tirsdag 17. juli 2012

Superferiemodus


Man skulle jo tro at ferietid og late dager ville resultere i mange ferdige prosjekter og hyppig blogging... Men denne frøkna tok visst ferie fra alt :-) Strikketøy ble med på ferie, men jeg strikket ikke enn maske! Det gjør meg litt forvirret faktisk, hihi ;) For vi kjørte jo bil i tilsammen 12 timer. Men det er kanskje slik at man innimellom trenger litt pause fra lidenskapen også. Er ikke veldig bekymret for at strikkelysten ikke skal komme tilbake for å si det slik. Før vi dro på ferie, begynte jeg på denne sommerhatten til Anna.


Jeg ble nesten ferdig med den før vi reiste, og ett slikt prosjekt kunne jo ikke ligge uferdig gjennom hele sommeren. Så for noen dager siden tok jeg den frem og la den klar for å prøve å hekle ferdig på kvelden. Og da Anna så den lå på bordet og spurte meg med STOR forventing "Ååå, e den tell mæ, mamma?", da ble hatten ferdig i en fei ♥


Garnet jeg har brukt er Heavy Cotton fra Stoff og Stil. De solgte det til halv pris for en tid tilbake og da måtte jeg bare slå til. Nydelige farger, både de skarpe og de mer duse. Men jeg ble rett og slett ganske sur under heklingen...hihi...garnet delte seg veldig og gjorde heklingen mye mer tidkrevende enn nødvendig. Har ikke prøvd å strikke med garnet enda, håper det går mye bedre og at jeg strikker glad og fornøyd :-)
Oppskriften på hatten ble til underveis, startet som en vanlig lue og økte så kraftig for å lage huset-på-prærien-kanten nede. Fineste Anna ♥


Jeg tror det må ha vært det irriterende garnet som gjorde at jeg bare måtte hekle noe i PT Helårsgarnet mitt, igjen :) Ah, lykke! Heklingen gikk som en drøm og ingen sure miner her ;-) Hadde bare ett nøste hver i disse herlige sommerfargene, og det måtte jo bli noe lekkert kjøkkentilbehør! I sommer skal de bare være til pynt, men når høsten kommer taes de i bruk for vi trenger nye grytekluter.


Man kan vel nesten ikke kalle det oppskrift, når det gjelder grytekluter. Men jeg la opp 30 luftmasker og heklet to omg fastmasker i hver farge til den ble passe stor. Og så heklet jeg fastmasker rundt + 15 luftmasker til oppheng. Enkelt og greit! Og en herlig fargeklatt på kjøkkenet i sommer :-)


Syns dette bildet er så fantastisk!  Optimisme uten grenser :-)

Jeg har fortsatt en uke til  med ferie, så det blir nok litt til og fra med både blogging og kommentarer. Men kommer uten tvil tilbake for fullt om ikke lenge :-)

Fortsatt god sommer alle bloggevenner ♥

Stor klem fra Gry-Anette


15 koselige kommentarer:

Tovepia sa...

Nydeligste hatt og modell:)..ingen som kler slike hatter bedre enn små søte prinsesser;)
Liker heler ikke bomullsgarnet til S&S, det er for løst, men strikket kluter med det en gang, og der fungerer det godt, men blir jo litt slaskete, da;)
Nyt ferien, klem;)

Lorgen Design sa...

Nydelig farge og form på hatten! Og en nydelig jente :) Optimist-bildet lånte jeg for det var så sant, så sant :) Ha en fin sommer videre :)

Synnøve sa...

Blir litt ferie hos meg også, i form av fri fra datamaskinen. Men strikketøy og smarttelefon er med likevel;) finfin hatt og lekre grytkluter! Fortsatt god sommer:)

Ingunn sa...

Lekker sommerhatt! Får riktig håpe det blir bruk for den. Men det går jo an å pynte seg med hatt uten at den skal skjerme for sola!

Fortsatt god sommer!

Ruths datter sa...

Herlig hatt til herlig frøken. Ikke enkelt når en blir irritert på garnet. I sommer kjøpte jeg en heklekrok som jeg ble så irritert på. den var så snoss at den splitta opp tråden. Grr.
Klem

Elins Strikkeri sa...

Flott hatt på ei skjønn jente!! Du lager så masse fint, er imponert over at du kan lage ting uten mønster!! Fortsatt god sommer til deg:))

Snertne sneller og små nøster sa...

Flott hatt på ei søt jente :-)

Det er faktisk godt innimellom å ha så god tid at man ikke rekker å strikke ;-)

Herlig optimistbilde :-D

Ha det godt - klem Siv

Silje sin blogg sa...

Så søt hatt, og så søt modell;) det siste bildet var jo bare helt genialt;)

Blåbærlina sa...

Så koselig med fin sommerhatt, heklet noe lignende til mine jenter et år. Ekstra stas når de ønsker seg det man lager!! Det kan vi like!!
Det bildet med optimisten var kjempemorsomt! Veldig fint også.
Når det gjelder feriestrikkinga så kan det vel hende at du trengte pause - uten at du visste det.Forvirrende kan jeg tro ja :O)
Jeg virrer hvileløst fram og tilbake mellom flere større prosjekter på tynne tynne pinner + alle ikke påbegynte prosjekter som også surrer oppi hodet.... Litt forvirra? ja... :O)
men alt går framover, så da blir det ei løsning til sist!!
En klem og litt strikkelyst oversendes herved :O)

Charlotte sa...

Haha! Kjenner meg så igjen i det at det går tregere både med strikking og blogging i ferien... Trodde jeg skulle rekke å strikke all verdens jeg. Har ikke hivd meg i gang med uglegenseren igjen heller. Må rekke opp en del, men lurer på om jeg like godt skal begynne på ny... Takk for hjelpen enda en gang med oppskriften. Hadde vel sitti der og klødd meg i hodet enda uten den :) Hatten og gryteklutene er herlige, nesten like herlige som jenta! :) Skulle ønske jeg fikk mer dreis på det med heklingen. Her går det bare i pulsvanter for tiden. Fortsatt god ferie :)

Anita sa...

Kjempesøt lue:) Så fine heklede grytekluter også!

Merete sa...

Hei! Virkelig en nydelig sommerhatt du har laget! Så fint at den også skygger litt for sola i ansiktet, i tillegg er jo foldene såååå søte! Søt jente du har må jeg si:-)
Kos deg i den siste ferieuka!!
Klem

Stinemorღ sa...

Akkurat slik har jeg hatt det denne sommeren også.. Mye bilkjøring, men lite med strikking :) hahaha..
Men jeg har jo lest mye så det er kanskje derfor?!?!

Nydelig hatt - så søt på den skjønne frøkna!

Håper dere får mange late sommerdager
- klem ♥

LisaM sa...

Nydelig hatt på ei søt jente!
Og herlige krytekluter☺

Skikkelige fargeklatter!

Charlotte sa...

Hei igjen :) Takk for kommentar i bloggen min. Jeg bruker hverdagsgarn til de pulsvantene og pinne nr. 3. Man kan bruke tynn alpakka og, men jeg syns liksom ikke jeg strikker så fint av det...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...