torsdag 28. juni 2012

Bare til pynt


De fleste ting jeg strikker og hekler har jeg en plan med. Enten en mottaker eller at det skal brukes til noe spesielt. Vesker er jo absolutt en fin bruksting, og jeg har egentlig alt for mange ;) Jeg har lenge sett på denne supersøte vesken inne på Garnstudio, men siden den ikke var helt min 'veske-stil' så har det bare blitt med tanken. Jeg er veldig glad i den romantiske og lyse stilen, men bare i heimen - ikke til meg selv.


Så hva gjør jeg da, jeg hekler en veske til heimen! Bare til pynt. Den skal få henge på denne knaggen, på utstilling. Ikke blir den skitten, ikke blir den fylt med jente-rot og ikke blir den lagt nederst i en skuff. Den skal få være søt og ubrukt så lenge den lever. Eller...kanskje en dag får den en ny eier, men det må være en eier med romantisk stil - og som syns dette er den nydeligste vesken noensinne ;)


Oppskriften på pynte-vesken finner dere her. Der har de brukt silkeband, men jeg syns det ble finere med heklet band. Garnet jeg har brukt er (igjen) Helårsgarn fra PT. Ikke overraskende var det helt nydelig å hekle med, da garnet ikke delte seg og heklingen gikk som en lek. Og flere helårsgarn-prosjekter dukker opp i mitt allerede overfylte hobby-hode ;)

Over helgen reiser vi på en ukes ferie, så da blir det litt feriemodus på bloggen også. Men det blir en del bilkjøring = strikketid :)

God sommer til alle som er innom!

Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 20. juni 2012

Absolutt grønn


Som nevnt i forrige innlegg, mitt favorittgarn for tiden er Helårsgarn fra PT. Tykk og myk bomull i deilige farger! Størstejenta Emma var med da jeg skulle 'hamstre' litt av dette herlige garnet. Og tror dere ikke de hadde Emma sin absolutte yndlingsfarge! En gress-grønn farge som var en fryd for øyet under strikkingen! Vanskelig å få frem fargen på bildene ser jeg, den er mye skarpere og flottere i virkeligheten.


Det bare måtte bli en tunika! Den ble til underveis, inspirert av God Morgen Genseren som jeg strikket tidligere. Oppskriften er jo ikke fulgt men rillene som pynter opp glattstrikken er inspirert derfra. Strikket på pinne 4,5 og det gikk med nesten 7 nøster. 2 røde knapper som pynt på kanten nede, det skal ikke mere til for å forandre uttrykket litt syns jeg :) Emma var på klassefest i dag, og da ville hun ha sin nye tunika på seg. Det finnes vel ikke noe som kan varme en mors strikkehjerte mer enn det! ♥


Til slutt ett nydelig bilde av bestevennene Emma og Sofie. Når Emma legger seg om kvelden går det bare ett lite øyeblikk, så går Sofie etter henne og legger seg sammen med henne i senga ♥

Ha ei flott uke jenter, håper kreativiteten blomstrer og prosjektene står i kø! :)

Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 13. juni 2012

Riller og diller


Jeg har funnet meg (enda) ett favorittgarn! Da jeg var innom Maus Garn på Lillestrøm tidligere i år, kom jeg over Helårsgarn fra PT. Det er 100 % bomull, men det hverken så ut som eller føltes som ren bomull. Det var utrolig mykt og det virker så mye lettere enn annen bomull. Jeg kjøpte bare med meg 5 nøster (forstå det den som kan...!) og har siden da ruget på disse. Hihi ;) Men nå var tiden inne. 5 nøster begrenser jo prosjektet litt, men valget falt på ett enkelt rillestrikket sjal.


Man legger opp 3 masker, øker en maske i begynnelsen av hver pinne og strikker til passe størrelse eller til det er tomt for garn - som det ble i dette tilfellet. De siste omgangene var lange! Føltes som fleeeeeere hundre masker ;). Men jeg syns det ble fin størrelse på sjalet, det viktigste var at jeg kunne ha det to ganger rundt halsen. Ser at blåfargen blir veldig ulik på bildene, den mest riktige er der jeg har sjalet på meg.


Den beste måten å få til en elastisk og pen felling syns jeg er denne. Fellingen tar tid, men det er verdt det!
Jeg forelsket meg fullstendig i garnet, så jeg måtte innom alle garnbutikkene her i Tromsø for å se om de kunne ha det her. Og tenk, i den garnbutikken som ligger lengst unna meg - der hadde de en liten hylle med det! De hadde ikke alle fargene, og litt få nøster av en del farger men jeg fikk da med meg hjem litt ;) Halvparten av nøstene er allerede brukt, jepp jeg har dilla! Mer om det senere :)


Husker dere mine to supermyke nøster med merinoull innkjøpt i Paris? De var ikke kjøpt til meg selv, men som gave til min lue-sydame. Hun strikker de nydeligste sokkene - og her ser dere resultatet av Paris-garnet. Lekkert! ♥

Fredag reiser jeg, min snille mamma og alle luene på Nord Norsk Villmarksmesse i Bardu. Gleder meg masse! Så titt innom oss om du er der :)

Ønsker dere ei flott uke og helg, sees neste uke!
Stor klem fra Gry-Anette

tirsdag 12. juni 2012

De heldige vinnerne!


Dagen er kommet for trekning av min give-away! Utrolige 184 ønsket å være med, så gøy! Jeg har tittet innom mange av dere, men har ikke rukket over alle enda :) Det ble tilsammen 244 lodd. Og til tross for hjelpemidler som excel og random.org er det jaggu ikke gjort på ett øyeblikk altså! ;) Men nå har jeg trukket to heldige vinnere.

♥♥♥
Den kreative pakken går til lodd nr 52 - som er Birgittes Forglemmegei.  
Birgitte har en kjempeflott blogg med masse inspirasjon!
♥♥♥
Luepakken går til lodd nr 219 - som er Marits Hagekos.
Nytt bekjentskap for meg, en nydelig hageblogg og Marit tar fantastiske bilder!
 ♥♥♥
Jeg hadde også en liten gave til den som kommenterte først, og det var Randis Lille Hobbyverden 
Randi har flere hobby-lidenskaper og en kreativ og flott blogg jeg besøker ofte!
♥♥♥

Gratulerer så mye til dere! Send meg adressen deres på mail post@g-anette.com.
Birgitte, du må si om du ønsker Mumi-posen eller en annen fra Epla-butikken.
Marit, du må titte i Luefabrikken og si hvilke tre produkter du ønsker deg. 

Kjempegøy med give-away! 

Til slutt, tusen takk for at så mange har lagt igjen kommentar ♥

Stor klem fra Gry-Anette 

mandag 4. juni 2012

Røde epler og heklerier


Sol og varme kom endelig til oss her nord og med sola kom også heklelysten til meg! Noe den gjør hvert år på denne tiden :) Det vil si, jeg har faktisk strikket ett skjerf/sjal siden sist også, men trådfesting og siste finish må til før jeg kan ta bilder. Og det er jo ikke noe hast egentlig. Å bli ferdig med ett skjerf akkurat nå mener jeg :)


Boleroen er heklet til Anna. Hun er skikkelig kjolejente på sommeren og da er det kjekt med noe over skuldrene på litt kaldere dager. Jeg hadde sett for meg en lys, lett bolero. Kanskje i offwhite eller dus rosa, da hadde den passet til mange kjoler hun har. Men Anna vil fortsatt bare ha rødt, og jeg kan jo ikke gjøre annet enn å høre på henne da :)

Oppskriften finner dere her. Den er på engelsk, men man kommer veldig fort inn i engelske oppskrifter. Jeg har heklet i Drops Cotton Light. Oppskriften var til ett mye tykkere garn og krok nr 6, men det syns jeg så veldig tykt ut til en bolero. Så jeg valgte tynnere garn og krok nr 4, og heklet str 6-8 år til min snart 5-åring og det ble bra! :) Eple-knappene er kjøpt på en lokal sy-butikk, syns de passet så fint!


Dette var enkel og morsom hekling, og ett fint lite sommerlig prosjekt. Og selv om hekling ga mersmak, er det igjen strikkepinnene som er tatt frem. Men jeg merker at farten og lysten ikke er helt den samme som den har vært. Hva med dere, blir det mindre håndarbeid på denne årstiden? Med denne søte Lambi'en ønsker jeg dere ei super uke! Minner også om min give-away ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...