tirsdag 26. februar 2013

Bling


Garn med paljetter og glitter har egentlig alltid vært litt 'too much' for meg. Men da Martine med bloggen Full av Ull la ut sitt Vinterglamour Sett med oppskrift (takk for det vennen!) ble jeg plutselig veldig glad i paljetter jeg også :) For dette var jo nydelig! Akkurat passe med paljetter, og like mange paljetter og like fin på innsiden av luen, hihi ;)


Luen er strikket i en tråd Lima (fra lageret mitt, jippi!) og en tråd med paljettgarnet som heter Fame Trend Paljett.  Martine er også fra Tromsø, så paljettgarnet har vi kjøpt på samme sted: Bundingen på Jekta. Der arrangerer de av og til strikkekafe, og forrige gang dro jeg og Martine sammen dit - det var kjempekoselig! Gleder meg til neste gang.


Det var morsomt å strikke med paljettgarnet! Umiddelbar glede etterhvert som paljettene dukket opp og ble 'drysset' på luen. Oppskriften var enkel og fin, takk for at du deler Martine ♥ Jeg likte fellingen på toppen veldig godt og har etterpå strikket to andre luer med samme felling. Mer om de senere ;)


Denne lua skal jeg beholde selv, til tross for mitt pinglete hode som klør av all ull. Man må rett og slett lide litt for glamouren! 8 cm høye heler er jo heller ikke behagelig, men må man - så må man, hihi ;)


Glamour-setter til Martine består også av votter, men jeg har ikke strikket de enda. Litt usikker på hvor praktisk det er med hvite votter.. Men min venninne og sydame fra Luefabrikken (Ilze) lot seg også inspirere, så det er hun som har strikket disse. Og jeg bare må vise de frem for de ble så fine!


De er strikket i Puno, som virkelig må være verden mykeste garn! Helt ubeskrivelig! Litt glitter i garnet gjør at vottene absolutt også er i glamour-selskapet. Og etter å ha sett disse + Martine sine votter 'live' så skjønner jeg jo at jeg bare må ha hvite paljett-votter, praktisk eller ikke.


Ett lite forsøk på å lage hjerteform ;) Må øve litt mer på det ser jeg ♥

Tirsdag er tv-kveld og strikke-kveld, gleder meg til å synke ned i sofaen om noen timer.

Ha en fin og kreativ kveld dere også, så sees vi snart.
Klem, Gry-Anette

tirsdag 19. februar 2013

Til en prins


Jeg skal bli tante til to prinser de neste månedene. Min samboers søster og mannen hennes får sin prins nr to i mars - og flere strikkede babyting er ønsket til min store glede :). Og så blir min lillebror og kjæresten foreldre for første gang i juni, og de venter også en prins. Gjett om vi gleder oss! Kjære Christina, det er bare å begynne å ønske du og ♥


Denne vesten så jeg rundt omkring på mange blogger for en stund siden og jeg falt også helt for det flotte designet. Vesten heter Spire og dere finner oppskriften her. Den er designet av Rare Rusk, som også har masse annet flott på bloggen sin. Originalen er strikket i 3 farger og er helt nydelig. Men jeg valgte det rene og enkle denne gangen siden den er tenkt til en liten prins den første tiden. Hvilken av prinsene får tiden vise ;)


Oppskriften starter på 1-2 år, så jeg har trikset og regnet litt for å komme i mål. Ikke helt sikker på hvilken størrelse jeg endte på, men tipper ca 6 mnd. Men vesten er elastisk og 'fleksibel' så den passer nok en god stund. Jeg har strikket i Lima fra Drops. Deilig mykt garn i en blanding av ull og alpakka. Herlige duse farger og perfekt til babystrikk for de av oss som holder oss til pinne nr 3,5 eller større ;)


Så utrolig gøy det er å strikke babyplagg! Ja, selvfølgelig så går det raskt ;) Men jeg liker også så godt tanken på at dette skal varme de søte små ♥

Jeg har 3 prosjekter på pinnene for tiden... Har dere struktur nok til å bare ha ett om gangen? Jeg sier til meg selv at 3 er akkurat passe. Saken er at jeg blir så lett inspirert av å titte i blogger rundt omkring, blir helt overgittt over meg selv til tider. Så egentlig, det jeg prøver å si er at det faktisk er deres skyld....nei fortjeneste at jeg er så ustrukturert! Så jeg må bare få si tusen takk for det, virkelig! For jeg elsker min ustruktur, jeg gleder meg over hvert påbegynte, hvert halvferdige og hvert ferdige prosjekt! :) Og nå sitter jeg her og smiler for meg selv over hvor glad man kan bli av denne lidenskapen ♥

Klem fra Gry-Anette

mandag 11. februar 2013

Lazy Daisy


Denne jakken har vært uskikkelig og virkelig sneket i 'strikke-køen' min. Har tenkt lenge at når våren kommer, blir dette ett herlig prosjekt å strikke til Anna. Men en sen kveld jeg tittet i strikkebøkene mine, så bare tok den helt over...'Strikk meg, strikk meg!' ;) Alt annet ble lagt til side, og jakke påbegynt. Såklart :)


Dere som har fulgt meg en stund, husker kanskje at jeg en periode i fjor hadde helt dilla på Helårsgarn. Nydelig bomullsgarn, løst spunnet så det blir luftig og lett, og herlig å strikke med. Etter jeg strikket Emma sin grønne tunika, kjøpte jeg rødt garn for å strikke lik til Anna. Men det ble aldri til noen tunika, andre prosjekter tok vel over tenker jeg :) Men nå kom altså det røde garnet til nytte. Det hvite og blå er rester etter noe annet, men samme garn. Og ja, jeg har helårsgarn-dilla igjen..


Oppskriften på jakken er fra Pickles, og heter Lazy Daisy babyjakke. Triksing med garntype betyr triksing med oppskriften så jeg har ikke fulgt den på maskeantall.. Og knapper/knappehull droppet jeg, ville ha den mer som en åpen jakke som hun kan ha en søt liten topp under. Rakk ikke å ta live-bilder med Anna i dagslyset i går og neste sjanse er ikke før til helgen, så foreløpig blir det bare jakkebilder.

 
Morsomt å strikke denne! Det tar litt tid med Daisy'ene, men lekkert blir det syns nå jeg :) Det ble kanskje litt tykt med rillestrikk på armene, men det hadde ikke blitt så fint med glattstrikk her siden kanter og raglan er med riller. Alt i alt fornøyd med jakken, og det var Anna og ♥

Nytt prosjekt er på pinnene, og flere planlagt. Herlig!

Ha ei flott uke alle som titter innom.
Klem, Gry-Anette

PS - Luefabrikken har fått egen blogg, titt innom her om du vil :)

mandag 4. februar 2013

Pappatøfler


For noen år siden lagde jeg tovatøfler til min pappa. Og jeg kan nok trygt si at av alle ting jeg har laget er det tøflene til pappa som har vært mest brukt :)  Han har arbeidsrom/kontor i underetasjen der det er gulvkaldt og tøflene har derfor vært flittig brukt nettopp der. Grunnen til at de faktisk har vart så lenge som de har gjort, er nok at han har sittet mye i ro med de på. Men tynnslitt og hullete var de likevel blitt da jeg fikk se de her om dagen.


I forrige uke spør pappa pent og forsiktig om det er lov å ønske seg nye tøfler. Om jeg kanskje har tid. Altså det haster ikke. Ingen stress. Bare hvis jeg orker. En dag. Hva tror dere...ja selvfølgelig, og neste dag var garn kjøpt og tøfler påbegynt. Tror faktisk ikke det er så mange 'ikke-strikkere' som kan skjønne det der med lidenskapen vår helt. Hvor glad vi blir for at noen ønsker seg det vi lager, og for en glede det er å gi bort i gave. Og så til snilleste pappa da ♥


Tøflene er strikket etter min egen oppskrift som dere finner her. Jeg la til litt på lengden og høyden, vips så ble det herretøfler. Strikket med Fritidsgarn på pinne nr 5,5. Det gikk med 3 nøster lys grå og 1 nøste mørk grå. Ferdig på ett par kvelder - og pappa har igjen fått varmer føtter :)


Det blir sydd lite utenom luene her i huset. Litt synd, men jeg tenker at en vakker dag så vil jeg kaste meg over alle de fine stoffene igjen :) Men når Anna spurte om jeg kunne sy en pose til Rapunzel-kortene hennes, da var jeg ikke vanskelig å be! Hun hadde sett Uno-kort posen til Emma, og hadde også lyst på en slik. Men om den kunne være litt prinsesse-aktig? Kanskje rosa? Såklart ♥


Sydd i en fei, jeg hadde ikke glemt hvordan man gjorde det :) Det ga litt mersmak merker jeg, så kanskje blir det mer etterhvert. Prinsessestoffet er bestilt fra Etsy for lenge siden. Snorene er skolisser. Og pyntet med litt perler så ble dette en Rapunzelkort-pose etter Annas smak :)


Endelig har jeg fått garnvinde i hus! Herlighet hvor mange ganger jeg har stått med garnhespene rundt en stolrygg og snurret til armene verket. Men da jeg fikk lyst til å strikke med dette garnet jeg fikk i gave (og garnet er litt tynt på min skala) tenkte jeg at nå må jeg søke litt på nett og se hva jeg finner. Og det tok meg 5 min! Fant både garnvinde og nøsteting på samme nettbutikk (i Kina), og totalpris inkl frakt: 216 kroner! Garantert ikke det beste man kan finne kvalitetsmessig, men den funker i massevis for meg hvertfall. Og dette er dagens tips til dere, så løp inn og kjøp ;) (Ser nå på nettsiden deres at de feirer 'Kinesisk Vår Festival' og sender ikke ut varer fra 5-16.februar, så bestill i dag da, hihi)

Ha ei super uke, kos dere med alle deres strikkeprosjekter - det skal jeg! :)

Klem, Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...