Gå til hovedinnhold

Tovede kosetøfler med oppskrift


Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler

Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå
Pinner: 5,5
Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)

Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner)
Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på midtstykket (1 maske for hver rille), strikk de 10 m fremme på midtstykket, plukk opp 22 m på andre siden av midtstykket og strikk så de siste 18 m = 90 m. Strikk 5 riller over alle maskene, bytt farge og strikk 3 riller til.

Felling:
Sett markør mitt foran på tåen = 45 m på hver side. Felling starter fra retten:
1. Strikk de 2 første m smn, strikk til 6 m før markør. 2 smn, 8 r, 2 smn, r omg ut.
2. Strikk de 2 første m smn, strikk til 5 m før markør, 2 smn, 6 r, 2 smn, r omg ut.
3. Strikk de 2 første m smn, strikk til 4 m før markør. 2 smn, 4 r, 2 smn, r omg ut.
4. Strikk de 2 første m smn, strikk til 3 m før markør, 2 smn, 2 r, 2 smn, r omg ut.
5. Strikk de 2 første m smn, strikk til 2 m før markør, 2 smn, 2 smn, r omg ut men 2 siste m smn.
6. Fell av alle maskene

Sy sammen bak og under. Toves godt i maskinen, jeg tover de så de nesten blir for små og tar de på meg når de er våte og tøyer litt slik at de sitter perfekt! Jeg tover de på 40 grader sammen med en handduk, ingen vaskepulver/vaskemiddel. Men hvis du har tovet før vet du sikkert hva som fungerer best :) Jeg brukte forresten veldig lite av nøste nr to med blå, så hvis du dropper kanten oppe er det sikkert nok med ett nøste blått.

Hvis du lager disse, vær snill og link til meg og send meg gjerne en kommentar slik at jeg kan besøke bloggen din å titte :) Lykke til! Spør gjerne om du lurer på noe, det er ikke alt som er så enkelt å forklare som det er i hodet mitt :)

I kveld blir det jentekveld på meg og Emma. Samboern må jobbe, så når Anna er i seng blir det Idol, taco og godis på meg og Emma, kos! :) Ja, og så pinner og garn på meg da, dobbel-kos! ;)

Sees snart! Stor klem ♥

Kommentarer

Desse såg gode og varme ut for kalde haust og vinterkveldar. Takk for at du deler mønster.
Stinemorღ sa…
Herlige kosetøfler!
Jeg er også veldig glad i denne årstiden - vakre farger, frisk luft :)

Høres ut son at vi skal ha veldig like kvelder! Dette blir kos :)

Jeg måtte forresten bestille en apelue til av deg. Charlotte ble litt sur da det ikke kom en til henne, hahaha.. Jeg trodde det holdt med den uglelua hun fikk sist, men så feil kan man ta...
Så nå blir det en hel apegjeng her!
Fantastiske luer G-Anette! Jentene er super fornøyde :)

klem
De så virkelig gode og fluffy ut!
Frieblonder sa…
De tøflene så deilige ut! :) Det er deilig med høst og strikkepinner, selv om høsten prøver å lure oss litt med 21grader i dag.hehe..

Håper du får en nydelig helg!
klem
Disse så utrolig gode ut! Tusen takk for at du deler oppskrift med oss! Digger bloggen din- henter masse inspirasjon her hos deg!
klem fra Sissel
Synnøve sa…
Så fine! Takk for at du deler :) dette blir vel årets høst/julestrikk tenker jeg ;) God fredag! Alene her også, med idol, senkveld, pinner og garn ;)
Eva sa…
Så flotte tøffler,di skal jeg prøve med på:) Takk for at du deler oppskriften:)
Høst klem:)
Guri sa…
De tøflene så skikkelig fine ut! Passformen er jo alfa omega på tøfler! Takk for at du deler oppskrift :)
Klem fra meg :)
siwi sa…
Legges i kø, så deilige ut! Om litt linker jeg til snurreluen din, den var kjempekjekk og strikke. Takker for inspirasjon og mønster!!!
Heisann!
Takker for oppskrift! Jeg har nettopp søkt på nettet etter søte charms, -og der dukket butikken din opp! Så mye fint du har på epla. -Så nå har jeg bestilt sommerfugler av deg :-))
Gleder meg til de kommer! Stor klem :-))
Idnar sa…
Heisann.
Nå er mine tøfler ferdige. Strikket etter din oppskrift. Så snill du er som deler. Og det var fantastisk gøy å strikke dem.Ønsker deg en fin uke.
Nitus sa…
Takk for oppskriften.
Likte disse og de skal lages.
Anonym sa…
Utolig fine tøfler! Har kjøpt garn og er i gang, selv om våren nærmer seg er det fremdeles godt med noe varmt på beina. Ellers- mye fint i bloggen din!
Kirsti sa…
Takk for fantastisk oppskrift! Jeg har strikket et par og er så fornøyd!

http://kirstishobbyrom.blogspot.no/2013/04/tovede-kosetfler.html
Hei!
Disse liker jeg veldig godt, kjempefine.
Jeg lurer på hvordan jeg kan strikke de til menn? med denn oppskriften blir de perfekt til mine føtter, men for små til menn.
Så fine tøfler, disse likte jeg veldig godt. Og har jo litt fritidsgarn, så kanskje dette blir bursdagsgave til mamma. Tusen takk for oppskrift, og godt nytt år :-)
Unknown sa…
Fantastisk flotte, hvilken størrelse er dette. Bruker 37 selv så bare lurte på size ;) kunne virkelig tenkt meg,å prøve denne oppskriften.

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Vår er gult!

Jeg blir så glad når jentene mine ønsker seg noe hjemmestrikket! Da er det bare å ‘hive seg rundt’ ;) Anna ønsket seg lik jakke som meg (den i forrige innlegg), bare i gul! Helt herlig farge nå på våren. Og man blir jo bare i godt humør av å strikke med en slik farge på pinnene! Å ta bilder av en 7-åring er ikke alltid like lett, men jeg er fornøyd så lenge hun lar seg fotografere! :) Så får heller noen bilder bli litt uskarpe ;) Anna prøvde min jakke på, jeg målte og regnet litt om slik at størrelsen ble riktig til henne. Og den passet fint, hun ville ha den ekstra lang slik som en ‘damejakke’ skal være som hun sa:) Men plutselig er det altså nok, og det er TV'en som gjelder! Disse vottene har ligget alt for lenge nesten ferdige...manglet bare den siste pynten, valgt av Anna såklart :) Ha en fin kveld strikkevenner ♥ Klem, Gry-Anette