tirsdag 26. juli 2011

Annerledes dagerDet er vanskelig å finne ord etter de siste dagene, men jeg ønsker å dele to veldig spesielle bilder med dere.

Bildet over viser min utsikt til Tromsø Lufthavn den kvelden de overlevende kom hjem.
Regnbuen lå som en stor bue over flyplassen.

Bildet er tatt av min pappa.


Dette bildet er tatt under minnegudstjenesten i Tromsø der fredsduen kom på besøk ♥
Fotograf Knut Jenssen (bildet må ikke brukes uten hans tillatelse.)


Sender en varm klem til alle som trenger det

fredag 22. juli 2011

Små heklerier og strikketøy-gympose


Har heklet ett par småting siden sist. Dvs jeg har heklet ett par søte små ballerinasko til Anna også, men da jeg skulle ta bilde av de fant jeg bare den ene...men det betyr også at de er i bruk :) Den dukker vel opp en vakker dag (dvs en rydde/vaske-dag tipper jeg) :)


Luen heklet jeg i tynnere garn/krok enn oppskriften anbefalte og valgte voksen størrelsen i håp om at den da ville passe Emma eller Anna. Og den passer faktisk begge to :)

Emma er ikke så glad i den "romantiske" stilen som denne luen har, så akkurat denne blir nok til Anna. Jeg spurte Emma her om dagen hva hun vil at jeg skal strikke, og da svarte hun at hun ønsker seg lester. Sokker heter det vel der sør ;). Får se om jeg samler mot en dag til det, jeg er veldig flink til å strikke bare EN lest ;)


Og så kom jeg over denne oppskriften på panneband inne på Ravelry. (da jeg lette etter noe helt annet så klart..) Kjekt med panneband som hekles "i høyden" slik at man kan prøve underveis og avslutte når det passer. Og veldig fint at det var smalere bak syns jeg. Denne falt i smak hos Emma :) Begge hekleriene er i Duo fra Sandnesgarn på krok 3,5.


Min nydelige lue-modell Adele (fra nettbutikken) sa på siste fotoshoot at hun ville bestille "en slik gympose" hos meg. Gympose..? Aha, strikketøypose kanskje? ;) Den ungdommen altså! Hihi.. Men jeg sa at jeg selvfølgelig kunne sy henne en gympose! Og da var det gjort, hjernen min jobbet i høygir. Hvor stor skulle den være, hvilken lukning, hvilken snor, hvordan feste snor, hvordan regulere snor, hvilket stoff, hvilket fôr... Og det er nettopp denne prosessen jeg elsker! Prøve seg frem, sy, forkaste, sy, forkaste... (det ligger noen strikkepinne-etuier i søpla for å si det slik...)


Jeg ba Adele gå inn på nettbutikken til Stoff og Stil for å velge seg stoff, siden jeg alikevel skulle bestille derfra. Ville at hun skulle få akkurat det hun ville ha. Og om jeg får si det selv (til tross for at hun ønsket seg gympose med "knitting diva" på) så har hun veldig god smak! Hihi ;) Og jeg endte opp med å kjøpe "litt" ekstra. Og så oppdaget jeg da selvfølgelig ett par andre stoffer som jeg bare måtte ha. Og.....helt utrolig..... men det jeg egentlig skulle kjøpe (sytråd til overlock'en) glemte jeg helt av! Noen ganger lurer jeg litt på om navnet "stoff" ikke er helt tilfeldig, jeg blir hvertfall ør og glemsk, hihi. Det endte med ny bestilling neste dag. Lærepenge til en stoff-avhengig :)

Håper du blir fornøyd med gymposen Adele, og takk for herlig oppdrag og god idé!


Jeg var så heldig å vinne 2.plass i Hjerte GO'H Design sin konkurranse. 2.plass Guri? Dette er da virkelig en 1.plass premie! Så mye flott! Tre nøster Karisma garn i yndlingsfargen, to nøster raggegarn i herlige farger. Og så noen nydelige knapper (to av dem har jeg allerede planlagt å bruke til ett spesielt prosjekt) Tusen, tusen takk snille Guri! ♥
Da ønsker jeg dere alle en herlig helg! Sees snart!

Forresten, jeg strikker og innimellom, i fargen rød ;)

Stor klem fra Gry-Anette

fredag 15. juli 2011

Vest og test :)


Pickles sin Høstvest har stått på ønskelisten min en god stund nå. Og nå, midt på sommeren, syns jeg det passet helt flott ;) Denne blir virkelig god å ha når høsten kommer. Jeg var fristet underveis til å lage den med lange armer, men fant ut at med en ensfarget langermet genser under blir dette fint :)


Den er strikket til Anna, som har hatt rosa-dilla helt siden hun kunne si "josa". Men....da jeg fornøyd og glad viste henne vesten og sa den var til henne, sier hun at "ynglingsfargen min e jo rød, mamma". Rød? Jeg mistenker at yndlingsfarge-byttet skjedde i akkurat det øyeblikket...:)


Men hva tenker en strikkeglad mamma da? At den hadde blitt veeeldig fin i rød og da! Og kanskje med lange armer.. Jeg får beholde "høstvest" på ønskelista mi, og se om jeg starter på en ny. For den var enkel og grei å strikke, litt tidkrevende med Daisy'ene men absolutt verdt det! De er jo bare nydelige :) Men det må også sies at når Anna fikk vesten på, var hun veldig fornøyd med josa og ♥


Jeg har brukt dobbel tråd Lanett på pinne 3,5, og syns det var ett bra valg. Merinoull og skikkelig myk og god. Jeg var litt for rask å lese oppskriften før jeg skulle handle garn, så jeg oppdaget ikke at det var 4 forskjellige farger på den. Jeg kjøpte bare 3, så da ble det litt triksing. Alt er som det pleier altså :)


Jeg er nok unormalt glad i oppbevarings-ting. Bokser, kurver, poser, vesker, mapper.... Og nå er det rundpinnene jeg prøver å designe hus til :) Jeg er ikke så glad i disse mappene med åpne lommer hvor man stikker rundpinnene ned i. For det er jo så ulik størrelse på pinnene at noen forsvinner helt og andre stikker for mye opp. Så nå skal jeg teste ut denne enkle mappen med glidelås.


En lomme for de korte og en for de lange rundpinnene. Er sikkert kjekt å ha de sortert på nummer også, men det er jo ikke SÅ mange - og bambus'ene er jo merket med nummer. Kanskje jeg burde laget den ene lommen mindre... må tenke litt på det før neste test-søm. Og dere må gjerne komme med synspunkter og forslag! :)

Jeg må få si tusen takk for kjempehyggelige tilbakemeldinger (og bestillinger) etter åpning av kreativ avdeling på nettbutikken :)

Da ønsker jeg dere alle en fin fredag, håper dere har det flott der dere er! :)
Stor klem fra Gry-Anette

torsdag 7. juli 2011

Dyrebare nøster i bruk


Vi er på en liten mini-ferie hos mine besteforeldre på Senja. Har koset oss i deilig vær med grilling og avslapping. Er så godt å komme hit, har tilbringt mange somre her som liten og minnene strømmer på.
Og hva passer bedre enn bestefars vedstabel som bakgrunn :)

For over ett år siden "annonserte" jeg her på bloggen at jeg skulle driste meg på ett stort prosjekt til meg selv, nemlig Lavendeljakka til Pickles. Herlig Abuelita tjukk merino ble kjøpt, og jeg var ved friskt mot! Helt til jeg leste ett sted at antall nøster som var oppgitt i oppskriften var litt knapt, og så jeg som hadde planer om å strikke den litt lengre... Jeg kontaktet Pickles, men de hadde ikke mer igjen av samme innfarging. Motet forsvant og nøstene lagt vekk.


Men nå har altså tre av disse dyrebare nøstene blitt til 2 halser, en strikket og en heklet. Og for ett utrolig herlig og mykt garn! Den strikkede ble startet som vridd hals fra Pickles, som jeg har hatt lyst til å strikke lenge. Men det er noe med meg og "kast" i oppskrifter, syns hullene blir så fryktelig store. Så jeg startet på nytt med planen om å strikke *3 r, 1 vr* forskjøvet slik at den fortsatt ville bli vridd-aktig. Men.....jeg strikket i vei mens skravla gikk og plutselig hadde jeg strikket 10 cm uten å vri noe som helst. Jaja, så da ble det en rett opp og ned hals da :). Oppskrift uvridd hals: legg opp 88 m på p 8 med Abuelita tjukk merino, strikk *3 r,1 vr* til nøstet er brukt opp :)


Den andre halsen er igjen heklet etter oppskrift fra favoritten på Etsy. Og denne likte jeg godt, akkurat passe myk og tett. Begge halsene er laget som lange skjerf og sydd sammen i endene til en ring. Jeg ville ha de slik at de kan surres to ganger rundt halsen, men de kan fint henge enkelt som "pynt" :)


Og her er det klø-testing og ny hekling på gang :)

Ha en fortsatt herlig sommer jenter!

Stor klem fra Gry-Anette

søndag 3. juli 2011

Herved åpnet! :)


Da er jeg endelig klar for åpning av avdelingen "For de kreative" på nettbutikken. www.g-anette.com.
Dere finner det under Diverse Hjemmelaga :) Det er poser, mapper, maskemarkører og knapper i første omgang. Må se litt an underveis hvordan dette går. I utgangspunktet er det disse motivene jeg har og jeg håper dere finner noe dere liker. Men hvis dere ønsker ett annet motiv og tiden min strekker til, kan det sikkert la seg gjøre mot litt lengre leveringstid.

Da ønsker jeg velkommen inn i butikken! :)

Ha en fin søndag, sees snart igjen ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...