fredag 28. desember 2012

Romjulskos


Håper alle koser seg i romjula, det gjør vi :) Det er så herlig med dager uten noen planer. Bare avslapping og julefilmer. Strikketøy og puzzlespill. God mat og myyye godteri. Akkurat slik det skal være :).
For ganske nøyaktig ett år siden strikket jeg den første Oslo-anorakken. Mottaker var Mathias, som bor i Oslo, og som jeg er (fille)tante og gudmor til. Og i mars blir Mathias storebror til enda en prins ♥.


Og jeg bare måtte finne frem oppskriften igjen for den er jo så fin! I forrige måned strikket jeg en variant til Anna, uten hette og med vanlig vrangbord. Den ser dere her. Ble veldig fornøyd med den og hette er jo litt upraktisk til de aller minste, så da ble det vanlig genser denne gangen også.


Oppskriften er altså fra Pickles og den finner dere her. Jeg har strikket i Nepal på pinne nr 4,5 (på vrangborden) og nr 5. Jeg la opp 76 m, altså ganske mye mindre enn den minste størrelsen i oppskriften. Så her ble altså genseren litt til underveis, og jeg tror den endte på ca 3-6 mnd størrelse. Men det er mye mulig den er enda større, da jeg har problemer med å huske hvor små bebisene faktisk er :)


En annen Pickles-oppskrift jeg lenge har hatt lyst til å prøve er Artig Skrue Hettelue. Har bare ikke hatt en passende mottaker før nå :) Planen var å ha brun kant nede + rundt ansiktet og så resten av lua i den nydelige blåfargen. Men her ser dere hvordan det går når man strikker mens man ser på julefilmen 'Mens du sov'.. Før jeg visste ordet av det skulle jeg felle av... Hihi..


Så ble altså lua ensfarget brun da, fint det og :) Jeg strikket den minste størrelsen (6-12 mnd) men valgte ett pinnenummer mindre (4) for å få den litt tettere og mindre. Så er det bare å håpe at lue og genser passer samtidig :)


For ett par uker siden var jeg så heldig å vinne i en give-away, der jeg virkelig krysset fingrene for å vinne! Hadde SÅ lyst på denne nye Pickles-boka - og heldige meg ble trukket som vinner! Give-Away'en var det flotte Stinemor som arrangerte. Hun har en nydelig og inspirerende blogg jeg besøker ofte! Tusen takk Stinemor ♥


Boka ligger her ved siden av meg i sofaen, og jeg har bladd masse i den. Hettelua er derfra og jeg drømmer om flere fremtidige prosjekter, blant annet denne fiiine stjerne-ponchoen til Anna.. :)


Til slutt ett bilde av min kjære bestemor med sjalet hun fikk av meg til jul. Min bror og kjæresten hans var innom på besøk hos dem (på Senja), og kunne fortelle at julegaven falt i smak ♥ Bildet er altså tatt av min bror med mobil...derfor noe dårlig kvalitet ;)

Ha ei fortsatt god og fin romjul alle bloggevenner og besøkende :)

Stor klem fra Gry-Anette

tirsdag 18. desember 2012

Liten og stor Uhu


Min fasinasjon for ugler gir seg visst ikke...og hvertfall ikke når man finner den ene nydelige ugle-oppskriften etter den andre! 2 stk ugleluer er blitt til. Den minste luen har den største uglen. Denne falt jeg pladask for da jeg så den inne på Guro sin flotte blogg Hjerte GO'H Design. Og her er ett bra eksempel på ett prosjekt man bare MÅ strikke, uten å ha noen mottaker eller plan med den - men bare for at den er så fin!


Oppskriften heter Chouette og kan kjøpes her. Jeg strikket den i den minste størrelsen. En liten endring gjorde jeg (og Guro også), og det var at jeg strikket vanlig vrangbord istedetfor rullekant nede. Syns det er finere og at den sitter bedre på da. Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke, tjohoo :-)


Jeg strikket i garnet Drops ♥ you #2  Hadde ikke prøvd garnet før, men kjøpte litt da det var på tilbud her tidligere. Og garnet er virkelig supermykt! Faktisk slik at jeg lurer på om en lue kan bli FOR myk? Min sorte genser var langt fra sort da jeg var ferdigstrikket, altså garnet loer myyye. Men på en ferdig lue gjør jo ikke det noenting :) Alt i alt ett veldig morsomt og kjapt prosjekt, som jeg mer enn gjerne anbefaler! Ferdig på en liten kveld, så du kan fortsatt rekke å strikke den som julegave til en liten venn :)


Og på mitt besøk innom Ravelry der oppskriften er fra, måtte jeg bare søke litt til på ugler.. Og da kom jeg over en annen variant som jeg ikke har sett før. Owl Hat by Jennie Powel. Denne laster du ned gratis. Likte denne enkle luen med mini-ugler på :) Jeg har brukt Big Merino fra Drops, pinne 5. Oppskriften er med tynnere garn, så jeg har endret litt på den. Dvs færre ugler. Og fellingen ble bare til underveis, hadde lyst på en litt 'snurpete' felling så da fulgte jeg ikke oppskriften der.


Jeg prøvde med diverse perler/knapper til øyne, men endte opp med å ikke ha noe i det hele tatt. Det var ingenting i min velfylte skuff som passet perfekt. Men kanskje jeg kommer over noe søtt/smått jeg kan bruke en gang senere. Eventuelt får uglene bare være øyeløse, hihi ;)


Nå skal jeg ganske snart synke ned i sofaen med strikketøy, må bare være litt husmor først ;)
Fin kveld til alle som er innom!

Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 12. desember 2012

Luksus med glitter


For noen dager siden lette jeg etter noe i hobby-komoden min, og ramlet over glitter-effektgarnet som jeg kjøpte for flere år siden. I neste øyeblikk ble en lue skapt i tankene :) Jeg har tidligere tenkt på å lage luksus-luen til Anna, men har tenkt at hun kanskje syns den ble litt kjedelig med 'bare' fletter. Men med en tråd glitter sammen med garnet + en stor dusk kan det jo ikke bli feil!


Det ble en skikkelig vinterlue, kanskje ikke den mest praktiske til barnehagebruk men som pynte-lue er den jo fin :) Og Anna rister på hodet (dvs dusken) i ett sett, hun sier den 'dingler'. Og så lurte hun på om den neste luen kunne ha to dusker..Går det an mamma? Hihi.. :)


Luen er strikket i tribbel baby-ull av ukjent merke (jeg tror det var tre ulike sorter til og med..) Men det meste av babyull har jo ca samme strikkefasthet. Jeg la opp 64 masker på pinne nr 5 og fulgte så oppskriften til den var passe lang.


Luen er litt baggy til Anna på 5 år, men til Emma på 9 år er den som en vanlig lue, så det er stor mulighet for at luen blir brukt av begge to :) Fikk lyst på glitter-luksuslue selv også :) Det er ikke alltid så enkelt å få barna med på fotoshoot, men i dag var Anna virkelig en solstråle ♥


Og så har jeg strikket et lite julehjerte. Oppskriften fant jeg i julebladet fra Allers, Julens Ideer. De hadde da strikket 24 stk, som en julekalender. Jeg nøyer meg med ett ;)

Jeg er virkelig i strikkemodus for tiden og har flere prosjekter som bare skal monteres. Gleder meg til kveldens kreativiteter :)

Ønsker alle som er innom ei fortsatt koselig førjulsuke. Tusen takk for så mange hyggelig kommentarer dere legger igjen hos meg, det setter jeg veldig stor pris på ♥.

Stor klem fra Gry-Anette

torsdag 6. desember 2012

Bestemorgave og hjertelig møte ♥


Min kjære bestemor er snart 86 år gammel. Hun har alltid vært strikkedame, men alderen har begrenset henne litt de siste årene så da er det veldig fint å kunne gi henne noe hjemmestrikket til jul. Via min mamma fikk jeg i høst vite at bestemor hadde beundret ett strikket sjal en dame hadde på seg, og da visste jeg at det måtte bli årets julegave til henne ♥


Jeg ville ha sjalet supermykt og litt pusete, og valget falt til slutt på en tråd Baby Alpakka Silk og en tråd Kid-silk, begge fro Drops. Jeg brukte pinne nr 5. Og det ble virkelig slik jeg hadde tenkt, helt nydelig mykt og lett sjal. Kanten rundt er heklet i dobbel tråd Baby Alpakka Silk. Nye garn-bekjentskaper for meg, men det frister absolutt til mer strikk. Jeg gleder meg til å gi bort sjalet! :)


Det er gått nesten to uker siden forrige blogg-innlegg, men en hektisk førjulstid i Luefabrikken gjør at jeg ikke rekker over alt jeg skulle ønske. Siden sist har Luefabrikken vært i Bodø i 5 dager, på kjøpesenter og Julemesse. Vi hadde noen supre dager og reiser veldig gjerne tilbake! Da vi stod på kjøpesenteret kommer det en flott jente bort til meg og sier at hun vil presentere seg for meg. 'Jeg heter Blåbærlina'. Åååå, herligste bloggevenninnen min står jo der rett foran meg! ♥


Tenk at man skulle møtes så tilfeldig, hun skulle bare forbi og så skiltet til Luefabrikken.. Det ble klemmer og ivrig skravling en lang stund :) Så utrolig koselig! Og så fikk hun seg fin-fin lue også ;) Tuuusen takk for hjertelig møte Blåbærlina-vennen! Håper vi sees igjen ♥

Det går mot helg igjen, og den skal tilbringes på koselig vis! Pepperkakehus skal bygges og pyntes, og julestemningen skal nytes! :)

Ha ei fortsatt fin førjulstid jenter!
Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...