fredag 31. august 2012

Snart høst


Ja tenk, snart er høsten her for fullt. Og jeg gleder meg, veldig! Jovisst er det flott med sommerdager og lyse netter, men 'min' tid starter nå :) Tidligere i sommer kunne jeg sitte foran garnhyllen å bare titte og lure på hva jeg skulle finne på å lage. Nå bobler det over av nye prosjekter her! Og først ut en høst-veske. Originaloppskriften fra Garnstudio er en noe mer sommerlig variant, men nå er det ull som gjelder her :)


Jeg ville ha vesken i en dyp/varm brunfarge, så da var det bare å lete seg frem på garnbutikken. Og jeg endte opp med Toppull fra Sandnesgarn, de hadde den perfekte brunfarge. Jeg har ikke prøvd garnet før, og er litt usikker på bruksområdet. Jeg har tidligere syns at det virket litt hardt, men til veske er jo det en fordel. Oppskriften er med to tråder bomull-lin fra Drops. Og jeg valgte da to tråder toppull, krok nr 6. Toppull er tykkere enn bomull-lin...


Så underveis ser jeg at vesken blir ganske så stor ja... Må nok trikse, igjen... Så på omgangen før hull-radene starter så feller jeg en rekke masker (tror det var hver 5.maske). Og det ble slettes ikke så dumt, vesken blir mer posete/baggy enn tenkt, men så rommer den jo desto mer og da ;) Rundt hankene har jeg heklet fastmasker på langs, slik at hankene blir litt strammere og ikke lengre og lengre i bruk.


Jeg er så glad i orange for tiden! Så valget var enkelt når det kom til pynt. Oppskriften på hjertet er hentet fra denne boken. Det gikk ikke helt som planlagt det heller.. Tenkte jeg skulle hekle flere hjerter å 'drysse' de litt rundt på vesken. Men hjertet ble stoooort, så da ble det alene på midten heller :)

Jeg ser at det har vært mye hekling den siste tiden, men i kveld er det strikkepinnene som skal få komme ut av dvalen. Vi (strikkepinnene og jeg) gleder oss!

Ønsker alle som er innom en koselig og kreativ helg! ♥

Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 22. august 2012

Pause og pasteller


Jeg er her enda! Sommertid betyr visst at strikkepinner og heklekroker får slappet godt av hos meg :) Men jeg har heklet litt da! Jeg så en fin veske, eller pompadur som det så fint heter, på en garnbutikk for lenge siden og 'lagret' den i minnet ;) Og nå, med mine ny-innkjøpte pastellnøster, kom pompadur-minnet frem igjen. Bunnen er heklet etter samme prinsipp som puten fra forrige innlegg, men med fastmasker. Jeg stoppet økingen da bunnen var passe stor (80 fm). Løpegang til snor heklet jeg med å erstatte hver 4. fm med 1 lm.


Fargene er til å spise opp syns jeg! Hva den skal brukes til vet jeg ikke enda, men det tror jeg at Anna på 5 år finner en løsning på hvis jeg spør :-) Akkurat nå inneholder den noen fine pastellgarn-nøster. Garnet jeg har brukt er PT Helårsgarn (overrasket?) og heklekrok nr 4. Det ble mye garn igjen, og da kom jeg på noen søte og praktiske bomullspads jeg så hos Synnøve for en stund siden. Jeg har ikke prøvd disse selv enda. Som Synnøve sier, de egner seg veldig godt som gave sammen med en sminkefjerner eller bare som pynt på badet! Tusen takk for inspirasjonen ♥ Har fortsatt masse garn igjen, så det er ikke umulig det blir flere slike. Kanskje til meg selv også :)


En av grunnene til at det har vært litt stille fra denne kanten, er at det har vært ganske hektiske tider i luefabrikken. Sist helg var jeg og lue-sydame Ilze på Foldvikmarkedet i Gratangen. Bildet er derfra, vi hadde en kjempefin helg! Det er alltid masse jobb i forkant av markeder, men når man er der, er det bare kos! Og i morgen, fredag og lørdag er det Døgnvillfestival igjen, og det betyr 2-årsjubileum for Luefabrikken :) Dere som vil kan lese litt om luefabrikk-historien i dette blogginnlegget som jeg skrev for ett år siden. Og ja, jeg stortrives fortsatt som liten fabrikk-eier ;)


Og man kan jo ikke bli annet enn glad når man ser ett slikt bilde på trykk i avisa Nordlys. Dronning Sonja som holder hånden over sommerfugl-lua 'vår' :)

Sommeren er over her nord (kom den egentlig noen gang?) og nå merker jeg at jeg lengter veldig etter høstkveldene! Jeg har ikke helt ro i meg på kveldene om sommeren, men når mørketiden kommer er det ingenting som er bedre enn å synke ned i sofaen med strikketøy ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...