Gå til hovedinnhold

Småting og mini-giveaway


Før jeg startet bloggen min, strikket jeg mange tovede tøfler etter en oppskrift (for voksen) fra Sandnes, med litt egne modifikasjoner :) Men nå ville jeg strikke babytøfler, jeg ville ha knappeåpning og når jeg i tillegg ikke kunne finne oppskriften...da var det bare å improvisere :)

Garnet jeg har brukt er Vamsegarn fra Rauma. Jeg har ikke strikket/tovet med det før, men syns det ble veldig bra. Mykt og godt. Men det er ikke alltid så lett å beregne når man skal tove ting...disse ble nok størrelse 2 år tipper jeg. Men nye, mindre tøfler er allerede på pinnene. Og når jeg har finjustert oppskriften så legger jeg den ut her hvis noen vil ha :)Og så har jeg, etter stor inspirasjon fra Synnøve med bloggen with 100% love, strikket denne duskelua til Anna. Oppskrift her. Den er strikket i dobbel tråd pt5 sport så måtte endre litt på maskeantallet. Jeg hadde ikke babyull i de fargene jeg ønsket, og da inspirasjonen kom til meg lørdag kveld etter å ha besøkt Synnøves flotte blogg måtte jeg ta det jeg hadde på "lager". Den måtte jo bli strikket med en gang kan dere vel skjønne :) Likte denne godt, og det gjorde mottaker også! Alltid morsomt på "fotoshoot" med ungene :)


I morgen reiser jeg på en 3 dagers hyttetur sammen med en venninne, det blir skikkelig husmorferie med strikking, skravling, god mat og vin :) Og  siden jeg utrolig nok nærmer meg 5000 besøkende, blir det en mini-giveaway her hos meg nå! Jeg tror de fleste som besøker meg er strikkere, så da blir det en sydd premie. Og hva passer vel bedre enn noe man kan oppbevare strikkingen i? Så en strikketøyveske til å henge på stolen er premien.


Dere kan velge blant stoffene ved siden av.  Jeg må få vite hvor bred hankene skal være og avstand mellom disse, men det tar vi etterhvert.

For å være med i trekningen er det bare å legge igjen en kommentar her. Altså 1 lodd pr kommentar, enkelt og greit :) Jeg trekker når jeg kommer hjem fra hyttetur søndag kveld. Lykke til!

Da vil jeg ønske dere noen kreative dager fremover og så sees vi igjen om noen dager :)

Stor klem fra G-Anette

Kommentarer

Chatrine sa…
Wow, så mye fint du har laget i det siste!!! Jeg elsker de tovede tøflene!

Jeg hiver meg på din give away! :o) Det var virkelig en super fin premie! Jeg krysser armer og bein for at jeg blir den heldige vinner:o)

Forresten, så så jeg ei jente på en førstehjelpsøvelse sykepleiehøgskolen hadde her i Hammerfest, som hadde ei lue hun hadde kjøpt av deg. Super artig!

Ha en super fin helg på hyttetur!
Maria sa…
De tøfflene der var lekkre. Skulle hatt slike til meg selv jeg,med knapper som pynt bare da.

Kos deg på hytta. Så skal jeg kose meg i Riga med jobben.

Krysser fingrene for at den lilla med hviteprikker blir min;-)
Eivor sa…
Hei!

Likte utrolig godt de tovede tøflene, vil gjerne ha slike selv;)
Selv strikker jeg ikke, men liker å bli inspirert til hva jeg kan ønske meg av andre!:)

Jeg er mer en syer og hekler så håper jeg er den heldige vinner;)

Kos deg på hyttetur.
Tina sa…
For en fin og nyttig premie! Den vil jeg veldig gjerne vinne! :-) Og lua var kjempefin - har veldig lyst til å begynne på den selv nå! Men jeg startet opp på tre nye ting i dag, så jeg vet ikke helt... :-D
mimouna sa…
Nydelige små tøfler, de tovet veldig fint. Og luen ble gøy den. :o)

Hiver meg på lotteriet ditt, ting å putte strikketøyet i er alltid kjekt å ha.

Og så må du ha en god tur og kose deg masse!
Snuppesnella sa…
Du har en kjempeinspirerende blogg !
Alt du lager er jo så lekkert. Flotte tøfler og lue.

Gleder meg til hver gang du legger ut noe nytt.
Ha en fin tur. Kos deg. ;)
Mirdiz sa…
God jentehyttetur!!
Det er kjempegøy:)

De tøflene så skikkelig deilige ut:)
også så søt lue:)
Superfine tøfler, gleder meg til det kjem oppskrift:)) Lua var og fin, vil gjerne vere med i lotteriet ditt:))
9na sa…
Jaaaa klart jeg vil være med på giveaway!!! Og tøflene var knalle fine bare så det er sagt!!!
Synnøve sa…
Så koselig å "se" meg her hos deg! :D Jeg syns du hadde valgt knallfine farger til lua - skikkelig fine høstfarger :) og de tøflene var virkelig flotte, jeg fikk lyst å kle på meg slike med en gang! OG (alle gode ting er 3, sant?) blogglotteriet hiver jeg meg med på, for den strikketøykurven er nyyydelig :) :)
lena sa…
Så søte tøfler, og den lua til snuppa var jo helt herlig!
Jeg vil gjerne være med i give-away'en din. for den strikkeveska har jeg siklet på siden du la den ut første gangen!!! *krysse fingre*
Kos deg på tur!!!! Klem
Tøflene dine var nyyydelige! Så fint med de knappene! Bare et tips hvis de er til barn og dere har trapper i huset- de blir veldig glatte så jeg pensler på et fantastisk middel fra Stoff&Stil♥
Jeg vil gjerne ha oppskriften når hvis du legger den ut. Holder på med noen pulsvanter etter din oppskrift nå :) Du er til stor inspirasjon- fikk veldig lyst å lage den lua også...
Ha en flott dag- og jeg vil selvfølgelig være med på give-awayen din!
klem fra Sissel
Vilma sa…
Meget søde tøffler , og jeg vil frygtelig gerne vinde strikketasken !!! Klem / Vilma
Veronica sa…
For en utrolig inspirerende blogg! Kom over den ved en tilfeldighet i dag da jeg letet etter strikkeoppskrifter :-) Tøflene var nydelige - håper du kan legge ut en oppskrift etterhvert :-)

Skal begynne å følge denne bloggen :-))
Anonym sa…
Kor søt de tøflan ble :o) Vil gjerne ha oppskrifta på dæm ja - men må nok strikk dæm større.....

Den duskelua har æ som et av mine fremtidige prosjekt. Har sett den på en anna blogg tidligere - mulig den du vise til. Men....det va jo alle de julegavan som sku bli ferdig først da.....

Blir åsså gjerne med i trekninga - har veldig lyst på en sånn kurv til å henge på stolen.

Klæm fra Marita
Maskeball sa…
Så fine tøfler, de har jeg veldig lyst til å ha oppskriften på. Legger meg til som følger slik at jeg får med meg den når den kommer. Og blir med på trekningen på strikketøyvesken også. Den var jo utrolig praktisk. :)
Så fine tøfler, og søt lue.. :) Og ikke minst hadde det vært praktisk med en slik strikkeveske.. Sv.mor har mobbet meg noen ganger for vinmonopol posen jeg ofte slenger rundt med strikketøyet.. ;)
Synnøve sa…
Å, den strikkeveska syns eg er så fin! Så då er det jo klart eg vil vera med på give-away! :)

Og tøflene var kjempe fine... Deilig med tova tøfler! :)
SiljeVanilje sa…
Du har en herlig blogg og jeg onsker meg over alt paa jord en silk veske hvor jeg kan oppbevare strikkeriet mitt i!og tenk hvor glad kjaeresten hadde blitt om alt var paa en plass!

SiljeVanilje
Anonym sa…
UItrolig flott lue :D
God tur!
Qano sa…
At det går an å være så produktiv da! Skal si du tryller fram det ene etter det andre på pinnene! Ordentlig fine tøfler og stilig lue. Jeg har ei av luene dine på pinnene selv =)

For en flott give-away du drar igang i tillegg! Kos deg på hyttetur - hørtes herlig ut! God helg =)
Tante Grønn sa…
Eg hive meg på! Nydelig strikketøyveske! :-) God tur!
Randi sa…
Herlige tøffler:-) Gleder meg til du deler oppskkriften :-) En strikketøyveske hadde jeg absolutt trengt. Slenger meg på trekkningen din :-)
Maria Fløistad sa…
De tøflene så kjempe gode ut:) Sånne skulle lille snuppa mi hatt.
Nydelige tøfler altså:)
Stinemorღ sa…
Søte tøfler :) og skikkelig tøff lue! Lekre farger og nydelig eier - skjønner jo godt at hun er fornøyd :)

Jeg blir gjerne med på mini give away! Moro!! :))

Kos deg på hyttetur,
klem
Sissel sa…
Heia, sitter her midt i norge en lørdagskveld og titter på blogger, via-via fant jeg din blog.. wow, så mye fint du lager :-) og så trivelig å lese.
Ble virkelig inspirert av å være her, jeg titter garantert innom snart:-)

Og jeg blir gjerne med på din give away, premien var superfin.

Klem fra Sissel
Veronica sa…
Så utrolig nydelige tøfler! Yndige liksom! Og, lua er jo bare herlig!! Jeg blir GJERNE med på give away!:)
Miriam sa…
For noen herlige tøfler! Kjempefin lue og nydelig modell :)
Så snill du er som har giveaway! Den kurven er veldig fin og praktisk, skjønner godt at det var mange som ble med ;) (jeg var tydeligvis litt sent ute..)

Ha en fin dag!

Klem
lise sa…
Skjønne tøfler, og en herig lue på en enda herligere jente!

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster