med give-away-gave, og kos deg med julemesser!

Klem!
Helt nydelig lue! Og har du nesten ett nøste igjen kan det kanskje bli pulsvarmere- bare sånne rundt håndleddet? Når du legger opp med staver istedenfor med luftmasker begynner du med 2 lm- 1 stav i den første av de to. Så 1 stav igjen... hm hvordan skal jeg forklare dette tro... tror jeg må ta noen bilder...
klem fra Sissel
Guro Eriksen sa…
Alpakka sies jo å være laget av det beste fiberet (i verden?). Så det er ikke rart at det er litt dyrt. Men jeg er helt enig med deg, det er et veldig behagelig garn.
Jeg er utplassert hos Gjestal(skal utdanne meg som strikker), og der har de mye fint Alpakka-garn som jeg går og kjenner på hele tiden ;)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…