fredag 31. desember 2010

Godt nyttår!Årets siste blogg-innlegg og årets siste plagg ferdigstrikket! Det har vært veldig lite (alt for lite) strikking de siste par månedene, så jeg har virkelig kost meg i romjulen med denne vognposen. Min svigersøster fikk baby i november og jeg ba henne ønske seg noe fra boka Myk Start, og valget falt på denne. Strikket i Eskimo på pinne 8, noe som passer en utålmodig strikker veldig godt :) Svigersøster valgte også fargen, men det er som jeg skulle valgt den selv, syns den er nydelig!
 


Jeg valgte duffelcoat-knapper, da de holder seg bedre kneppet. Vanlige runde knapper syns jeg glir ut av knappehullet, spesielt når det er strikket med tykt garn. Har laget hull i ryggen slik at man kan tre bilbeltet gjennom. Håper vognposen er slik du ønsket Randi, og at lille Mathias passer den gjennom hele vinteren. Du skal vel ikke se bort fra at Mathias får noe hjemmestrikket i 2011 også ;)


Dere som har fulgt meg vet at jeg er glad i små prosjekter, helst skal jeg kunne strikke de på en kveld. Ja, det har blitt mye luer da.... Men nå på ny-året skal jeg og Lena strikke noe litt større, sammen! Dvs vi strikker på hver vår kant av landet, men skal strikke samme plagget samtidig :)
I august la Pickles ut denne soljakka som vi begge to falt pladask for! Og da avtalte jeg og Lena at denne skal vi strikke sammen på nyåret i 2011. Nå har vi "tatt opp tråden" (fnis..) igjen så i disse dager leter vi etter den perfekte fargekombinasjonen og bestiller nok garn i løpet av kort tid. Men kanskje det er noen flere der ute som vil strikke sammen med oss? Det hadde vært kjempehyggelig med flere soljakke-strikkere :) Så gi beskjed, kanskje vi kan samle bilder og slik på ett sted.I morgen er det nøyaktig ett år siden mitt første blogginnlegg. Herlighet så gøy det har vært!! Har "møtt" utrolig mange flotte kreative jenter som har gitt meg masse inspirasjon og skaperglede! Jeg GLEDER meg til å bli enda bedre kjent med dere, dele kreativiteter og hverdagsglimt. Dere er fantastiske! 


Jeg ønsker dere alle ett riktig godt nyttår! Vi sees i 2011 :)

Stor klem fra Gry-Anette

søndag 26. desember 2010

Og nissene flytter hjem til....


Håper alle koser seg i julen og har late fine dager :)

2.juledag i dag og det betyr at jeg har trukket en vinner av min jule-giveaway. Det ble akkurat 50 kommentarer, som igjen ble til 71 lodd. Det var mange kjente navn å se men også noen ukjente som betyr nye flotte blogger å titte innom. Kjempekoselig at så mange ville være med! Jeg gjorde som sist og skrev alle inn i ett regneark og brukte random.org til å velge. Tallet ble ....


19 og det betyr at vinner av Tilda-nisselenken er:

Stinemor med bloggen Stinemors små øyeblikk

Gratulerer så mye Stinemor! Nissene er veldig ivrige på å flytte til sitt nye hjem, mail meg adressen din så sender jeg de avgårde i morgen :)

Igjen, veldig koselig at så mange finner veien hit til meg!

Og så ønsker jeg alle en fortsatt god jul!

Klem fra Gry-Anette

onsdag 22. desember 2010

Jul!


Her bor jeg :) Tenk at julen er rett rundt hjørnet dere... Det sitter langt inne, men jeg må faktisk erkjenne en ting i år. Selv om jeg ikke har vasket i den nederste skuffen på den innerste boden, og ikke sortert og ryddet i alle kles-skap, ikke tatt av trekket på sofaen for å vaske det og heller ikke gjort en brøkdel av de kreative tingene jeg ønsker, så blir det jo faktisk jul! Tenk at julen faktisk kom enda jeg ikke var klar! Og ikke nok med det, og best av alt, jeg slapper av :) Jeg vet inderlig godt at det er i mitt eget hode at jeg tror det ikke blir jul uten at alt er på stell. Men det har jo alltid vært slik.

En klok gammel dame her nordfra sa en gang: Hvorfor skal vi vaske og pusse og shine alt på den desidert mørkeste tiden her i Tromsø? Det er jo ingen som ser "sjiten" likevel! Nei hun brukte å gjøre alt når det ble vår og solen begynte å skinne på de skitne glassene i skapet. Bra sagt spør du meg! :)

I kveld er ett av julens høydepunkter, da er det julekonsert med Jardar i domkirken i Tromsø. Jeg tror det er 8.året på rad jeg skal å høre på han. Han er en fantastisk sanger, og siste del av julestemningen kommer alltid til meg under denne konserten. Trykk på play og kjenn etter:


Med denne nydelige sangen vil jeg ønske alle bloggejentene og dere andre som titter innom en fantastisk jul! Vi sees 2.juledag, da trekker jeg vinner av give-away'en min. Du kan fortsatt være med ved å legge igjen kommentar her

Stor juleklem fra Gry-Anette

fredag 17. desember 2010

Jule Give-Away!


Rett etter jul i fjor, mens julestemningen enda ikke hadde sluppet taket, startet jeg på flere av disse Tilda-nisselenkene (julegaver til i år). Og helt siden i sommer har jeg hatt lyst til å ha en give-away når det nærmet seg jul, med nisselenke som premie. Førjulstiden har som kjent fløyet forbi meg, men jeg tenkte i går at det kanskje ikke er for sent å ha giveaway! Jeg har passert 10 000 besøkende nylig og det må jo markeres. Jeg fant frem lenkene igjen, og jeg var jo kommet mye lengre enn jeg trodde! Det var bare litt montering igjen, så da gjorde jeg ferdig en lenke i går kveld som skal få lov til å flytte inn hos en av dere! :)


Så vil du være med i trekningen, legger du igjen en kommentar under dette innlegget.
1 lodd for kommentar
2 lodd for kommentar + link til min give-away på din blogg.

Husk å oppgi eller sende meg din mailadresse hvis du ikke har blogg.

Trekning blir 2.juledag og jeg sender avgårde så snart posten åpner i romjulen slik at nissene kanskje kan få være med på Nyttårsaften ett annet sted i landet :)

Da håper jeg det er mange som vil være med!

Stor juleklem fra Gry-Anette

onsdag 15. desember 2010

9 dager igjen


9 dager igjen til julaften. Julen er jo mye mer enn den dagen, men det er likevel julaften som er "målet", hvertfall for veldig mange. Her i heimen er det fortsatt en del prioriteringer (dilemmaer) som må på plass. Har innsett at det er stor forskjell på hva man MÅ gjøre til jul og det man har LYST til å gjøre til jul. Må-tingene er jo nødt til å komme først da...selv om det kanskje er lyst-tingene som man har...mest lyst til :) Men for å tenke tullete positivit nå, det er jo faktisk veldig lenge til NESTE jul! Men denne julen her må jeg nok blogge om nisser og ting fra tidligere år. (note to myself: man trenger ikke vente til november og desember med å lage juleting, det går helt fint i juni og)


Men disse små hjertene til girlanderen er fra i år da! Fornøyd med at jeg faktisk fikk de på plass. De bare ligger løst oppå girlanderen så ingen må nærme seg...men blir ikke enig med meg selv om hvordan jeg skal feste dem på en enkel måte (forslag?). Dette var skikkelig "american" sa min tante da hun var innom. Og ja, jeg må innrømme at jeg er litt glad i både amerikanske tradisjoner, pynt og julemusikk.


Denne karen med Rudolf  i armkroken er også medlem av Tilda-gjengen min. Litt lei meg for at jeg ikke rakk å lage enda en kompis, nemlig han dere finner i dette innlegget. Men som sagt, julen 2011 er enda langt unna ;)


Og så har jeg vært så heldig å få en award! Denne gangen fra Stinemor. Utrolig hyggelig, tusen hjertelig takk! Stinemor lager mye flott og har en koselig og inspirerende blogg jeg ofte besøker. 

Når jeg mottar denne awarden skal jeg også fortelle om tre ting jeg liker å gjøre, og jeg velger ting jeg liker å gjøre på denne tiden av året: Jeg og sambo har tradisjon om å se 6-7 faste julefilmer hvert år. "The Holiday" er favoritten :) Jeg kommer aldri til å spørre om sambo er lei av disse filmene, for jeg er redd jeg vil gjennomskue han når han gjør sitt beste på å skjule at han er fryktelig lei...takk Øivind at du holder ut ;). Og så liker jeg å pakke inn julegaver. Legge alle gaver, papir, bånd, merkelapper utover stuegolvet og gjøre alt unna på en koselig kveld - selvfølgelig med Jardars julemusikk i bakgrunnen. Og til slutt, ingen overraskelse: jeg liker å sy nisser! :)


Award'en gir jeg videre til disse inspirerende og flotte bloggene:

Vibeke med bloggen Qano
Tina med bloggen Strikkekurven 
Mirdiz med bloggen Strikkeklubben

Det var litt fra meg i kveld. Det må sies at da jeg startet å skrive dette innlegget var overskriften "11 dager igjen"....i går ble det til "10 dager igjen". Så nå må jeg få publisert her, før det blir 8 dager :)

Ha en fortsatt fin førjulstid alle sammen!

Stor klem fra Gry-Anette

fredag 3. desember 2010

Julen er her


Det ble litt lengre pause enn jeg hadde tenkt denne gangen også, men nå håper jeg at jeg er i gang igjen :) Og så håper jeg at dere tilgir meg for både fravær i min og deres blogger. Jeg har savnet dere!

Bildet over broderte jeg for noen år tilbake, må alltid smile når jeg tar det frem. Tror teksten passer til ganske mange av oss i førjulstiden. Men nå er altså julen på plass her i heimen. Og så utrolig koselig og varmt det blir! Jeg er glad i lyse farger, men til jul vil jeg ha masse rødt også. Tradisjonen min de siste årene har vært at til 1.søndag i advent skal huset være julepyntet (ja, alle nisser og engler også - kun juletreet som gjenstår). Min beste tid er førjulstiden og da vil jeg ha alt på plass :) Noen dager forsinket i år ble jeg, men det får jeg ta igjen. Hva med dere, pynter dere tidlig eller rett før julaften?


Dette nisseparet fra Tilda har jeg nok sydd 20 stk av de siste årene, fin julegave til familie og venner. Det er noe spesielt med det å gi noe hjemmelaget, jeg håper og tror at folk setter pris på det :) Regner med de fleste av gavene dere også gir i år er hjemmelagede.   

Ellers tilbringes dager og netter i luefabrikken. Det er fortsatt kjempegøy, men jeg kjenner litt på at tiden ikke strekker til og ting må prioriteres litt annerledes. Men min supersnille sjef på Bring har gitt meg permisjon stort sett resten av oppsigelsestiden min, så forhåpentligvis får jeg brukt litt tid på annet enn lue-sying også :)

Både broderiet på toppen og dette bestilte jeg fra USA for noen år tilbake i en broderi-dilla-periode :) "We believe in Santa", det får meg til å tenke på filmen Polarexpressen som er en skikkelig julestemning-film for meg.

Det var litt fra meg i dag, håper jeg ikke har "mistet" for mange av dere i denne tiden. Og håper vi sees igjen snart :)

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...