fredag 30. september 2011

Tovede kosetøfler med oppskrift


Endelig er denne jentas favorittårstid her! Og med den kommer strikkelysten smygende tilbake :) Og hva passer bedre enn å starte høsten/vinteren med gode varme kosetøfler! Oppskriften ble til for et par år siden, etter å ha strikket flere par (etter andre oppskrifter) uten å finne akkurat mine tøfler. Men disse er mine, og nå kan de bli dine også. Og om jeg får si det selv...så sitter de som støpt på foten, hihi ;)

G-Anette's Tovede Kosetøfler

Garn: Fritidsgarn. 3 nøster offwhite, 2 nøster blå
Pinner: 5,5
Tøflene strikkes frem og tilbake med bare rette masker *we like* :)

Legg opp løst 50 m med blå, strikk 1 pinne rett. Bytt til offwhite og strikk 17 riller (34 pinner)
Sett de 18 ytterste maskene i hver side på hver sin tråd. Strikk 20 riller over de 14 midterste maskene. Strikk så 2 m smn på starten av de fire neste pinnene = 22 riller på midt-stykket.
Nå flytter du de 18+18 m (på trådene) over på pinner og fortsett slik: Strikk riller over de 18 første maskene, plukk opp 22 masker på midtstykket (1 maske for hver rille), strikk de 10 m fremme på midtstykket, plukk opp 22 m på andre siden av midtstykket og strikk så de siste 18 m = 90 m. Strikk 5 riller over alle maskene, bytt farge og strikk 3 riller til.

Felling:
Sett markør mitt foran på tåen = 45 m på hver side. Felling starter fra retten:
1. Strikk de 2 første m smn, strikk til 6 m før markør. 2 smn, 8 r, 2 smn, r omg ut.
2. Strikk de 2 første m smn, strikk til 5 m før markør, 2 smn, 6 r, 2 smn, r omg ut.
3. Strikk de 2 første m smn, strikk til 4 m før markør. 2 smn, 4 r, 2 smn, r omg ut.
4. Strikk de 2 første m smn, strikk til 3 m før markør, 2 smn, 2 r, 2 smn, r omg ut.
5. Strikk de 2 første m smn, strikk til 2 m før markør, 2 smn, 2 smn, r omg ut men 2 siste m smn.
6. Fell av alle maskene

Sy sammen bak og under. Toves godt i maskinen, jeg tover de så de nesten blir for små og tar de på meg når de er våte og tøyer litt slik at de sitter perfekt! Jeg tover de på 40 grader sammen med en handduk, ingen vaskepulver/vaskemiddel. Men hvis du har tovet før vet du sikkert hva som fungerer best :) Jeg brukte forresten veldig lite av nøste nr to med blå, så hvis du dropper kanten oppe er det sikkert nok med ett nøste blått.

Hvis du lager disse, vær snill og link til meg og send meg gjerne en kommentar slik at jeg kan besøke bloggen din å titte :) Lykke til! Spør gjerne om du lurer på noe, det er ikke alt som er så enkelt å forklare som det er i hodet mitt :)

I kveld blir det jentekveld på meg og Emma. Samboern må jobbe, så når Anna er i seng blir det Idol, taco og godis på meg og Emma, kos! :) Ja, og så pinner og garn på meg da, dobbel-kos! ;)

Sees snart! Stor klem ♥

onsdag 21. september 2011

Hverdagen igjen :)


Da var Døgnvill og Tyrkia-tur over, og tilbake til hverdagen med meg :) Døgnvill var en opplevelse i år som i fjor! Og jeg gleder meg allerede til september 2012 ;) Tyrkia var herlig og varmt og avslappende etter noen hektiske uker i fabrikken. Men det var også overraskende godt å komme hjem å begynne på rutinene igjen! :) To uker uten symaskin er den lengste pausen jeg har hatt på laaaang tid, og det er godt å kjenne på at man savner jobben sin når den ikke er der! Jeg er superklar for julegavesesong nå :)


Litt bilder fra Tyrkia må jeg vise dere. Vi trodde ikke det skulle være SÅ varmt siden vi dro såpass seint, men det var mellom 35 og 40 grader hver dag, litt i varmeste laget syns jeg. Det ble mye bading! Emma på 8 ble en fisk i vannet i løpet av de to ukene, Anna på 4 fant ut da vi hadde to timer igjen av badingen siste dag at hun ville prøve rutsjebanen likevel... Så da ble det opp og ned, opp og ned alt hun klarte... SÅ gøy! :)


Det ble ikke strikket en maske i Tyrkia og jeg er ikke kommet helt i gang med håndarbeid etter vi kom hjem heller, men hodet er som vanlig fullt av ideer :) Jeg strikket Pickles sin høstvest i juli og fant allerede da ut at jeg ville strikke den langermet i rød også. Høstgenser altså. Armene er strikket, og jeg er kommet til "daisyene" på selve genseren. Og her har jeg vært i ukesvis....jeg er så ubestemt på fargene! Skal altså ha tre farger til sammen med den røde. Skal jeg gå for den friske med gul/orange/grønn, eller den høstlige med brun/beige/offwhite, eller den nøytrale med lys grå/mørk grå/hvit, eller eller..... Forslag tas mot med takk! Har jo hatt god tid hele tiden, men nå er jo faktisk høsten her (vi kom fra Tyrkia på søndag og da reiste vi fra 39 grader og kom hjem til 9 grader....)


Har lenge beundret disse gammeldage klemme-mappene og hatt de som ett (av mange) ønskeprosjekt. Syns klemmelåser er så fint alternativ til glidelåser og andre lukninger. De få stedene jeg har funnet klemmelåsene har de vært ganske dyre syns jeg. Så da jeg fant de billigere hos en grossist i utlandet, kjøpte jeg like gjerne mange slik at andre syglade også kan få kjøpe ;) Dere finner de i Epla-butikken min under søm tilbehør. Har bare sydd denne ene foreløpig, men det blir flere! Apropos Epla, når jeg åpnet forsiden i dag så jeg at mine naturhvite heklede tøfler er med i "Herlige Høst" forside-bildet, så gøy! Skvatt litt da jeg så de, hihi ;)

Tusen hjertelig takk for alle hyggelige, varmende, rørende og herlige kommentarer på mitt forrige innlegg, jeg har lest gjennom alle flere ganger. Det betyr utrolig mye for meg ♥♥♥

I kveld blir det litt oppdatering på tv-fronten og kanskje jeg glemmer daisyer for en stund og starter på noe nytt heller. Eventuelt fortsetter på en av de to andre prosjektene jeg har liggende... Enkelte ting forandrer seg aldri, hihi ;)

Stor klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...