Gå til hovedinnhold

Livstegn


Tiden flyr! Plutselig var tre uker gått nesten uten å ha besøkt bloggeland. Dagene er fullbooket med jobb og forberedelse til julemesse som jeg skal være med på om en uke. Strikker litt innimellom men det er på ett større prosjekt som jeg viser frem når det er ferdig :)

Nå som Topp T'Tå garnet skal utgå (?) syns jeg Gullgarn fra Sparkjøp er et fint alternativ. For en mnd siden siden bestilte jeg "noen" nøster....ehm...ble fort til 45 nøster det. Men jeg liker garnet, skulle gjerne hatt flere farger å velge mellom. Men nå bestilte jeg en farge som jeg sjelden strikker i, nemlig rød. Og det var en skikkelig flott julerød farge! Så da måtte jeg jo strikke meg en jule-isipisi-lue, ikke sant? Oppskrift her. Jeg la opp 8 masker ekstra da garnet er litt tynnere enn det som er brukt i oppskriften.

Jeg nevner i starten av innlegget at dagene er fylt med jobb... nå er det store og spennende forandringer på gang for meg på det området. Og det er også hovedårsaken til at det har vært stille her på bloggen. Mer om det kan dere lese HER.  Jeg har hatt bursdag siden sist :) og i gave fra min samboer fikk jeg to timers kurs med en fotograf for å lære meg litt tips og triks. Og fotografen fant så ut at lue-fabrikken min måtte være noe for avisen og tipset den. Takk Knut! :)  Det er med skrekkblandet fryd jeg skal satse på det jeg liker best! :) Og jeg kan jo alltids bli kontordame igjen ;)

Nå er det lueproduksjon på meg, og jeg er redd det fortsatt blir litt stille fra denne kanten de neste par ukene. Får heller komme sterkere tilbake! Jule-kreativitetene står i kø :)

Ha en flott søndag så sees vi etterhvert.

Klem fra G-Anette

Kommentarer

Stinemorღ sa…
Der var du jo - har savna deg her inne :)
Men skjønner godt at det er litt travlet hos deg nå! Dette høres kjempe spennende ut, og jeg tror helt sikkert at du vil lykkes med dette. Luene dine er fantastiske!
Masse-masse lykke til!
klem
renate sa…
Så kjekt, tenk å lage noe som er så etterspurt:) Gratulerer og masse lykke til:)
lena sa…
Endelig!!! Savner deg! Flott julefarge-lue du har strikket:)! Flott at du har funnet ett fint garn:)
Og du, så tøff du er!!! Flott artikkel i avisa! Lykke lykke til! Så selv om vi her inne må savne deg, for vi tåle det siden du gjør så fin en jobb;) klem
Snuppesnella sa…
Stilig ! Flott farge !

Alt kler den smukke heter det seg. ;)
Mirdiz sa…
Så utrolig spennende!
Det må være gøy å kunne jobbe med hobbyen sin!

Lykke til!! :D

Huene dine er utrolig tøffe:)
Miriam sa…
Wow, så spennende! Synes det er tøft gjort!
Luene dine er knallstilige, så skjønner godt at de selger unna :)
Masse lykke til!
Klem
9na sa…
Travle tider denne høstperioden! Gratulerer med overstått!
Så flott avisartikkel! God reklame! Ønsker deg lykke til som heltids-syerske ;) Blir kjempespennende. Skjønner det er med skrekkblandet fryd, man vet jo aldri på forhånd hvordan det går. Du er tøff, og; "den som intet våger - intet vinner", vettu ;) Masse lykke til!
Guri sa…
Du er jammen tøff som tør å satse!!! Jeg ønsker deg masse, masse lykke til! Dette tror jeg du vil lykkes godt med!! Klem :)
Maria sa…
Heisan.

Se hva som var på dagens mønster her da.
http://365sakerdukansticka.blogspot.com/
Gøy å bli linket til da.
Torunn sa…
Så spennande!! Flott lue! Ha ein fin søndag.
Tina sa…
Heia G-Anette! Du er så flink! Tenk å satse så stort - og lande mned begge beina godt plantet på jorda! :-)

Populære innlegg fra denne bloggen

Enkle pulsvarmere, med oppskrift

Ett par pulsvarmere blir fort til to par når det er så enkelt :) Etter å ha slitt litt med en engelsk oppskrift med både fletter, hullmønster og en merkelig tommel-løsning...fant jeg ut at det enkle er det beste! Så jeg startet på nytt uten oppskrift og strikket de på enkleste vis. Pynten kom på etterpå, og gjorde susen :)Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg:

G-Anette's Enkle Pulsvarmere
Garn: Nepal fra Drops (ca 60 gram)
Pinner: 3,5

Legg opp 32 m. Strikk 2 r, 2 vr i 9 cm. På neste pinne øker du 4 m jevnt fordelt. Fortsett i glattstrikk til arbeidet måler 7 cm fra økningen. På begynnelsen av neste pinne, strikker du inn en kontrast-tråd over 6 masker, til tommel. (se beskrivelse her)
Fortsett i glattstrikk 3 cm til. Strikk 1,5 cm med 2 r, 2 vr. Fell av.
Tommel: Plukk opp de 6 maskene over og under kontrast-tråden + plukk opp en ekstra maske på hver side av tommelen = tilsammen 14 masker. Strikk glattstrikk i 2,5 cm, strikk 1 pinne med 1 r, 1 vr. Fell av.

Strikk en til på sa…

Snurrelue med oppskrift

Denne luen har jeg strikket mange av tidligere, og nå måtte jeg bare lage en til :) Jeg holder jo egentlig på med to (...) større strikkeprosjekter så da var det godt med ett lite kveldsprosjekt. Og så hadde jeg noe lysegrått garn liggende som bare ventet på å bli lue :) Jeg vet at denne luen fins i mange varianter, bl.a. har Sandnes Garn en som ligner. Men akkurat denne er min da, og her kommer oppskriften til de som vil prøve:

G-Anette's Snurrelue

Garn: 2 nøster Freestyle fra Dale. 
Pinnenr: 3,5

Legg opp 80 m på p 3,5. Strikk *2 r,2 vr* til arbeidet måler ca 5 cm. (hvis du ønsker en litt "løsere"
lue og enda mer baggy kan du bytte til pinne 4 nå)
Strikk 2 r, 2 vr, samtidig som du øker 1 maske mellom de 2 rette hele omg = 100 m totalt.

Fortsett i mønster slik:
*3 r, 2 vr* i to omg. Forskyv så mønsteret en maske, slik at de to neste omg starter med 1 vr og så *3 r, 2 vr*. Fortsett slik med å forskyve mønsteret annenhver omg til arbeidet måler ca 22 cm. Da blir den akkurat pa…

Oppskrift Luksus-lue

Etter jeg skrev dette innlegget om Luksus-lua mi, har jeg fått mange hyggelige mailer med spørsmål om oppskrift. Slik gjør meg så barnslig glad! :) Ettersom lua ble til underveis uten å skrive noe ned, har jeg måttet telle og studere litt men nå er den nedskrevet. Og her kommer oppskrift til alle som vil ha seg ei luksus-lue:G-Anette's Luksus-lue
Garn: 3 nøster Sandnes Kashmir Alpakka (2 nøster er nok for en litt kortere variant) Pinner: 4,5
Legg opp 80 m. Strikk 2 r,2 vr i 5 cm.  På neste omgang øker du 1 m mellom alle de 2 rette hele omg rundt = 100 m. Fortsett med å gjenta følgende 4 omg til arbeidet måler 26 cm eller ønsket lengde:
1. *3 r, 2 vr* 2. *3 r, 2 vr* 3. Fletteomg: *2 r settes på flettepinne foran arbeidet. Strikk 1 r og så de to r fra flettepinnen, 2 vr* 4. *3 r, 2 vr*
Fellingen starter på omg etter en fletteomg:
1: *3 r, 2 vr smn* 2: *3 r, 1 vr* 3: *2 vridd r smn, 1 r, 1 vr* 4: *2 r, 1 vr* 5: *2 vridd r smn, 1 vr* 6: *1 r, 1 vr* 7: *2 vridd r smn*
Snurp sammen, fest tråder, fer…