tirsdag 29. mai 2012

Give-Away!


Jeg har passert utrolige 100 000 besøk på bloggen min, og det er klart det må feires! Og selvfølgelig må det feires med gaver til dere som faktisk gjør at dette er så ubeskrivelig gøy!

Jeg ser at det er mange som finner bloggen min pga Luefabrikken, så jeg ønsker også denne gangen å dele give-away'en i to. Den ene premien er derfor tre valgfrie produkter fra Luefabrikken. Den andre premien er til alle strikkedamer/hekledamer/sydamer/kreative damer som følger bloggen min, både dere med og uten blogg :) Premien her er en sommerlig Mumi-strikketøypose, 2 nøster av favoritten Pickles Abuelita Tjukk Merino og maskemarkører/charms. Hvis du ønsker annet motiv på strikketøyposen er det selvfølgelig mulig å velge blant disse. Er du strikkegal og ønsker deg lue, eller er du luegal og ønsker deg strikketing er selvfølgelig det også lov! ;)

For å være med, skriv en kommentar under innlegget her. Du får ett lodd for kommentar og to lodd for kommentar + link til give-away hos deg. Skriv om du ønsker ett eller to lodd, om du ønsker luepakke eller kreativ pakke og husk mailadr om du skriver som anonym :) Trekning blir om 2 uker, tirsdag 12.juni.

Da ønsker jeg alle lykke til, og tusen takk til alle dere som titter innom! ♥

Stor klem fra Gry-Anette

Psst: Den aller første som legger igjen kommentar får en liten overraskelse!

tirsdag 22. mai 2012

Ugler og sinte fugler


Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i ugler. Og her en dag sier minstejenta Anna til meg: Mamma, vet du ka, æ æææælske ugle! ♥ ÅÅ, dunkdunk i morshjertet! Og vips dukket det opp en ugle-lue i hodet mitt, en som jeg har sett litt rundt omkring. Anna valgte fargen rød. Jeg strikker luen på enkleste vis, hekler øyne og nebb og legger de oppå luen for å finne rett plassering. Men så ser jeg at jeg titter inn i øynene på Angry Bird! Dog uten de sinte øyenbrynene, men ingen tvil om hvem dette ligner.


Jeg viser den til størstejenta Emma, uten å si noe om mine tanker. Og hun sier med en gang: Mamma, det e jo ængribørd! Og siden Emma er stor fan av nettopp den, måtte jo bare luen bli til henne! :) Vi søkte etter angry-bird-bilder på nett, og fant de helt riktige øynene som jeg heklet + øyebryn. Det er kanskje ikke den sinteste angry-bird'en jeg har sett, men det var nå akkurat så sint han var da han ble til :)

Ny uglelue, i Anna sin andre yndlingsfarge, ble strikket. Siden storesøster stakk av med den røde luen, lovet jeg Anna 'ører' på lua i tillegg for å 'blidgjøre' litt. Og det skal jo ikke mere til, Anna æææælske den! ♥
Begge luene er strikket i Drops Cotton Light på pinne 3,5. Kjempefint garn til vårluer.


Som kanskje noen kan se, så ligger alle smådelene løst oppå. Jeg prøvde å feste med garnet, men det ble ikke noe bra. Vurderte sytråd, men er redd det kan rakne da, når man tar luen på vil jo delene dras litt utover. Kom gjerne med tips! :) Jeg grublet visst på dette til jeg sovnet i går, for i natt drømte jeg at jeg monterte alle delene med elastisk tråd. Og nå må jeg jaggu montere alt en gang til, hihi :) Men kanskje elastisk tråd er tingen, ikke verst av en drømmende strikker å komme på den ideen ;)


Et lite stykke utfor Tromsø ligger Ersfjordbotn, ett nydelig lite sted. Her har to svigersøstre startet en butikk/kafe på ei brygge, som heter Bryggejentene.  De selger klær, sko, interiør og masse annet spennende.  På en solskinnsdag i forrige uke dro jeg og sydamen min Ilze (på bildet) dit for å ha lunsj. Og for å feire at hun har jobbet for Luefabrikken i ett år nå! Vi satt ute og spiste deilig mat og strikket i varmen i 2,5 timer :) Slike dager kan man leve lenge på her nord ♥

Jeg ser at jeg nærmer meg fantastiske 100 000 besøk på bloggen min! Og det skal selvfølgelig feires med give-away om ikke alt for lenge :)

Ha en fin tirsdag, alle som titter innom meg! :)

Stor klem fra Gry-Anette

tirsdag 15. mai 2012

Hurratøfler og duo-dilla


Det var nesten to nøster igjen etter jeg strikket Pickles-vesten, og det måtte bare bli ett par lommetøfler i den nye yndlingsfargen min! Kanskje er det litt råflott med tøfler i den mykeste merino-ullen, men skikkelig gode ble de da ;)


Det var ikke planlagt at de skulle bli så 17.mai aktige, men rød med hvite prikker er en annen favoritt nå for tiden. Jeg lagde knappene selv, og det var ikke før jeg sydde de på at jeg så hvor passende de ble akkurat nå :) ~Hurratøfler~


Oppskriften jeg har brukt er denne fra Hedvigs Blogg. Syns den er enkel og fin. Litt synd med monteringen (vanskelig å få sømmene pen syns jeg), og jeg tror det skal finnes oppskrifter uten montering også. Det får bli neste gang. Garnet jeg har brukt er altså dobbel tråd Drops Merino Extra Fine, pinne nr 4. De ble tette og fine, slik jeg ville ha dem. (Psst, i hele mai er dette herlige garnet på tilbud)


Ett annet herlig garn er Duo fra Sandnes. Jeg hadde helt dilla på det for ett år siden, og nå er jeg i gang igjen ;) Syns det blir så myke og lette plagg av det. Denne lua fra Drops har jeg hatt lyst til å strikke til Anna, og nå kom den på pinnene med Duo-garn fra lageret.


I oppskriften er lua strikket i Nepal (som er tykkere) og på pinne nr 5. Jeg strikket på p 3,5 og tok bort en mønster-rad og da ble størrelsen perfekt til Anna. Og mottaker er fornøyd som alltid ♥


Mønsteret var skikkelig gøy å strikke! Nesten mer avhengighets-skapende enn striper faktisk :-) Så lua ble strikket i en fei en kveld, og lysten til å strikke en til kom med en gang. Meeen, den ligger ikke øverst på lista akkurat - der bobler det over av andre ting som vanlig!


Til slutt må jeg bare vise dere ett flott bilde av min superspreke bestefar på snart 88 år! Bildet ble tatt i en konfirmasjon på søndag. Og ja - det ble servert kransekake med tilhørende smell-bongbong'er ;)

Nå skal jeg synke ned i sofaen og kose meg med siste episode av Frustrerte Fruer og Greys Anatomy-gjengen etterpå :)

Ønsker alle en strålende 17.mai feiring!

Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 9. mai 2012

Blått til meg selv


Myke marineblå merino-nøster ble til en vest til meg selv til slutt :) Planen var først en bolero til Emma, men vi fant ikke ett mønster hun likte og så ville hun heller ha sort. Marineblå er jo "den nye sorte" fargen (har jeg hørt ett sted), og syns den er overalt i butikker nå. Og jeg elsker den! Så da boleroen foreløpig er satt på vent, visste jeg at nå måtte det bare bli litt ego-strikk, hihi :)


Trengte ikke lete så lenge, første stopp var nemlig Pickles. Og der fant jeg denne vesten som jeg har tittet på flere ganger før. Den skal jo egentlig strikkes i to farger, men nå som jeg har dristet meg fra sort/grå til blå, syns jeg det var mer enn nok ;) Den strikkes i dobbel tråd extra fine merino fra Pickles. Jeg brukte mine Drops nøster med samme navn, dobbelt garn på p 6. Det garnet er en del tykkere, så jeg valgte å strikke den minste størrelsen og da ble den passe syns jeg.


Vesten har egentlig knapper, men de droppet jeg. Tror ikke denne vesten vil bli lukket igjen (ehm, er vel strengt tatt ikke mulig heller..) men syns det er mye finere at den bare slenges utpå som pynt :) Jeg strikket den også litt lengre enn oppskriften sa. Jeg tror hvertfall det, det er alltid vanskelig å måle når det er rillestrikk. Dampet den lett for å "åpne" rillene mer slik at bølgene kommer bedre frem. Det var en kjapp og enkel vest å strikke, anbefaler den absolutt! Mine 6 innkjøpte nøster ble akkurat litt for lite (vi snakker 5 cm, igjen...) Dvs at 7 nøster er mer enn nok. Garnet er altså Drops Merino Extra Fine. Herlig garn!


Dette bildet tok jeg fra vår veranda i går, herlig bilde! Nabokatta som lusker rundt hushjørnet, mens reinen forsyner seg av tulipanene. Slik er det her på denne tiden, reinene er ikke spesielt folkesky. De tusler rundt her, og i dag møtte jeg og Anna en da vi gikk til barnehagen :) Men ifølge Anna var det altså ikke Rudolf, da nesen ikke var spesielt rød ;)

Ønsker alle som er innom ei fin uke! Og tusen takk for alle hyggelige besøk og kommentarer ♥

Stor klem fra Gry-Anette

fredag 4. mai 2012

Inspirert til striper


 Impuls-strikking fra denne kanten igjen :) Jeg ble så inspirert av Blåbærlina sitt innlegg om raglan i striper at neste kveld var jeg i full gang med grønne og brune striper! Blåbærlina skriver også om hvor navnet "raglan" kommer fra, morsomt! Bloggen hennes er kjempeflott, verdt mange besøk! :)


Genseren er til Mathias (som jeg er tante og gudmor til) og fargene bare "kom til meg" med en gang jeg bestemte meg for å strikke denne. Grønnfargen er bare helt herlig, mye skarpere og flottere i virkeligheten! Det er gøy å strikke striper, man klarer ikke legge fra seg strikkingen - man skal bare strikke en stripe til og en stripe til, hihi ;)


Jeg har brukt Freestyle fra Dale, pinnenr 4. Syns den ble akkurat passe tykk og myk. Jeg har ikke brukt oppskrift, bare prøvd meg litt frem. Jeg har strikket raglangensere før og det er jo enkel og grei strikk. Hals-løsningen er kanskje ikke den mest vanlige (og lekre), men jeg strikket en genser til Anna da hun var liten med slik åpning og syns det var supert å kunne åpne opp litt hvis det ble for varmt.


Planen var brune knapper, men følte for å slå meg litt løs da jeg tittet i knappe-skuffen. Røde knapper gjorde susen syns jeg! :) Jeg har litt garn igjen (i alle dager...) og tenkte underveis at det kanskje kunne bli sokker. Men nå er jeg i full gang med ett helt annen prosjekt så det kan fort bare bli med tanken. Jeg blir så lett avsporet ;)


Ble litt lengre bloggepause enn jeg hadde tenkt, men tiden bare flyr. Men så har jeg jo rukket å være i Paris da! Herlig tur med masse opplevelser! Kunne absolutt tenke meg å dra tilbake dit. Man rekker jo bare over en liten del. Men vi fikk med oss alle de "store tingene" da, vi var skikkelig turister innimellom all shoppingen ;)


Vi var innom 2 garnbutikker. Den ene var midt inne i ett luksuriøst kjøpesenter, følte oss ikke helt hjemme blant alle de fine fruene der ;) Men mitt eneste garnkjøp i Paris var herfra, to supermyke nøster med merino. Og jeg følte meg ganske så "fin" med mine to nøster i denne luksus-papirposen ;)
Den andre garnbutikken vi var innom het La Drogerie. Visstnok den mest kjente som "alle" må få med seg. Men ble ikke så veldig imponert, litt spesielt garn hadde de men ikke det helt store utvalget. Og de som jobbet der kunne gjerne ha smilt litt.. Jeg sitter med en følelse av at Paris-strikkedamer må føle at de er kommet til himmelen hvis de kommer til en norsk garnbutikk! Åh, så heldige vi er som bor her :)

Ønsker alle som er innom en strålende helg!

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...