Gå til hovedinnhold

Og jeg strikker luer...


På tide å blogge litt igjen. Planen var å komme meg ut i ettermiddag og ta litt bilder, men regnet høljer ned... Så disse bildene er tatt av datteren min (på 7 år) gjennom stuevinduet! Ble faktisk helt ok bilder, til tross for litt mye blitz-lys. Så da vet jeg det, jeg trenger nødvendigvis ikke vente på godværsdager for å blogge :). Og akkurat nå tar jeg mot regnet med åpne armer, vil ha snøen vekk! Har lyst å ta bilder med gress og grønne trær i bakgrunnen :)

Luen på bildet over er den jeg har blogget tidligere, men hadde ett ekstra nøste Freestyle og da ble det pulsvarmere i samme stil.Som skrevet før, denne luen likte jeg! Så da strikket jeg to til av samme sort :). Begge i Freestyle. Den rosa-lilla fargen syns jeg er helt nydelig! Har kjøpt inn mer av den for å strikke genser til minstejenta. Sesongen nærmer seg jo slutten for strikkede klær, men klarer ikke stoppe riktig enda. Det kommer jo flere vintre.. :) Men om ikke så lenge tror jeg det blir sydd noen sommerlige Tilda-figurer her.


Har blitt mye natur-farger herfra den siste tiden, så denne luen ble til en kveld jeg ville se farger! Strikket med dobbel Smart, altså gjort unna i en fei.

Jeg har produsert mer, har jo hatt påskeferie :) men det kommer senere. Skal gi været en sjanse til, de beste bildene er nå fortsatt utebilder :)
Luene er nå i Epla-butikken min på http://g-anette.epla.no/
Ha en fin kveld.

Kommentarer

Pringeling sa…
Så stilige luer! Likte spesielt den lilla-rosa =)
Maria sa…
Snakk om å ha lue dilla:-)
Mange herlige luer.
Jättefina mössor! Den cerise gillar jag bäst. My favourite colour!.

Klem Carina
Anonym sa…
Hei!

Lurer på om du selger freestyle luer, og hvor mye du skal ha for de.

Tenkte på denne:

http://1.bp.blogspot.com/_jOuArQwXm0g/S8NyOD_XPiI/AAAAAAAAAgQ/vPBc8vsgqqc/s1600/Lue+beige.JPG
G-Anette sa…
Heisan. Jeg har en grå variant av denne til salgs på Epla-butikken min som du finner link til på bloggen. Har dessverre ikke kapasitet til strikke-bestillinger nå i julemesse-tiden.

Gry-Anette

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…