Gå til hovedinnhold

Hurratøfler og duo-dilla


Det var nesten to nøster igjen etter jeg strikket Pickles-vesten, og det måtte bare bli ett par lommetøfler i den nye yndlingsfargen min! Kanskje er det litt råflott med tøfler i den mykeste merino-ullen, men skikkelig gode ble de da ;)


Det var ikke planlagt at de skulle bli så 17.mai aktige, men rød med hvite prikker er en annen favoritt nå for tiden. Jeg lagde knappene selv, og det var ikke før jeg sydde de på at jeg så hvor passende de ble akkurat nå :) ~Hurratøfler~


Oppskriften jeg har brukt er denne fra Hedvigs Blogg. Syns den er enkel og fin. Litt synd med monteringen (vanskelig å få sømmene pen syns jeg), og jeg tror det skal finnes oppskrifter uten montering også. Det får bli neste gang. Garnet jeg har brukt er altså dobbel tråd Drops Merino Extra Fine, pinne nr 4. De ble tette og fine, slik jeg ville ha dem. (Psst, i hele mai er dette herlige garnet på tilbud)


Ett annet herlig garn er Duo fra Sandnes. Jeg hadde helt dilla på det for ett år siden, og nå er jeg i gang igjen ;) Syns det blir så myke og lette plagg av det. Denne lua fra Drops har jeg hatt lyst til å strikke til Anna, og nå kom den på pinnene med Duo-garn fra lageret.


I oppskriften er lua strikket i Nepal (som er tykkere) og på pinne nr 5. Jeg strikket på p 3,5 og tok bort en mønster-rad og da ble størrelsen perfekt til Anna. Og mottaker er fornøyd som alltid ♥


Mønsteret var skikkelig gøy å strikke! Nesten mer avhengighets-skapende enn striper faktisk :-) Så lua ble strikket i en fei en kveld, og lysten til å strikke en til kom med en gang. Meeen, den ligger ikke øverst på lista akkurat - der bobler det over av andre ting som vanlig!


Til slutt må jeg bare vise dere ett flott bilde av min superspreke bestefar på snart 88 år! Bildet ble tatt i en konfirmasjon på søndag. Og ja - det ble servert kransekake med tilhørende smell-bongbong'er ;)

Nå skal jeg synke ned i sofaen og kose meg med siste episode av Frustrerte Fruer og Greys Anatomy-gjengen etterpå :)

Ønsker alle en strålende 17.mai feiring!

Stor klem fra Gry-Anette

Kommentarer

Bundingen sa…
For ei fin lue til denne skjønne jenta! Nydelig farge til henne. Nå fikk jeg lyst til å strikke luer igjen. Herlige tøfler også, og sprek bestefar!

Ønsker dere en fin 17.mai!
Unknown sa…
Lommetøflene ble supersøte, og knappene var prikken over i-en.
Lua og modellen, så yndige
Snuppesnella sa…
Knallfin lue til din søte prinsesse !
Flott farge på lommetøflene !

Tøff og sprek bestefar !
Skikkelig flotte hurratøfler det der :-)Lua ble utrolig fin, og så søt en modell du har da :-D Er det mulig at noe er mer avhengighetsskapende enn striper?? ;-)

Ha en flott 17. mai - klem Siv
Tøflene passer jo ypperlig på denne tida!
Og så så fin lue på nydelig modell, da! :)
Ønsker deg en fin 17. mai!
Quiltefeen sa…
Tøflene ble skikkelig fine, og lua er jo bare nydelig! Nydelig modell også.. :)
Ha en super dag og en strålende 17.mai.
Hilsen Kristin
Guri sa…
Lommetøfler er digg! Fin fasong og kjappe og strikke! Blåfargen er virkelig nydelig!!
Enig med deg når det gjelder Duo-garnet. Det er et nydelig garn. Lua til frøkna di ble kjempefin, nydelig farge og enda nydeligere jente!
Ha en fin dag i morgen! Stor klem til deg :)
Vilma sa…
Hej Fru Fabrikanten :-))

Søde tøffler og cool svigerfar !!!


Dejlig Onsdag
Therese sa…
Knallkule tøfler! Og lua ble jo bare så søt. Ha en fin 17.mai!
Hei og hå, og hurra! Så flotte tøfler i friske gladfarger. De knappene gjorde susen også. Ikke alle som har sånt klart også til 17. mai, thi-hi! :D

Nydelig lue til snuppa også, kjempefin fasong og mønster. Lilla er bankers uansett, nydelig til henne! :D

Heldige deg som har vært på husmorferie og ladet batteriene og kost deg i vakre Paris :D Det trengte du kanskje etter storproduksjon av luer og strikkeplagg, messer++++ Flinke du, vel fortjent! :)

Lite bloggbesøk og kommentarer fra meg, mye som skjer og aktiviterer og dugnasinnsats øker på i april og mai. Vil få ønske deg & dine ei riktig så flott 17. mai feiring! Kos dere!

Stor klem,
Eli Kristin
Stinemorღ sa…
Så flotte HURRAtøfler!
Jeg syns du fortjener merino på bena :) Stilig knapper, digger dem!

Nydelig lue på frøkna, artig med mønstre som blir vanedannende :) hihi

- også spreke bestefar da :) Så flott!

Ønsker deg og dine en flott 17.mai!
klemღ
SÅÅÅÅÅ FINE TØFLER!! Og i det garnet må de jo bare være helt nydelige! Jeg bruker det masse nå! SÅ jeg burde virkelig hamstre! Den fargen er forresten såå kledelig på deg!
Blåbærlina sa…
Så mye fint du har fått laget!!! :O)Likte de tøflene der!! så flott med de knappene. Jeg har kun strikket 1 stk lommetøffel for noen år siden, hadde ikke mer garn...så den har vært bosted til 2 små kosedyr blant annet, hehe....

Lua var jo nydelig og det var sannelig jenta og! Så fin med lua, poserer som en skikkelig modell.
Det luemønsteret var veldig morsomt og enda bedre om det var morsomt å strikke også.
Og for en sprek bestefar - koselig at du viser bestefaren din her!

Tusen takk for koselig kommentar inne hos meg! Veldig stas! :O)))
Tuller med nytt strikketøy. Imorgen blir det 3. forsøk....hmmm

Ha en fin 17. mai du også!
Stor klem tilbake
Knutine sa…
Så mye flott du lager.
Tenker det er mange som blir glade når de får bruke sånne flotte plagg.

Ha en flott dag.

Hilsninger fra Orkdal
Ane sa…
Nydelig lue!!! Hvor mange nøster Duo brukte du? Holder det med ett? :)
Ane sa…
Takk for svar! :) Lurer på en ting til... la du opp til størrelse small? ;) Hvor gammel er jenta de? Jeg skal strikke til ei på 5 år.
Klem.
Ane sa…
Og... brukte du samme pinnestr på vrangbord og resten av lua? ;)
Ane sa…
Haha.. nå ble det mange kommtarer fra meg her.. Ser jo nå at det bare er en størrelse på lua, så da var det problemet løst.. Men lurer fortsatt på pinnestr og alder.. ;)
Klem. :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :) Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg: G-Anette's Enkle Pulsvarmere Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram) Pinner: 3,5 Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her ) Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av. Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av. Stri

Strikket sett og sjarm-penal

Da var Thermis-settet ferdig. Har strikket en del av disse tidligere, men nå er det en god stund siden. Faktisk så lenge siden at jeg ikke husket oppskriften til lua og heller ikke hvor jeg hadde lagret den... Så da var det å kontakte en venninne av meg som har fått den tidligere - og be om min egen oppskrift :) Men nå skriver jeg den hvertfall ned her, til meg selv og til dere :) Thermis-lue Garn: Dobbel tråd Drops Merino Extra Fine Pinner: 4,5 og 5 Garnmengde: 110 gram Legg opp 76 masker på p nr 4,5 Strikk vrangbord: *1 vridd r, 1 vr* i ca 4-5 cm. Bytt til pinne nr 5. Strikk mønsterrapport: 1. og 2. omg - 2 rett 2 vrang 3. omg - rett hele pinnen 4. omg - vrang hele pinnen Gjenta omg. 1-4 så lang som du vil ha luen. Jeg startet fellingen da lua (inkl vrangbord) var ca 20 cm, da blir den litt “baggy” men ikke slik at den henger. Felling: På omgang nr 2 med "2 rett 2 vrang" på mønsterrapporten strikkes de 2 vr sammen hele pinnen. Strikk 3 omganger med mønster

Tovede kosetøfler med oppskrift

Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;) G-Anette's Tovede Kosetøfler Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå Pinner: 5,5 Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :) Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner) Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket. Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp