Gå til hovedinnhold

En ny favoritt


For noen uker siden kom jeg over en fantastisk blogg, The Purl Bee. Masse herlig inspirasjon, bilder og oppskrifter. Jeg ble sittende en hel kveld og bla meg bakover i bloggen, den bare traff meg! Den er amerikansk, og jeg har egentlig aldri vært så opptatt av de utenlandske bloggene - kanskje av frykt for å bli 'slukt' inn i nok en verden av inspirasjon, har ikke tid til slikt, hihi ;)


Det første som fanget meg, var den store strikkede uglen på toppen av bloggen. Herlig! Den er på strikkelisten allerede. Men det var en helt enkel hals som ble kø-sniker denne gangen  :) Den heter Bandana Cowl og dere finner oppskriften her. Den er strikket i ett garn som The Purl Bee selv selger, men jeg valgte å prøve meg litt frem med garntyper.


Først ut var trippel babyull (tror det var fra Dale) i en nydelig lillafarge. Strikkefastheten stemte bra, men syns halsen ble litt for hard. Da jeg begynte å strikke for 6 år siden, syns jeg babyull var det mykeste man kunne strikke med - kanskje fordi jeg handlet alt garnet på Rema 1000 den første tiden, hihi. Men så 'oppdaget' jeg heldigvis etterhvert garnbutikkene og alpakka, merino, kashmir...  ♥


Hals nummer to ble strikket i Pickles sitt Abuelita Tjukk Merino. Da det er ganske mye tynnere enn anbefalt garn, la jeg garnet dobbelt og la opp færre masker. Det måtte jo bli en barnehals av denne søte sukkertøyfargen! Tøysejenta Anna er modell :). Halsen ble supermyk og deilig, men jeg var fortsatt ikke helt i mål på garnvalg syns jeg.

Tredje forsøk ble perfekt! Akkurat passe myk, tykk og 'fluffy' :) Garnet ble kjøpt på en herlig garnbutikk i Alta - og fargen bare lyste mot meg fra hylla, jeg elsker den! Garnet heter Misti og er fra Du Store Alpakka. Jeg planla straks ett par halser til som gaver. Men oppdager skuffet etter å ha trålet garnbutikkene her i Tromsø at Misti er utgått. Så synd! Ser at det fortsatt selges litt rundt omkring på nettbutikker til nedsatt pris, så må nok sikre meg noen nøster derfra. Det går med 3 nøster Misti på en hals, enkelt garn og pinnenr 6.

Halsen er utrolig morsom å strikke, fasongen er superfin og spesiell. Jeg anbefaler den virkelig! Det blir strikket flere herfra, det er sikkert. Og jeg har sett meg ut ett par andre prosjekter også fra The Purl Bee. Bloggen er ikke bare om strikking, men mange andre kreativiteter også - perfekt ♥


Har dere planlagt påskestrikken? Jeg jobber med saken, det mangler jo hverken garn eller ideer så det skal nok gå greit det ;) Ønsker alle som er innom ei flott påskeuke! Kos dere med familie, avslapping, påskekrim og strikketøy! ♥

Klem, Gry-Anette

Kommentarer

Tovepia sa…
Kjempefint og enkelt; midt i blinken for meg!!
Dobbelt garn på den blå også?..og pinnestr? Maser om alt jeg:))den blir nok med på Lunoglett-sida mi:)
Ha ei flott påske, klem fra meg;)
olaug sa…
Purl Bee er en superfin blogg! Har også den ugla på lista mi :) Kan "advare" mot butikken på Manhattan - der røyk store deler av shopping-budsjettet mitt på forrige NY-tur! Tryggere å lese bloggen og kunne prøve ut litt billigere hjemlig garn ;) Kjempefine halser, imponert over at du har strikket tre like! God påske til deg.
Takk for bloggtips! Alltid kjærkomment det...:-)
VarmeMasker sa…
Så kjempe fine halser:-) Ser ut som en god fasong som kan varme godt. Takk for at du deler tips og erfaringer!

Ønsker deg en god påske:-)

Har Misti gått ut? Det står fortsatt på sidene til Du Store Alpakka??? Kanskje du kan bruke Hexa i stedet - ca like tykt og herlig lett og mykt. Eller Sulka, som er en alpakka-merino-silke-blanding.
Kjempefine halser - og veldig praktisk fasong!
Anne sa…
Har faktsik sett på denne oppskriften før men la ikke like godt merke til den.. Likte dine halser kjempegodt! Så nydelige farger:)
Påskestrikken min er en Herlig Hals og en cardigan jeg har begynt på, og kanskje enda en mønsterlue;)

Ha en fin påske!
Veronica sa…
Den var skikkelig nydelig! Og så de herlige fargene!! :)
Unknown sa…
Kjempefin! :) Elsker den bloggen, har flere prosjekter derifra jeg vil strikke ;)

God påske :)
Tildemor sa…
Heihei!

Så flott og lekker hals du har funnet oppskrift på!
Helt enig i at det er litt småskummelt å snuble inn på utenlandske strikke/hekle/søm blogger.....

Men er veldig glad du fant akkurat denne siden, for denn halsen bare MÅ jeg lage, og må nok ta en titt på uglen også; bare elsker ugler (men er litt kresen, de skal se ordentlig ut liksom;)

Her er forresten link til min favoritt garndame om dagen, hun har misti i hyllene...53,-/nøste ser det ut til...;

http://www.martehelgetun.no/butikken-min/garn/misti/misti-428-lys-graa/

Håper du får en finfin påske, og kanskje får lyst til å bli med på min lille uhøytidelige Give Away???

Påskehilsen;

Tildemor!:)
Irene sa…
Hvilken dejlig model. Den skal jeg da vist også have strikket
Og lækre farver
Ruths datter sa…
Takk for tips. denne må prøves. Jeg har det også sånn.Finner en kjekk blogg, og blir sittende å bla meg bakover. Skal innom den du linker til nå.
Klemz
Utrolig flotte halser du har laget. Var innom siden for å se på oppskriften. Jeg har aldri lest en engelsk oppskrift og synes det var litt vanskelig å forstå. Men jeg får bruke litt tid på det så går vel det også :) Skal prøve meg en gang :)
Ha en fin kveld!
Anette
Unknown sa…
Nydelig halser :-)
Ser deilig og myke ut, og at de har en veldig funksjonell utforming.
Har akkurat sittet og surfet rundt u Purl Bee og blitt inspirert !!
Skal ikke bli strikkeledig på en god stund :-)
Siren sa…
Ja, den var virkelig superfin! Og varmer godt der det skal varme:)
Stine sa…
ååå så fine, men jeg lider av engelsk-skrekken, mønster på engelsk får meg til å krympe innvendig, men kanskje dette er så lite at jeg bør tørre meg utpå? For de var knall fine! Og ikke minst falt jeg for pastell farge valgene dine! Til å spise opp :) Påske-strikket er litt i ubestemmeligheten her hos meg, for mange valg, for mange lyster for lite tid ;)
Ruths datter sa…
Ja nå har jeg sett,og lasta ned oppskrift,men hvilken pinnestørrelse tro?
Klem
Synnøve sa…
Kjenner meg så godt igjen i det med babyull, det var virkelig himmelsk mykt for noen år siden - nå er det relativt lite eksklusivt ;) likte halsene! Jeg kan se etter Misti og evt kjøpe til deg hvis jeg drar innom garnbutikken, vil tro det er Kilden på Parksenteret du tenker på? Reiser til Alta i morgen tidligtidlig. Strikketøyet er pakket og jeg er superklar for hyttetur!
Så kjempefine de var! Har lagt dem i kø på ravelry, men ikke kommet så langt som å strikke dem ennå, men nå ble jeg skikkelig inspirert... Ha en flott påske hos deg!
Full av Ull sa…
Åh, så fine de ble!! Jeg liker også Purl Bee skikkelig godt, og har allerede lagret oppskriften på halsen. Men den virker litt komplisert på engelsk :P Men det er vel bare å ta et steg av gangen. Jeg bare elsket den siste i blått, herlig fin, og den ser virkelig myk ut! Dumt at Misti har gått ut (jeg har ikke engang fått prøvd det garnet enda). Jeg gleder meg til å prøve meg på den halsen, fasongen ser så fin ut!
Mariusen er forresten ferdig, kommer på bloggen i morgen *jippi* :D
Påskestrikkingen er allerede kommet på pinnene, nytt prosjekt ble lagt opp før trådene ble festet på mariusen, hihi ;)
God påske til deg, håper du koser deg masse masse. Klem fra Martine
HildeP. sa…
Så lekre! Takk for tips om både garn og blogg. God påske til deg, kos deg! : )
Ingridstua sa…
Så utrolig fine og praktiske halser. Flotte farger du har strikket de i. Jenta di var så flott i sin hals. Jeg har strikket sokker med flettemønster i Misti. Herlig garn, synd om det forsvinner. Men i en av kommentarene over her foreslås Hexa istedet. Har noen nøster liggende, så det skal jeg prøve på denne oppskriften. Takk for tips!
Ønsker deg og familien riktig god påske!

Klem fra Ingrid
Unknown sa…
Så fina och praktiska :)
TRUDE sa…
Kjempefin hals, den skal strikkes.... Takk for tips og god påske til deg og dine!
Lisbeth sa…
Gøy når man finner noe man virkelig liker :)
Superfin hals! Mitt påskestrikk blir en genser, har rekket den opp en gang, aå nå håper jeg målene stemmer :)
God påske!!
Ina sa…
Enkel og veldig fin hals! KJempesynd at Misti utgår, kan ikke skjønne det? Det blir forhåpentligvis erstattet av noe minst like deilig :)

Jeg strikker sokker innimellom amming og bleieskift denne påsken :)

En super påske til deg!
Hilde sa…
Lekre halser. Har strikket noen av den, jeg også. Det er mye spennende i bloggen til Pearl Bee. Den store ugla har jeg også strikket. Jeg synes hun har mye fint til barn, bl.annet.
Victoria @ sa…
Disse ble riktig praktiske og elegante! Men har nok ikke passende garn til slike halser enda, må nok få hamstret inn litt mer mykt garn! ;)
Blåbærlina sa…
Helt nydelige halser! Takk for inspirasjon, fikk lyst til å strikke disse. Knallfine farger du har brukt, veldig kledelig til dere! Mye fint på Purl Bee, enig med deg!
Håper du koser deg med nye prosjekter og påskefri!
Tusen takk for superfin overraskelse i posten!
Påskeklem fra Nina
Hei!
Så fin hals, og du er jammen flink med garn og pinnar. Eg har spøta i mange år, men er ikkje flink me tilpassing utanom oppskrifter. Kjekt og inspirerande å kikka innom bloggen din :)
Ha ei fin helg vidare! :)
Terese sa…
De halsene var kjempe fine. Kanskje det blir noe av det neste jeg strikker. Fortsatt god påske til deg :)
De var fine! Oj, enda er prosjekt inn på "den har jeg lyst til å lage, men har jeg tid?"-lista :)
sanna sa…
Både snyggt och fiffigt!
H sa…
Takk for en utrolig hyggelig kommentar! Nå må jeg blogge på videre skjønner jeg:) ser du har strikket Purl-halsen. Strikker den selv i Aran Artesano alpakka garn og elsker garnet! Skal sjekke ut Misti selv, men må nok innom Pickles først, siden de åpner ny butikk neste helg. Du har nå en ny fast leser du også :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster