torsdag 13. juni 2013

Sommerlig interiør


Etter det heklede babyteppet fra forrige innlegg, fristet det med mer hekling! Denne gangen ble det en gave til huset, heklet i bomullsgarn. En rund og sommerlig matte ble til. Jeg har ikke bestemt meg enda for hvor jeg vil ha den. Tror den kan bli fin foran sengen på soverommet, på barnerommet eller kanskje på badet?


Garnet er fra Stoff og Stil, innkjøpt for en tid tilbake da de hadde supersalg på det. Må innrømme at jeg ikke er spesielt imponert over garnet, det deler seg veldig mye og hver enkelt tynne tråd i garnet er slitt av flere steder slik at det vises små trådender her og der. I tillegg, når de har limt sammen merkelappen på nøstet - har de limt den fast i garnet også, slik at det er papir/lim rester på flere steder som er vanskelig å få løs. Sånn, det var klagingen ;)


Jeg la garnet trippelt (slik at jeg snarest mulig blir kvitt dette grufulle garnet, hihi) og heklet på krok nr 7. Oppskriften er akkurat den samme som på putene mine. Det er bare å hekle og hekle til du er fornøyd med størrelsen. Min matte ble 77 cm i diameter til slutt, det syns jeg ble passe. Denne ble veldig søt og dus i fargene, tror jeg må hekle en til senere i skarpe farger. Kjapt og morsomt prosjekt, og finfin gave til huset! :)


Strikkelisten min er uendelig lang, og for øyeblikket klarer jeg rett og slett ikke bestemme meg for hvilket prosjekt som 'vinner'. Luksusproblem, hihi ;)

Dere, i går ble jeg endelig tante til lille Theodor. Lykke! ♥ Han kom nesten på mamma sin 60-årsdag, som er i dag. Gratulerer med dagen mamma, og som nybakt bestemor ♥

Klem, Gry-Anette

14 koselige kommentarer:

Stine sa...

Du er så flink med heklekroken :) Og ikke minst gratulerer som tante!

Elins Strikkeri sa...

Grattis som tante:)synest teppet blei fint men det er veldig irriterande når garnet ikkje er som det skal:)

Ingunn sa...

Hjertelig tillykke som tante til en liten gutt! Fin matte du har hekla! Jeg hekler også som mange andre nå sommerstid.

Klem fra Ingunn

Stinemorღ sa...

Så lekkert! Lyse og sommerlige farger - selvom du ble irritert på garnet :)
Jeg har en liten plan om å hekle litt mens vi kjører rundt i bil i sommer :) har et lager av nepal som jeg tror kan bli et lekkert teppe!

Stinemorklem♥

Stinemorღ sa...

... og ja...
Gratulerer som tante til lille Theodor ♥ ♥

Silje sin blogg sa...

Så flott teppe! Og så rask du er! Vakre farger, dette passer da de fleste steder, delikat ble det! Ha en nydelig kveld

Synnøve sa...

Gratulerer som nybakt tante! Stas! :) Lekkert teppe, ser for meg at knallfarger kan bli supert på dette her. Klarer dog ikke å forstå at du holder ut så lenge med så tykt garn og stor heklenål, så jeg må nok bare beundre fra sidelinjen - selv om du uten tvil inspirerte meg nå! ;)

Mona sa...

Grattis som tante!!
Det er veldig stas :-)

Veldig søtt teppe du har laget!
Har også et slikt i tankene, og særlig nå, når vi skal i gang med oppussing av bad!
Lurer på om badet ønsker seg sånn, når det blir nytt og fint...

God kveld!
Klem Mona

Ingridstua sa...

Gratulerer så mye som tante til lille Theodor! Så koselig med famileforøkelse i storfamilien :) teppet ble nydelig! Et slikt hadde blitt veldig fint i Ingeidstua! Så nå lurer jeg på om du skal ha heklekurs! Hihi! ;)))

Ønsker deg fin fredag og riktig god helg!

Klem fra Ingrid :)

LisaM sa...

Åååååå så fint!! Nydelige sommerfarger☺

Sånn fikk jeg lyst til å lage også. Men jeg tror liksom alt sånn tar så lang tid....
Har Nepal liggende som skulle bli et stort teppe. Kanskje det kan bli små tepper/matter og puter?

Ønsker deg en super helg!
Klem

LaLa`s Loft sa...

Stili teppe, fine farger men PHU !!!! sånn garn er irriterende. Men vet du, jeg opplever ofte for tiden (faktisk på 2 av 4 nøster i går) at dahles babyull åsså har limtfast lappen i garned - skikkelig megairriterende spør du meg !!!! Ha ei fin fin helg :)

Mellom Himmel og Jordbær sa...

Gratulerer tante :) Og teppe ble kjempefint. Du kan jo rett og slett også ha det ute på terassen på fine dager :)
Ha en fin helg!
Anette

Line Kristine sa...

Kjempefint teppe i sarte sommerfarger! Kan passe godt mange steder i huset det der :)
Gratulerer som tante!

Full av Ull sa...

Juhuu, jeg er tilbake i strikke- og bloggverden ;) Jeg leste dette innlegget ditt i Italia, men det var så mye styr å kommentere på mobilen, så jeg måtte vente til jeg kom hjem. Kjempefin matte! Skikkelig dus og sommerslig, akkurat som jeg liker. Tror den passer inn hvor som helst i huset egentlig, men sikkert veldig fin på badet :)
Godt å få vekk litt "kjipt" garn fra lageret :) Limrester og papir hørtes ikke bra ut.. Idag måtte jeg bare bestille Ukas fra Pickles - genseren med striper var bare helt nydelig, synes jeg. Blir en strikkefylt sommer på meg ;)
Klem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...