mandag 28. januar 2013

Hekleinspirert


Jeg fikk bare SÅ lyst til å hekle igjen da jeg så Blåbærlina sitt nydelige heklede vognteppe. Og enda mer inspirasjon kom da jeg var innom Nøstesjel og så hennes like nydelige heklede pute. Jeg har sagt det før, inspirasjon er herlig dere! ♥ Fargen mint er kommet mer og mer i interiør-verden ser jeg, og jeg elsker den! Jeg minnes at mintfargen i 'gamledager' var mye mer grønn, mens den nå er en nydelig blanding mellom grønn og blå, dus og fin.


Puten er heklet etter min egen oppskrift, som dere finner her. Det var den gangen jeg bokstavlig talt kastet meg i garnlageret etter å ha blitt inspirert av Kremmerhuset sin versjon. Da hadde jeg ikke tid til noe garnshopping, og plukket det jeg fant av glade farger fra lageret.


Men nå, etter å ha sett Nøstesjel sin pute, måtte jeg bare håndplukke i garnbutikken :) Hvit og mint er Andes fra Drops, og beige og brun er Easy fra Sandnes. Det var gøy å hekle igjen! Og denne puten går virkelig fort unna, og er enkel å hekle. Perfekt om du er nybegynner, og så er det jo bare å spørre om du lurer på noe.


Jeg valgte å hekle den andre siden annerledes, som sist. Det var jo så kjekt å kunne variere. Så det ble en litt lysere/sommerligere variant med bare hvit og mint.


Stjerneputene i bakgrunnen er forresten fra Kremmerhuset, og er en favoritt i sofaen her. Og nå så jeg at de hadde kommet med en ny stjernepute, hvit med mint stjerne. Blir nok enda en pute på meg ganske snart...


Og kan dere skjønne man må jo ha en liten strikketøy-kurv som matcher! Også denne oppskriften er min egen og dere finner den her. Jeg har heklet med dobbel tråd Andes men med samme krok (7) som i oppskriften, så denne ble litt stødigere enn de forrige jeg har heklet i Eskimo.

Men nå er det tilbake til strikkepinnene igjen, har (bare) to prosjekter på gang som jeg gleder meg til å fullføre!

Ha en fin kveld og ei fortsatt fin uke jenter! :)

Klem, Gry-Anette


onsdag 23. januar 2013

Kjente og kjære


Tusen, tusen takk for kjempehyggelige kommentarer på Marius-lua i forrige innlegg. Sånt blir man glad av :)
Men etter kraft-utskeielsen med mønsterstrikk er jeg nå tilbake til det kjente og kjære. Ugler ♥.
 Beklager til de som begynner å bli lei av uglene mine, og beklager på forskudd for at det helt sikkert blir å komme enda flere, hihi ;)


Nok en gang er det fineste Stinemor som har inspirert meg. Det er en god stund siden hun viste frem sine flotte ugle-pulsvarmere, men jeg har selvfølgelig ikke klart å glemme dem ;) Og disse var enkle og raske å strikke. Fine gaver til fine damer i familien :)


Oppskriften er fra dette tilbehørsheftet fra Sandnesgarn. Men jeg oppdaget via en annen strikkeblogg (husker desverre ikke hvilken) at oppskriften også ligger gratis her. Og der finner man forresten mange andre flotte oppskrifter også! :) De lyngfargede har jeg strikket i Andes fra Drops. Det er ett nytt garn-bekjentskap for min del, men ett herlig garn som allerede er på pinnene igjen. Det finnes i de nydeligste fargene, og inspirasjonen til flere fine prosjekter kom bare av å se på fargene i garnbutikken.


De grå har jeg strikket i Drops ♥ You #2  - supermyke og pusete. Til tross for at garnet loer en del, har dette blitt en favoritt hos meg. Nydelig å strikke med og også dette finnes i de herligste fargene. Begge parene er strikket på pinne 5. Har fulgt oppskriften sånn passe ;) Endret vrangborden og strikket vrangbord på slutten også. Og så endret jeg litt på selve ugla, jeg har jo strikket en del ugler og etterhvert funnet min personlige favoritt som jeg alltid bruker.


Litt snø i lufta når jeg tok bilder. Men hva gjør vel det når jeg vet at den etterlengtede sola er bak der ett sted og lyset gjør at fotografering bare må skje utendørs, herlig! :)

Ha ei flott uke!

Klem, Gry-Anette 

torsdag 17. januar 2013

Min første Marius


Så ble det omsider min tur også, til å strikke Marius. Det har tatt litt tid ja, og det er ikke for at Marius ikke er flott - for det er han! Dog, jeg liker best de utradisjonelle fargene. Men jeg er rett og slett ikke så glad i å strikke disse flerfargede mønstrene. Jeg strammer og slakker på garnet ukontrollert og ender opp med å konsentrere meg så mye at både hender og hode får vondt.


Jeg har strikket veldig lite flerfargede mønster, kan bare komme på 3 prosjekter faktisk. Men det må sies at siste forsøk gikk tross alt best! Så det er kanskje håp for meg da :) Det var Stinemor sine aldeles nydelige sokker som fikk meg til å ville trosse frykten. Men når man på ett vis er nybegynner, så er kanskje ikke strømpepinner det enkleste å begynne med.


Så når Martine med den flotte bloggen Full av Ull viste frem hennes nystrikkede nydelige Marius-lue var jeg solgt. Jeg begynner såklart med det jeg kan best - lue! :) Jeg valgte å strikke med Nepal da jeg hadde det 'på lager' i fargene jeg ville ha. Jeg fulgte denne oppskriften på maskeantall og pinnenr og selve Marius-mønsteret hadde jeg lagret for lenge siden på pc'en, husker ikke hvor jeg fant det.


Men jeg burde kanskje sett at mønsteret jeg hadde ikke var likt de andre jeg har sett på luer. Og jeg burde kanskje regnet og tenkt litt på kombinasjonen garn/oppskrift her, for pga at stjernen kom såpass sent i oppskriften (og selvfølgelig måtte være med) ble luen laaaaang. Skikkelig fjortis-baggy-lue, hihi ;) Så denne blir ikke til meg, kanskje jeg kan tvinge den på Emma - men de som leste forrige innlegg skjønner at dette ikke er helt hennes stil ;)

Ha en fin kveld jenter, jeg gleder meg til noe nytt på pinnene!

Klem, Gry-Anette


søndag 13. januar 2013

Personlige votter


Jeg strikket 2 par votter rett før jul, til Emma og Anna. Jeg hadde lyst å pynte de med noe passende, men så kom julestresset og vottene ble lagt i en skuff. Og nesten glemt. Rart hvor vanskelig det er å ta frem noe 'gammelt' når man er i full gang med nye prosjekter. Men votter er definitivt sesong-plagg, så i går fant jeg de frem igjen.


Jeg spurte jentene hva de ønsket. Anna er 5 år og prinsessejente. Rosa og rød, kjoler og sløyfer, hjerter og prinsessekroner. Så hennes valg ble hjerter. At pynten var brun gikk greit, siden vottene var røde :) Kanskje ikke de mest symmetriske hjertene, men det var ikke meningen heller - det var sjarmerende jeg gikk for ;)


Emma er 9 år og tøff jente. Sort, blå og grønn, umbro-klær og hodeskaller, musikk og One Direction... Så for dere som lurte, sistnevnte er da motivet hun valgte: 1 D. Og det ordner jeg såklart :) Og så håper jeg at One Direction-fasen varer litt lengre enn Justin Bieber-fasen, for da kan hun kanskje bruke vottene resten av denne sesongen, hihi :)


Begge votteparene er strikket i Easy på pinne 5. De ble til underveis, med litt prøving. De er strikket ganske smale og sitter derfor godt på handen. Stripen på vrangborden i kontrastfarge er strikket etter inspirasjon fra flotte Blåbærlina sine hjertevotter ♥ :)

Ønsker alle som er innom en avslappende, kreativ og koselig søndag!

Klem, Gry-Anette

torsdag 10. januar 2013

Strikket ønskegave

 
Jeg fikk ett hjemmestrikket-ønske fra min mamma, og det var strikket trekk til tennbrikett-boksen. Siden vi ikke har vedovn selv (sukk...) har jeg kun obeservert at disse 'klærne' er veldig populære å strikke. Jeg måtte jo kjøpe ett par bokser slik at jeg kunne gi de i gave ferdig påkledd, og da skjønte jeg hvorfor så mange strikker disse... For boksene var ganske 'bråkete' designet spør du meg, selvfølgelig må man roe de litt ned ;)


Valgte brun til hverdagen og rød til julen, den må jo ha juleklær så klart! ;) Og dette var virkelig ett perfekt prosjekt for romjulen. Enkelt og raskt å strikke mens man ser på julefilmer, og så er det så fint å strikke ønskede gaver ♥ Det brune strikket jeg først. Det ble til underveis og jeg skrev ned hva jeg gjorde, ikke verst. Så under her kommer den enkle oppskriften.


G-Anette's Tennbrikett-klær
Garn: Easy, Pinner:5
Legg opp 44 m på liten rundpinne, 1.-4 omg: strikk *2 r, 2 vr*
5.omg: *Sett 1 m på hjelpepinne foran arb, 1 r, 1 r fra hjelpepinnen, 2 vr*
Gjenta disse 5 omg til passe lengde, avslutt med 4 omg *2 r, 2 vr*
Det er viktig å prøve underveis, da den blir kortere når den strekkes på.
♥♥♥ 
 

Hjertet på den røde er fra denne gratis oppskriften. Ellers har jeg strikket 4 omg 2 r, 2 vr som vrangbord, 1 omg vrang og så strikket 4 stk hjerterader i ett, avsluttet med 1 omg vrang og 4 omg 2 r, 2 vr. Det er 3 masker mellom hjertene på hver omgang. De observante ser kanskje at det ikke er nøyaktig slik jeg har strikket min på begynnelse og slutt, men da den var ferdig så jeg hvilke endringer som måtte til for å få den perfekt, hihi ;)


Jeg strikket på disse i romjulen som sagt, og da var min svigersøster innom og ønsket seg sååå en slik til bursdagen hennes i begynnelsen av januar. Og selvfølgelig skulle hun få det! :) Hun ønsket seg en grå, og da valgte jeg (fra lageret mitt) Drops Loves You #2 til den. Litt mer pusete, men det er jo bare fint! Og så ønsket hun seg lukket topp, så jeg strikket en hullrad rett før toppen og flettet garn som bånd. Noe dårlig bildekvalitet, men de ble tatt i en fei før overlevering.


Har dere hørt om Ice Yarns? Det er en garn-nettbutikk i Tyrkia som jeg har sett at mange bestiller fra og er veldig fornøyde med. Spesielt med leveringen, da man får pakken i løpet av kort tid levert på døra! På nyttårsaften (av alle dager..) bestemte jeg meg for å teste ut, det er ett prosjekt jeg lenge har tenkt på å strikke men som jeg syns blir alt for dyrt med de garnene jeg kjenner til. Så Nyttårsaften kl 13 sendte jeg altså bestilling, 2.nyttårsdag på ettermiddagen ble pakken levert på døra mi... Dagen mellom bestilling og levering var altså 1.nyttårsdag...Jepp, jeg er imponert!


Og garnet er virkelig perfekt til det jeg skal strikke. Det må sies at det meste av garnet fra Ice Yarns inneholder akryl og andre kunstige greier, men de har enkelte som er ren ull. Se bare her den lekre Skappelgenseren som Eli Kristin har strikket med alpakka og mohair fra Ice Yarns. Man må kjøpe pakker på 4-8 nøster, men hva gjør vel det når prisen er lav. Jeg fikk 12 nøster (a 100 gr) for 270,- inkl frakt! Man må holde seg under 200,- for selve garnet for å slippe unna momsen. Her er garnet jeg bestilte, det ligner på Easy. Gleder meg til ferdig prosjekt!

Snart helg igjen jenter, ingen planer her - bare hjemmekos og avslapping :)
Fin uke og fin helg til alle som titter innom ♥
Klem, Gry-Anette

torsdag 3. januar 2013

Kavalkade-tradisjon

Januar ~ Februar ~ Mars

Godt Nyttår! Som seg hør og bør, man må jo lage kavalkade når enda ett år er gått! Nå har jeg blogget i 3 år, så da kan det vel kalles tradisjon med kavalkade, ikke sant? Tenk, 3 år siden jeg dristet meg ut i bloggeland.. Varierende hyppighet på blogginnleggene har det nok vært, den tiden vet dere... Men gleden når jeg setter meg ned for å 'dra på besøk' til dere er like stor! Og gleden av å blogge og få besøk er likeså ♥

April ~ Mai ~ Juni

Når jeg ser gjennom bildene mine nå, ser jeg at bloggen har utviklet seg til å bli (nesten) en ren strikke/hekleblogg. Søm er minimalt til stede i 2012. Etter jeg startet Luefabrikken i 2010 og søm gikk fra å være hobby til jobb, så forsvant litt av lysten til å sy 'utenom arbeidstid'. Trist på en måte, fordi jeg liker jo egentlig å sy poser, mapper, nisser, engler... Men også fint, for da strikker jeg jo desto mer, hihi ;)

Juli ~ August ~ September

En annen utvikling jeg ser er at andelen større prosjekter øker, og det liker jeg! Noen ganger bare MÅ jeg strikke noe som blir ferdig på en kveld, men det er herlig å ha ett større prosjekt i tillegg som man kan ta frem innimellom. Og ett av to strikke-nyttårsforsetter for 2013 er at jeg vil strikke enda flere større prosjekter!

Oktober ~ November ~ Desember

Det andre forsettet er at jeg vil strikke litt mer med mål og mening. Jeg vil (prøve å) ha en plan for de tingene jeg strikker, hvertfall en mottaker. Har mye strikkating liggende i kurver her, og det er jo bare synd! Jeg har en tendens til å strikke noe bare for at det ser så gøy ut! Så, skjerpings Gry-Anette - i 2012 skal du strikke gensere til alle du kjenner, hihi ;)

Håper alle har hatt ei fin jule og nyttårsfeiring! Gleder meg til å følge dere fine bloggejenter i 2013 også ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...