Gå til hovedinnhold

Nissejenta


Dagene flyr avgårde, men litt strikking innimellom blir det da tid til! Anna kom med ett ønske når det nærmet seg desember: Jeg vil ha ei lang blånisse-lue, men den skal være rød. Altså ei rødnisse-lue kanskje ;) Jeg brukte denne oppskriften som utgangspunkt. Mørketid og utedress med reflekser er forresten ikke det beste når man vil ta bilder ;)


Jeg ville bruke garnet Easy som jeg hadde funnet i en nydelig julerød farge, så litt endringer ble det på oppskriften. Brukte tynnere pinner en anbefalt til Easy, for å få den litt tettere siden den ikke skulle toves.
Jeg strikket den ikke så veldig lang, så blir den ikke i veien under lek. Fornøyd nissejente Anna ♥


Jeg sydde en vanlig rød lue, som jeg så sydde fast inni klø-luen. Tenkte først at jeg skulle bruke fleece på luen inni, men tror det hadde blitt for varmt med dobbel fleece + tykt ullgarn. Anna klarte ikke bestemme seg for om hun ville ha dusk eller ikke, så foreløpig er den dusk-løs :)


I slutten av oktober var jeg så heldig at jeg vant i en give-away hos Skorpionens Hjørne. En del av premien var ett hjemmelaget kort etter mitt ønske. Valget var enkelt, da min venninne Maritas bursdag nærmet seg.
Jeg sendte noen stikkord, bl.a. at Marita, som meg, er glad i å strikke + at vi skal på husmorferie sammen til Paris i April. I går hadde Marita bursdag, så nå kan jeg endelig vise frem det flotte kortet her.


Jeg er helt overveldet over at det går an å lage noe så nydelig! Masse personlige detaljer, selv etter mine sparsomme tips. Og i en herlig stil, med stempel og Paris-"frimerker". Garn-nøster og vinåpner var også med, hihi ;) Dette var virkelig flott å gi bort! Tusen takk Eli Kristin, du er så flink! Bildene har jeg frekt lånt fra bloggen din, da jeg selv glemte å ta bilder ;)


Og så har jeg fått en pakke til! Supergode Lena har sendt meg en førjuls-overraskelses-pakke, hun ville gi meg en oppmerksomhet til jul fordi hun setter pris på meg, skriver hun i kortet. Åh, takk vennen! Slik gleder hjertet mitt ♥ En kjempeflott strikkebok + 4 nøster i ett av mine yndlings-garn (som ikke er å få tak i her i Tromsø lengre) Helt perfekt! :) Tusen, tusen takk! *smask*

På pinnene har jeg tovavotter, tiltenkt Emma. De er strikket litt fra hodet så det blir spennende å se om de blir Emma sine når de kommer ut av vaskemaskinen.. :)

Ønsker dere ei fortsatt koselig førjulstid! Senk skuldrene jenter ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Randi sa…
Så fin nisselue og veldig smart å sy en bommulslue for å ha inni. Mine unger vil ikke ha ull-lue for det klør!!!! For et nydelig kort. Et riktig kunstverk.
Og så koselig å bli overrasket med en slik fin gave da. Sånn er veldig hyggelig!
Ha en fin luciakveld!
tantemaraj sa…
Det er så koselig med rødluer på barna i juletiden! Foret kan jo alle typer garn brukes til luestrikk;-) lurt, lurt... Kos deg masse med overraskelsesgaven!

*puster dypt og kjenner skuldrene er på plass*;-)

God førjulstid!!
Ååå skjønne du, for en rørende omtale, thi-hi! Bare kjekt at bildene av kortet kunne brukes forresten. Så koselig at giwe-away og innhold falt i smak, koselig å gi bort premier når man vet at mottaker setter pris på det. Heldige venninnen din, herlige gaver... og lykke til på Paris-husmorferie, fnis :D

Herlig lang og rød nisselue du har laget! Tenkte jeg skulle få laget to stk med tanke på julekortbilde-fotosession (puh), men det rakk jeg ikke. Tror likevel at jeg skal prøve meg på ei rød nisselue type lang. De er så skjønne. Smart med fôr i de forresten!!

Kos deg i den søte, men litt hektiske førjulstid!! Stor klem, Eli Kristin
Guri sa…
Den røde-blånisselua ble jo kjempefin! OG frøkna di er jo bare så nydelig!!!! Synes bildet var bra jeg:)
Kortet du vant var stilig! Ligger litt arbeid bak det, ja:)
Så fin pakke du fikk fra Lena! Jeg visste at hun skulle sende deg noe, nemlig..... hun fikk adressen din av meg :) verden er ikke så stor!
Ha en fin førjulstid! Klem fra meg :)
Anonym sa…
Nydelig nisselue, og en fantastisk fin rødfarge :-)
God jul!
Synnøve sa…
For en nydelig farge på den lua!! Frøkna kledde den så godt :) Må si du er flink som bare endrer og justerer og trikser litt altså, det er ikke jeg helt stødig på. Men kanskje en dag ;)
Kjempeflott nisselue og nydeleg modell! Smart å fôre den. Eit nydeleg kort du fekk som du kunne gje vekk! Og ei flott gåve du har fått med nydelege ord. Ønskjer deg ei fin adventstid.
Vilma sa…
Røde huer skal der til !! Og flink er du også til at lave kort...beundre dig.

God aften til luefabrikanten :-))
Stinemorღ sa…
Skjønne Anna :) Herlig blånisselue som ikke er blå, hihihi.. søta!
Smart med en lue inni slik at den ikke klørt!

Det kortet var helt fantastisk!
Eli-Kristin er kjempe flink - hun tryller fram den ene nydelig kortet etter det andre :)

Stor førjulsklem
Flott nisselue!
Ønsker deg en god adventshelg:)
Misemor sa…
Søte nissejenta! Og så heldig du har vært som har fått så masse fint.
Skikkelig julete headingen din altså.
Klem ToneB
Unknown sa…
Kjempeflott nisselue på ei NYDELIG jente... :O)

Flott kort også... :O)

juleklem

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster