Gå til hovedinnhold

Livstegn


Tiden flyr! Plutselig var tre uker gått nesten uten å ha besøkt bloggeland. Dagene er fullbooket med jobb og forberedelse til julemesse som jeg skal være med på om en uke. Strikker litt innimellom men det er på ett større prosjekt som jeg viser frem når det er ferdig :)

Nå som Topp T'Tå garnet skal utgå (?) syns jeg Gullgarn fra Sparkjøp er et fint alternativ. For en mnd siden siden bestilte jeg "noen" nøster....ehm...ble fort til 45 nøster det. Men jeg liker garnet, skulle gjerne hatt flere farger å velge mellom. Men nå bestilte jeg en farge som jeg sjelden strikker i, nemlig rød. Og det var en skikkelig flott julerød farge! Så da måtte jeg jo strikke meg en jule-isipisi-lue, ikke sant? Oppskrift her. Jeg la opp 8 masker ekstra da garnet er litt tynnere enn det som er brukt i oppskriften.

Jeg nevner i starten av innlegget at dagene er fylt med jobb... nå er det store og spennende forandringer på gang for meg på det området. Og det er også hovedårsaken til at det har vært stille her på bloggen. Mer om det kan dere lese HER.  Jeg har hatt bursdag siden sist :) og i gave fra min samboer fikk jeg to timers kurs med en fotograf for å lære meg litt tips og triks. Og fotografen fant så ut at lue-fabrikken min måtte være noe for avisen og tipset den. Takk Knut! :)  Det er med skrekkblandet fryd jeg skal satse på det jeg liker best! :) Og jeg kan jo alltids bli kontordame igjen ;)

Nå er det lueproduksjon på meg, og jeg er redd det fortsatt blir litt stille fra denne kanten de neste par ukene. Får heller komme sterkere tilbake! Jule-kreativitetene står i kø :)

Ha en flott søndag så sees vi etterhvert.

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Der var du jo - har savna deg her inne :)
Men skjønner godt at det er litt travlet hos deg nå! Dette høres kjempe spennende ut, og jeg tror helt sikkert at du vil lykkes med dette. Luene dine er fantastiske!
Masse-masse lykke til!
klem
renate sa…
Så kjekt, tenk å lage noe som er så etterspurt:) Gratulerer og masse lykke til:)
lena sa…
Endelig!!! Savner deg! Flott julefarge-lue du har strikket:)! Flott at du har funnet ett fint garn:)
Og du, så tøff du er!!! Flott artikkel i avisa! Lykke lykke til! Så selv om vi her inne må savne deg, for vi tåle det siden du gjør så fin en jobb;) klem
Snuppesnella sa…
Stilig ! Flott farge !

Alt kler den smukke heter det seg. ;)
Mirdiz sa…
Så utrolig spennende!
Det må være gøy å kunne jobbe med hobbyen sin!

Lykke til!! :D

Huene dine er utrolig tøffe:)
Miriam sa…
Wow, så spennende! Synes det er tøft gjort!
Luene dine er knallstilige, så skjønner godt at de selger unna :)
Masse lykke til!
Klem
9na sa…
Travle tider denne høstperioden! Gratulerer med overstått!
Så flott avisartikkel! God reklame! Ønsker deg lykke til som heltids-syerske ;) Blir kjempespennende. Skjønner det er med skrekkblandet fryd, man vet jo aldri på forhånd hvordan det går. Du er tøff, og; "den som intet våger - intet vinner", vettu ;) Masse lykke til!
Guri sa…
Du er jammen tøff som tør å satse!!! Jeg ønsker deg masse, masse lykke til! Dette tror jeg du vil lykkes godt med!! Klem :)
Maria sa…
Heisan.

Se hva som var på dagens mønster her da.
http://365sakerdukansticka.blogspot.com/
Gøy å bli linket til da.
Så spennande!! Flott lue! Ha ein fin søndag.
Tina sa…
Heia G-Anette! Du er så flink! Tenk å satse så stort - og lande mned begge beina godt plantet på jorda! :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster