torsdag 30. mai 2013

Lille Theodor


Det lille jeg strikker i varmen nå om dagene er til lille Theodor som er ventet om ca en uke. Theodor er første barnet til min lillebror og kjæresten, og gjett om vi gleder oss alle sammen :) Jeg er 'filletante' til flere av samboerns onkel-unger, men Theodor er min første tante-unge på min side og det blir selvfølgelig ekstra spesielt ♥.


Bittesmå nyttige plagg er kommet av pinnene. Først ut var Lettstrikka Babylue fra Nøstebarnboka. Jeg ser at det er veldig mange som velger den til de nyfødte. Den har perfekt passform for ett lite hode, er enkel og fin, og strikkingen er gjort på ett øyeblikk. Votter i samme stil ble også til, også fra Nøstebarnboka.


Enda litt garn igjen, så da måtte det jo bare bli sokker også. Og jeg visste hvilke jeg skulle velge, nemlig en variant jeg strikket flere par av til Anna. Oppskriften har det beskrivende navnet 'Babysokker som sitter på foten' og er opprinnelig fra bloggen Ullent Eventyr. Men nå virker det som at det innlegget er slettet (jeg hadde lagret linken, men siden finnes ikke lengre). Så disse er strikket etter hva jeg kan huske + litt G-Anette-snert, hihi :)


Garnet jeg har brukt er Mitu fra Rauma. Dvs, det turkise er en liten rest av Smart (tror jeg). Pinnenr 3,5 hele veien. Garn/pinnestr på sokkene gjorde at de nok ble litt for store i forhold til lue og votter, altså er det nok stor sjanse for at de ikke kan brukes samtidig... Jaja, nyttig blir det nå uansett :)

Nytt prosjekt til lille Theodor er på pinnene, dvs på heklekroken denne gangen ;)

Riktig god helg til alle som titter innom, det er så koselig med besøk ♥

Varm og solfylt klem fra Gry-Anette

torsdag 23. mai 2013

Enkel prinse-jakke


En søt liten jakke til en søt liten prins ♥ Denne tror jeg blir fin å ha på kalde dager. Oppskriften har ligget standhaftig på min strikkeliste i lengre tid, den er fra Pickles og du finner den her. Enkel jakke heter den, og den var virkelig enkel! Ikke noe dilldall og strikke-matematikk underveis, hihi ;)


Oppskriften er egentlig uten hette, så da stjal jeg bare hette-oppskriften fra en annen Pickles jakke, nemlig denne. Det stemte bra med antall masker, så resultatet ble slik jeg hadde tenkt. Garnet jeg har brukt er fra mitt velfylte lager, Andes fra Drops. Herlig mintgrønn farge, som egentlig ikke prinse-mammaen har ønsket seg, men som jeg syns er så fint ;)


Ett morsomt lite prosjekt som jeg helt klart anbefaler, tykt garn og tykke pinner er herlig dere! 

Vi har supervarme dager i Tromsø for tiden, og de nytes til fulle! Garnnøster og husarbeid får bare klare seg selv enn så lenge :-)

Fortsatt fin uke til alle som titter innom!

Klem fra Gry-Anette

onsdag 15. mai 2013

Høstgave

Plutselig var det skikkelig vår her i Tromsø, og med den forsvant jeg jaggu litt fra både strikkeland og bloggeland. Og jeg minnes jo nå at det skjer hvert år på denne tiden. Men ingen fare, for er det noe som er sikkert så er det at strikkelysten aldri er borte lenge ;) Og jeg har jo strikket litt da. Kanskje det var det brune ullgarnet som gjorde at det bare gikk litt sakte her, for det minner ikke så mye om vår ;)


Halsen er min nye yndlingsoppskrift, som jeg har blogget om tidligere her. Denne gangen prøvde jeg meg også litt frem på garntype, og endte opp med dobbel tråd Sterk fra Du Store Alpakka. Nydelig garn, og halsen ble kjempegod! Neste bandana-hals blir også i Sterk, men har planer om å vente til høsten med den ;)


Settet er en gave, opprinnelig tenkt for vinteren som var. Men nå blir det en høstgave om noen måneder heller. Det ble mer garn igjen, så da måtte det bli pulsvarmere i samme stil for det vet jeg mottaker er så glad i :) Oppskriften ble til underveis men er superenkel, så jeg skal få skrevet den ned en vakker dag. Halsoppskriften (på engelsk, gratis) finner dere her.

Jaja, så klarte jeg ikke å la være jeg heller... Dette strikkeheftet dukker opp på den ene bloggen etter den andre og i dag 'dukket den opp' i postkassa mi. Herlige oppskrifter! Og jeg kjenner at strikkelysten økte flere hakk bare med å titte i den :)


Vi har virkelig hatt mye snø i vinter, og Emma og bestevenninnene er utålmodige etter å få ut trampolina i hagen. Så her er de i full aksjon for å hjelpe snøen vekk, de holdt på imponerende lenge også, hihi. Dette var i helgen og nå er det faktisk ikke så mye snø igjen - så om få dager er det trampoline-klart :)

Ønsker alle sammen ei fortsatt fin uke og ikke minst 17.mai feiring!

Klem, Gry-Anette   

fredag 3. mai 2013

Kjole til snuppa i farta


Strikkeheftet 'I all enkelhet' av Marte Helgetun er bare helt nydelig ♥ Jeg fikk flere prosjekter på lista mi bare etter første lille titt i heftet. Enkle og søte oppskrifter, og først ut er en selekjole til Anna. Den har vært så godt som ferdigstrikket ganske lenge, manglet bare kanter rundt hals og armhull. Men ref. forrige innlegg, så er ikke jeg og 'maskeplukkingen' så gode venner for tiden..


Dermed ble det heklede kanter på denne også. Og det er litt synd merker jeg, for det er jo finere med riller rundt (som oppskriften sier) - hvis man bare får det til da. Jeg må øve litt :) Og inntil da skal jeg bare holde meg til de trygge oppskriftene der maskeplukking ikke er ett tema. Når det er sagt, så er det vel egentlig bare kritiske strikke-øyne som bryr seg i det hele tatt..hihi ;)


Ikke alltid like lett å ta bilder av en aktiv 5-åring :) Oppskriften var grei og enkel å følge, men litt beregninger måtte til da jeg valgte annet garn. Jeg hadde noen nydelige lilla nøster med Helårsgarn i hylla så da måtte det bli de. Så får vi se hvordan kjolen 'oppfører' seg i bruk, foreløpig ser det veldig bra ut.


Med Disney Junior på TV'en, fikk jeg tatt ett bilde som ikka var 'i farta' ;) Kjolen er forresten perfekt som barnehagekjole. Når de skal ut og må ha på seg litt mer praktiske klær, er det kun av med kjolen siden både strømpebukse og genser er på plass under :)


Våren er virkelig kommet til Tromsø, til stor glede for alle her i heimen :) Herlig! Kjenner at bomullsgarn i vårlige farger frister veldig, må bare bli ferdig med noen ull-ting først ;)

Ha ei finfin helg! :)

Klem, Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...