Gå til hovedinnhold

Vår er gult!


Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene!


Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;)Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:)


Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder!


Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :)

Ha en fin kveld strikkevenner ♥

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Mie sa…
Deilig vårjakke i en herlig farge. Jeg elsker gult!
Snuppesnella sa…
Åååå så fin jakke ! Kjekt mønster.
Snuppesnella sa…
Vottene ser gode ut, med fin pyntekant !
Bundingen sa…
Lurt fargevalg av Anna! Hun er kjempefin i den jakken! Takk for tips om votte-pynt! Skikkelig bra.
Her i Kristiansund rusker det godt rundt husveggene i dag, og det har både regna og sludda i skjønn forening. Håper det stilner litt så vi kommer oss ut på trilletur etterhvert. Passer barnebarnet på 11 måneder. Travelt, men veldig kjekt.

God torsdag fra Ingunn
Stine sa…
For en herlig vårjakke til frøken din! Nydelig gulfarge og flott fasong til en halvstor jente. Ha en fin strikkeuke :)
Huldr sa…
Så fin og herlig gul jakke! Det var en veldig stilig frøken da, måtte smile litt av den kommentaren! :)
Synnøve sa…
Nydelig farge til henne! Og som du sier, en sånn en på pinnene gjør godt for humøret:)
LisaM sa…
Den jakken er så fiiiin♡♡ Gult er herlig, spesielt nå på våren:)
Så gøy når ungene kommer med strikkeønsker, det gjør godt for strikkemammahjertet♡
Ruths datter sa…
Gult er kult. Aldeles nydelig jakke.
klem
Mallemolin sa…
D e så gøy å sjå litt friske vårfarger! Jakken vart kjempefin!
hilde sa…
Den ble kjempefin! Og elsker fargevalget. Lyst å strikke en til meg? Hehe
Jane sa…
Kan du huske hvor mange masker? Har du strikket oppefra? 😊 Har en pige på 6 år, der ville elske den 👏🏼👏🏼

Kh. Jane
G-Anette sa…
Hei Jane, husker dessverre ikke hvor mange masker..jakken ble til underveis. Den er strikket oppefra ja, en veldig fin måte å strikke uten oppskrift da man kan prøve underveis :)
Jane sa…
Jeg tror jeg kaster mig ud i det :-) tak for svar! God søndag:-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp