Gå til hovedinnhold

Litt vinterstrikk

Jeg har strikket et deilig sett til meg selv. Har lenge hatt lyst til å lage en baggy lue i "Thermis-stil" og en kveld i romjulen ble den til. Men måtte jo ha en Thermis til, og nå er den også ferdig.
Litt egen vri på den, da den ikke har åpning oppe. Har brukt dobbel tråd av Drops Merino extra fine på p nr 5. Det gikk med 4 nøster til settet.


Det ble garn til overs, så da fikk størstejenta seg en enkel hals. La opp 60 masker med dobbel tråd på pinne nr 5 og strikket 2 r 2 vr til passe lengde. Luen hun har på seg har jeg sydd nå i vinter, stoff fra stoff og stil.Har også strikket ett par votter. Hadde noe eskimo-garn liggende som jeg ville lage noe av. Syns egentlig garnet er litt tykt, men det ble faktisk noen deilige votter. Det gikk med litt under 2 nøster eskimo. Mønster fra garnstudio, men som alltid med en egen vri :)Det var alt for denne gang, og neste prosjekt ligger klart. Fant noen søte tovede engler som jeg har lyst å prøve meg på. Er jo ikke SÅ lenge til jul...

Kommentarer

mimouna sa…
Hei og lykke til med bloggingen! Ser kjempebra ut så langt, du lager mange fine ting synes jeg. :o)

Angående linking så er det helt greit, man trenger vanligvis ikke å spørre om lov. De fleste synes jo bare at det er kjekt å bli linket til. Link i vei du!
Anonym sa…
Heisann.
Koselig å bli linka til :)
Kjempe koselig blogg du har laga med flotte bilder :)
Linker tilbake eg da :)
Mvh Ronille
Fjellrosa sa…
Tusne takk for hyggelig hilsen i bloggen min, flott blogg du har laget deg, og du lager masse fint også, ønsker deg ne flott uke!!!
irenesol sa…
Takk for koselig hilsen, klart du får linke til meg! Bare hyggelig det.Bloggen din er kjempefin. Veldig delikat, får meg nok en gang til å ønske å bytte blogg... Min føles litt sånn "stuck in the 90s" men salle andre har sånne lekre design. Jaja, den er nå min da iallefall, like enkel som bloggeren kanskje ;)))

Du lager mye fint. Thermis er topp, og de pingvinluene er jo helt fantastiske.

Ha en flott uke.

Klem, Irenesol
Frk.Badegakk sa…
Så gøy med ny blogg! Og takk for kommentar i bloggen min. Hyggelig når noen linker så det er det bare å gjøre! Så mye flott du har strikka. Det termis settet var lekkert!
Unknown sa…
Hei G-Anette ;) Du har en super flott blogg ;)Med masse flotte bilder, farger og ikke minst fine oppskrifter ;) Takk for mye fint å se på og en masse inspirasjon. Kommer nok til å følge deg videre ;) Jeg har selv startet med BLOGG men er bare nybegynner i forhold til deg. Ha en strålende Høstferie ;)

Mvh Veronika

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster