Gå til hovedinnhold

Merinolykke


Helt siden jeg strikket Oslo-anorakken for snart ett år siden, har jeg hatt den i tankene til Anna også. Men underveis har jeg funnet ut at jeg ønsket den litt mer 'barnehagevennlig'.  Så da fjernet jeg hetten + at jeg strikket vanlig vrangbord (ikke rillestrikk og lengre bak). Altså er det egentlig ikke så mye som minner om en anorakk lengre...mer en Oslo-genser. Eller kanskje Tromsø-genser da :)


Garnet jeg har brukt er Big Merino fra Drops, ett garn jeg har hatt lyst til å prøve siden det kom - og det skuffet ikke! Nå har jo ikke genseren vært i bruk enda, så tiden vil vise hvordan den holder seg. Men så langt er jeg veldig fornøyd. Nydelig å strikke med! Jeg prøvde en hel haug med ulike knapper. Men i dette tilfellet var det enkle absolutt det beste, så det ble knapper jeg har trekt med stoff.


Før jeg skal strikke med ett nytt garn, bruker jeg alltid å gå på Google bildesøk og finne bilder av plagg som er strikket i det garnet. Bare så jeg får se det litt mer 'live' enn bare ett garn-nøste. Men denne gangen når jeg skulle søke, skrev jeg bare Big Merino - glemte å skrive garn eller strikket. Dere kan jo prøve selv å se hva som kommer opp da...hihi. Er det den som produserer all merinoen vi elsker så høyt? ;)


Jeg skulle gjerne vist dere bilder av Anna med genseren på, men jeg vil ta bilde i dagslys og da kan det fort ta litt tid før det klaffer med vær/tid/Anna's lyst.. Men den sitter som ett skudd! Jeg startet først på størrelse 5-6 år, men det ble alt for stort. Så jeg har faktisk lagt opp samme antall masker som i størrelse 1-2 år (!). Jeg har brukt samme pinnenr som anbefalt for garnet og som oppskriften sier, nr 5. Det må sies at jeg ville ha genseren ganske smal, praktisk under vinterdressen i barnehagen.


Endelig har jeg også fått laget meg en Facebook-side til bloggen, og den finner dere her. Der linker jeg altså til blogginnleggene når jeg publiserer dem - og kanskje dukker det opp litt annet strikkerelatert også. Du er hjertelig velkommen til å følge meg :)

Nå skulle jeg egentlig be om litt strikke-styrke fra dere....Planen var nemlig klar for kvelden, men jeg har i dette øyeblikk bestemt meg for at jeg ikke skal rekke opp den alt for store luen jeg har strikket. Jeg skal kose meg med noe heeeelt nytt på pinnene :)

Kos dere med garn i kveld!
Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Stine sa…
Så utrolig fin barnehage genser! Blir nok mange fornøyde barnehage tanter :)
Stinemorღ sa…
Så fin den er! Nydelige farger!
Kjekt at den er ganske smal når den skal innunder varme jakker eller dress - smart :)
Jeg har faktisk 8-9 nøster liggende i dette garnet, men får ikke helt bestemt meg for hva de skal bli... - kanskje jeg skal prøve meg på anorakken? tja :)

Og jada.. - jeg søkte på google med big merino :) hihii.. Artig type!
Kos deg i kveld ♥ jeg skal strikke mer på julegaver i puno, deilig!
Synnøve sa…
Det var ein veldig fin genser! :)
Quiltefeen sa…
Gud så herlige farger!! Genseren er nydelig, kan jeg spørre om fargekodene/navn? Tenker frøkna er fornøyd med ny genser.. :)
Ha en fin kveld.
Klem, Kristin
Birgitte sa…
Kjempefin genser! Likte godt fargekombinasjonen du har brukt:) Du er så flink til å gjøre om på strikkemønstre til du får noe eget. Big merino ser ut som et godt garn, må prøve ut det etterhvert. Baby merino fra Drops har blitt en favoritt hos meg:)

Big merino var en morsom type;)
Ønsker deg en fin tirsdagskveld!
LaLa`s Loft sa…
Haha, kul skrue han derre merinoen, ikke rart vi blir varme ;)

Hærlig genser, fine farger - den Oslo anorakken er så overeksponert uansett, så det var mye mere gøy med denne :)
Veldig fin genser :-) Tror godt du kan kalle den Tromsøgenseren ja ;-)

Kos deg med nytt strikketøy - klem Siv
Så fin genseren ble. Og takk for inspirasjonen. Jeg tror jeg må strikke en slik til min lille gutt også. Har allerede strikket 3 Oslo anorakker, men som du skriver er det lite barnehagevennlig med hette!

Ha en fin kveld videre
Unknown sa…
Kjempefin genser, og jeg elsker merinogarnet.
Nå må jeg Google big merinogarnet :-)
Bryndis sa…
denne blev rigtig fin, jeg får lyst til at strikke en lignende, selv om min datter har nok af uldtrøjer i sin størrelse :)
Ane sa…
Superfin genser!!
Guri sa…
Kjempefin genser!
Blåbærlina sa…
Veldig bra vri på "anorakken" - det ble sannelig en fin Tromsøgenser. Sikkert veldig anvendelig uten hette.
Kan tenke meg at fargene faller i smak :O)
Fine bilder, artig med stubbebilde ;O)Gleder meg til å se den på.
Tipper du har kost deg med nytt strikketøy i kveld :O)
Jeg har ikke hatt tid til strikking i kveld
og fotoapparatet streiker.... krise!
Men bedre tider kommer nok,
klem fra Nina ;O)
Linda sa…
Kjempe fin gensar. Flotte fargar.
Kjempe nydelig genser! Denne kan du absolutt døpe Tromsøgenseren! Kjempe fine farger og knappene var perfekte til!
Så flott den genseren var og de fine fargene <3
Unknown sa…
Jättefin!!! Perfekt att ha`under overallen i vinter.
Synnøve sa…
Nydelig fargekombinasjon på denne her! Definitivt en Tromsøgenser, evt mørketidsgenser! Og han der Mr.Merino var virkelig en kjekkas altså ;)
Bundingen sa…
Denne genseren likte jeg! Veldig fint strikka, fargene er gode og fasongen super. Godt jobba!


Klem fra Ingunn
Anonym sa…
Hei
Kjempefin genser ;-) Har du noen oppskrift på uglevotter til barn ca str. 3-5 år.

Hilsen Brita
Full av Ull sa…
Denne ble kjempefin, synes jeg. Fine farger sammen :) Hahaha, måtte søke på Big Merino, jammen var den stor (og søt) ;) Merino er virkelig deilig garn, og kjekt at det kan vaskes i maskin når det skal brukes i barnehagen ;) Spent å se hva det neste du lager er ;) Har du forresten vært på nye Jektasentret? Der var det stoort og fint! :)

Klem fra Martine
LisaM sa…
Synes Tromsø-genseren ble kjempefin jeg! Herlige farger♥
Tovepia sa…
Den ble nydelig! Har stor forståelse for at du ikke valgte anorakken, for den ser litt tungvint ut til bhagebruk..
Ha ei fin uke videre, klem fra mæ;)
Vrangmaska sa…
Likte din variant, eller avart, av Osloanorakken. Veldig mykje meir barnevennlig uten hette, i alle fall når den plutselig skal under ein jakke.
Superkjekk blogg, og med veldig mange fine og inspirerande bilder!
Synnøve sa…
Garnet er finsk ja, men jeg har ikke handlet på nett. Bestemor får seg alltid en påsketur til Finland og da bestiller jeg som regel noen kilometer med garn og sender penger med henne ;) det kan se ut som du får kjøpt garnet her, men jeg finner ikke akkurat den fargen jeg har brukt: http://tiinasgarn.noxshop.se/?category_id=1

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster