Gå til hovedinnhold

Myke masker til hals og puls


Jeg har blitt mer og mer glad i litt større strikkeprosjekter, men det er da herlig å strikke noe som blir ferdig på en kveld også innimellom, ikke sant? :) Kanskje gjerne samtidig som man har ett par andre større prosjekter på gang.. For de ulike prosjektene har jo gjerne sine rammer for når man strikker på dem. TV-strikk er vel ett velkjent ord for de fleste ;)


Jeg har ryddet i garnlageret mitt og da dukket det opp tre nøster som jeg ikke helt klarte å identifisere. Tre nøster i ulike farger og garnet var nøstet opp slik at garnet lå dobbelt - altså var merkelappene fjernet. Men så plutselig dukket 'planen' opp for disse, skulle jo strikke Pickles sin Artig Skrue Hettelue til Anna! Men nå syns jeg egentlig hun er litt stor for den, så da ville jeg finne på noe annet til dette myke garnet. Valget falt på en enkel hals til Anna, fra Lekeplass-settet til Pickles.


Og denne likte jeg! Superenkel å strikke og den ble utrolig myk og god. Jeg valgte vrangbord på kanten nede, da jeg syns det passet bedre enn rillestrikk. Ellers har jeg fulgt oppskriften i str 5-6 år. Har mer garn igjen, og tror planen er klar for det også :). Garnet er altså Pickles Extra Fine Merino, dobbel tråd. Fargene heter Naturlig brun, Jordbæris og Kitt.


På en liten bloggerunde en kveld var jeg innom Trinemamma sin flotte blogg og ble betatt av disse flotte pusvarmerne hun har strikket. Så enkle men så fine! Og da var veien kort til garnhylla, for jeg visste at jeg hadde noe Nepal liggende - som er det garnet Trinemamma har valgt til flere par. Og disse anbefales virkelig! Perfekt lite prosjekt og superfin gave.


Oppskriften finner dere her på engelsk, jeg har ikke funnet den på norsk. Men den er såpass enkel at engelsk er ikke noe problem! Jeg har altså strikket med Nepal på pinne nr 5. Men her er muligheten mange med å variere garntype/farge/knapper.. Slik liker jeg :) Mine fikk søte, røde hjerteknapper på. Anbefaler dere forresten en lang tur innom Trinemamma sin blogg, hun lager utrolig mye flott. Og masseproduserer de lekreste ting, se bare her på den lange nydelige rekka med CupCake luer! *Imponert*


I bursdagsgave fra min snille samboer fikk jeg to herlige garn-nøster som han har bestilt fra England! ♥
Jeg har aldri hørt om garnet før, men det er bare helt nydelig og mykt og jeg gleder meg til å ta det i bruk. Men.....det lukter sånn sau at dere vil ikke tro det! Eller bondegård som Emma sa :) Men jeg har ikke noe erfaring med vasking (lufting?) av slikt garn, er det noen som har tips? Altså det lukter såpass mye at jeg tror jeg vil slite med å strikke med det slik det er. Men kan jo ikke vaske det slik det er? Kanskje bare lufte det godt, strikke med det og så vaske plagget forsiktig?


Her er merkelappen til garnet. De morsomme navnene må kanskje være saue-type eller noe slik, hihi :)
Uansett, så snart jeg løser lukt-problemet så skal dette få bli til noe lekkert! :)

Helg igjen! :) Hva har dere på pinnene jenter? Jeg tror jeg fortsetter på noe som er påbegynt, hvis jeg ikke faller for fristelsen til noe nytt da - alltid fare for det :)

God helg og kos dere med kreativiteter!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Bundingen sa…
Dette var fine saker, både halsen og pulsvarmerne! Kjekt med slike godbiter som går raskt unna og ikke trenger all verdens innkjøp av garn. Hurra for velfylte garnlager!
Jeg tror jeg hadde prøvd å vaske garnet for hånd. Lykke til!

Riktig god helg!

Klem
Unknown sa…
Så koselig med rosende omtale. Ble så glad ! Ikke minst for je synes du lager så mye fint, og jeg henter inspirasjon hos deg :-)

ha en riktig god helg!
Lune og flotte plagg, godt å ha fremover! Den halsen er god altså, har laget to til minsta mi. Og de pulsvantene var flotte. Det enkle kan ofte være det beste. Måtte søke opp det der, så oppskrift er lokalisert. Skal bare først, thi-hi! :) Herlig med tips! Takk.

Det er vel stor juleproduksjon hos deg, både med symaskin og strikk. Nyt førjulstiden! ;)

Stor klem fra meg,
Eli Kristin
Tovepia sa…
Gjett om jeg likte både halsen og pulsene, så flotte!!
Pulsene var genialt enkle...og vakre, de skal jeg sannelig strikke!
Ha ei god helg, klem fra mæ;)
Stine sa…
For en deilig hals, god julegave ide :)
KahviKaneli sa…
Den hals"varmere" er jette fin!
Vet su om det fins oppskrift någonstans till voksen srörrelse? Jeg kunne tänke meg å strikke egen hals også.
Myrte ♥ sa…
For en fin hals pulsvarmere! Og så spennende med ny type garn :)

Her strikkes det på Bella-votter i Nepal. Ble inspirert til å prøve meg på flettestrikk etter å ha siklet på alle ugle-plaggene dine :)

Ha en flott kveld, og helg :)
Blåbærlina sa…
Herlig og koselig G-Anetteblogginnlegg :O)
Du skriver så koselig og lager så mye fint! Halsen ser god og fin ut, bare synd man ikke når å kjenne på konsistensen, hehe...
De pulsvarmerne har jeg sett hos Trine, syns også de er så fine, god gaveide.

Tenk, mannen har bestilt supermykt garn fra England, det var jo imponerende :O) og omtenksomt må jeg si! Syns jeg kjenner sauelukta helt hit, hehe..
Du kan sikkert godt prøve å vaske bort lanolin/sauelukta -
bare ta av papiret, bind tråder rundt omkring på hespene for å holde garnet litt samlet. Vaske for hånd altså, i Milo selvsagt, så blir det sikkert greiere å strikke det :O)

Jeg strikker på flere prosjekter og skal montere et par ting i helga. Strikker blant annet genser til meg selv - og en hals - kommer etterhvert ;O)

Ønsker deg ei koselig helg!
klem fra Nina :O)
Synnøve sa…
Flere som ble betatt av pulsvarmerne, ja! Har få gode tips til å få bort sauelukt, men du kan sikkert vaske hele hespet? Mener at Monstermønster gjorde det med et nøste fra holstgarn.dk, og da la hun det i en nylonstrømpebukse og hev hele greia i maskinen. Lykke til! Snill mann, forresten - de må være godt oppdratt disse herrene våre ;)
MarJE sa…
Hei,
Fann bloggen din via ein anna blogg.
Det er eg utrulig glad for. Her var det mykje flott å kvile augene på og også til inspirasjon :)
Gode fine fargar i halsen du strikka og flotte pulsvantar.
Legg me til som følgar, vil gjerne besøkje deg oftare.
Ha det fint og god helg.
Så flott hals og pulsvanter! Alltid inspirasjon å hente hos deg :) Kjedelig at det flotte garnet du fikk lukter sånn sau da....har dessverre ingen gode råd- du kan jo la det ligge ute først for å se om det hjelper?
Klem fra Sissel
Terese sa…
Hei. Det var en veldig fin hals. Bloggen din er også veldig fin. Er innom her ganske ofte :)
Annika GW sa…
Snabbt och lätt ska det vara! Då vill man bara skapa mera. Väldigt fina pulsvärmare! / Annika
Anonym sa…
Hei! Jeg er stadig innom bloggen din, du lager så mye fint! Nydelig hals og pulsvarmere, og imponert over gaven fra mannen:)

Har et spørsmål om halsen: Ligger den fint nede rundt skuldrene? På bildet fra Pickles ser det ut som den "baller" seg litt oppover?

Hilsen Ingunn:)
Full av Ull sa…
Så nydelige pulsvarmere! Jeg er egentlig ikke så fan av pulsvarmere (foretrekker votter), men disse var så fine at jeg fikk lyst på et par :) Og det gjorde seg godt med røde knapper på :)

Man liker samboere som gir garn i gave :D Du må holde på han, hihi ;) Ha ei fin salgsuke i Bodø (følger Luefabrikken på Facebook, så fikk med meg at du skulle dit) ;) Klem fra Martine
Kjempefin hals - det er så vakkert med de fargene sammen :) Herlige pulsvarmere også.
G-Anette sa…
Hei Ingunn og takk for koselig melding :) Halsen sitter fint over skuldrene. Men den har ikke vært i bruk da den klør.. så litt usikker på hvordan den oppfører seg i bruk. Jeg tror nok at den 'vanlige' halsen med splitt på sidene har bedre passform. Men denne er utrolig flott på! Skal prøve å få tatt bilde en dag :)

Mvh Gry-Anette
Stinemorღ sa…
Så søt og snill mann som bestilte garn til deg! :)

Jeg er som deg - har fått mye mer sans for større prosjekt om dagen, men jeg må ha noen små prosjekt innimellom disse og gjerne som pausestrikk. Er helt avhengig av å se at noe blir fort ferdig, hihi...

Nydelig hals og pulsvarmere!
klem ♥

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp