tirsdag 30. oktober 2012

Lue med litt hodebry


Ett lite glimt av en fin-fin lue på en dame ga meg inspirasjonen til denne. Og garnvalget ble enkelt da jeg selvfølgelig ikke kunne motstå å handle litt på merinogarn-salget som Drops hadde nå nylig. Mykeste myke Drops Merino Extra fine. En fryd å strikke med! Og fargen? En favoritt for tiden :)


Luen ble altså til etter å ha studert en dames lue-hode ;) Og mønsteret var jo enkelt. Helt vanlige fletter, men med rette istedetfor vrange masker mellom! Flettene blir ikke like tydelige da, men det syns jeg var veldig fint. Litt 'flatere' blir det også. Ja, og så har jeg vel nevnt at jeg ikke er så glad i vrange masker ;) Jeg sjekket litt oppskrifter her og der for å finne ut maskeantallet jeg skulle legge opp, og strikket i vei uten å prøve noe særlig.. Ikke før luen er helt ferdig prøver jeg skikkelig, og da ser jeg jo at vrangborden er aaaalt for løs/stor, og luen sitter ikke pent på hodet.


Jeg grubler. Kan luen reddes? Skal jeg virkelig rekke den opp igjen? Og jeg bestemmer meg for å teste ut noe jeg mange ganger har lurt på om er mulig. Nemlig å rekke opp nedenfra, for så å strikke ny vrangbord ovenfra og ned. Jeg prøvde først på en halvstrikket pulsvarmer. Og med litt hodebry og dristig klipping ble det bra! Det finnes sikkert flere måter å gjøre dette på, og kanskje en mye enklere måte for alt jeg vet - men her kommer hvertfall min måte å rekke opp vrangborden og strikke en ny.


Plukk opp masker rundt luen. Du plukker opp den høyre delen av rettmasken (V'en) hele veien rundt.


Så den 'skumle' delen. Du klipper av garnet ett tilfeldig sted ca 1 cm fra pinnen. Du kan sikkert klippe nærmere pinnen også, men jeg er ikke så dristig enda ;)


Så rekker du opp fra garn-enden og hele veien rundt.  Du drar ut garnenden fra maskene og ser fort at det blir hull og at vrangborden løsner fra lua. Det ser litt rotete og skummelt ut underveis. Så jobber du deg videre mot pinnene, drar garnet ut av sine masker helt til du sitter igjen med kun maskene som er rundt pinnene.


Og så er det jo bare å strikke i vei! Jeg startet direkte med vrangborden herfra. Dvs jeg strikket en omgang først der jeg felte en rekke masker siden målet med denne prosessen var å få vrangborden strammere.


Jeg ble hvertfall veldig fornøyd med resultatet, herlig at dette gikk an! Det tok litt tid, men mye mindre tid enn å rekke opp hele luen og strikke den på nytt - med krøllete garn ;) Dette må jo være perfekt å gjøre på gensere/ullbukser som er blitt for korte i armene/føttene. Tenk så lenge de kan vare da! :)

Hihi, høres ut som jeg har funnet opp kruttet her ;) Men det var bare så gøy å få det til! Og som sagt så kan det jo hende det finnes masse fremgangsmåter. Men nå trenger jeg ikke lure lenger, det gikk an!

Tuuuusen hjertelig takk for fantastisk mange koselige tilbakemeldinger på MorgenGry genseren! Jeg er helt overveldet! Mange spør om oppskrift, og det må jeg da få til å telle meg frem til. Den var strikket på enkleste måte uten så mye 'dilldall'. Så oppskrift kommer en vakker dag om ikke lenge ;)

Luefabrikken hadde noen superfine dager i Alta, for et nydelig sted! Og så utrolig glade alle var der! :)

Stor klem fra Gry-Anette, som er blitt 39 år siden sist... Men som ikke bryr seg om tall etter at en ung gutt på vinmonopolet i Alta spurte om legitimasjon da jeg skulle kjøpe rødvin, hihi :-)

torsdag 18. oktober 2012

MorgenGry Genser


Myke Abuelita-nøster som har ligget alt for lenge på vent i kurven, har endelig fått blitt til noe :) Er det ikke rart hvordan de fineste nøstene er de som må vente lengst? For vi mååå jo bare finne det perfekte prosjektet til de, ikke sant?


Tidligere i år strikket jeg God Morgen genseren fra Pickles. Kjempegøy prosjekt! Og jeg hadde virkelig troen på at denne genseren kom jeg til å bruke, men den har dessverre blitt liggende i skapet her. Det skyldes nok at jeg syns passformen ble litt for posete.

Inspirasjonen til en ny genser kom fra God Morgen genseren, men det er kun rillene i mønsteret som er likt. Så da ble det en MorgenGry Genser. Syns navnet ble litt meg ;)


Det gikk med nesten 3 nøster med Abuelita Tjukk Merino fra Pickles, strikket på pinne nr 6. Oppskriften ble til i form av måling og prøving underveis, og garnmengden jeg hadde på lager avgjorde at armene 'bare' ble trekvart lange. Men fint det og da! Og så valgte jeg raglanfelling som dere ser. Jeg gjør jo alt for å begrense de vrange omgangene, hihi ;)


Litt engleaktig det siste bildet, solen tittet frem mellom buskene ;)

I kveld reiser Luefabrikken til Alta! Vi skal stå på Amfi-senteret der i morgen og på lørdag, vi gleder oss! Kom innom om du er i nærheten davel :)

Stor klem fra MorgenGry-Anette

søndag 7. oktober 2012

Høstlys og varme føtter


Heklede/strikkede lyslykter sees ofte i blogger rundt omkring nå for tiden, og nå ble det min tur. Med høstmørket så kom stearinlys-eldoradoet frem her hjemme (det er det samboern kaller det for...) og da fikk jeg lyst til å fornye litt. Vanskelig å si hvor inspirasjonen kom fra, det er jo så mange som lager disse, men det var da Tovepia la ut sin superfine variant at det rykket opp på lista mi :)


Jeg hadde bestemt meg for å gjøre som Tovepia og hekle av bomullshyssingen fra Rema (ja, tenk at man kan bruke den til noe så flott!) men heklelysten kom før jeg ante det (dvs før Rema-tur), og da ble det garn fra lageret. Helårsgarn fra Gjestal, av den enkle grunn at jeg syns denne fargen er så fin! Passe natur/lin-aktig. Oppskriften på selve vifte-mønsteret er fra en heklebok jeg har, og så var det bare å måle litt og hekle i vei :)


I mitt forrige innlegg skriver jeg om mine nystrikkede arbeids-tøfler som jeg gledet meg til å ta i bruk! Men min snikende følelse av at perlestrikk ikke ville egne seg var dessverre riktig. Til tross for at jeg valgte den minste størrelsen på 'leggen', ble dette for lite 'strammende' og tøffelen holder seg ikke på foten. Tøflene egner seg kun til å ha på seg når man sitter i ro i sofaen ;) Nytt par må nok strikkes om ikke alt for lenge.


Men Anna ønsket seg også tøfler, så da ble hennes prioritert først. Og nå ble det rillestrikk hele veien, lagde 'leggen' veldig smal og resten av tøffelen også litt mindre enn det en oppskrift sikkert ville sagt. Og tøflene sitter som støpt på Anna, hun hadde de på seg en hel ettermiddag/kveld uten at de skled av. Og en 5-åring sitter som kjent ikke i ro i sofaen ;)


Knappene er mørk lilla, men ganske umulig å få frem på bildet. Likte passformen veldig godt på disse, tror jeg må prøve å gjøre det samme i voksen-størrelse. Og så lurer på om jeg skal tørre å vaske mine grå tøfler i maskinen, altå tove dem...? Kanskje blir de til Emma, kanskje blir de til Anna... :) Men inntil videre får de være sofa-tøfler :)

Ønsker alle en fin søndagskveld!

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...