mandag 28. februar 2011

Ukul lue, men hotte votter!


I disse VM-tider kan man kanskje ikke unngå å bli litt revet med. Men hvem kunne ane at jeg (som ikke interesserer meg for sport, overhode!) skulle få både hjertebank, gåsehud og tårer i øynene da Northug tok gull i går. I alle dager... Men hvertfall, en VM-lue måtte jeg bare lage! Inspirasjonen kom fra Stinemor sin flotte strikkede VM-lue. Men så har jeg hatt så lyst å prøve Felisi sin oppskrift på heklet lue. Så her ble det inspirasjon fra to hold! Oppskriften var virkelig noe for meg, enkelt forklart og kjapp å hekle. Så den skal prøves igjen. Garnet jeg har brukt er akrylgarnet (!) Molly fra Järbo, kjøpt på Panduro i Oslo.


Tanken var at lua skulle bli til min ull-hatende 7-åring. Men pga tykkelsen på garnet og litt feilberegning fra min side ble denne i voksen størrelse. Men bare i bredden...for å få symmetri i flagg-stripene ble det en "vanlig" kort lue. Den hadde nok blitt finere som baggy slik oppskriften sier. Og hvis jeg hadde brukt riktig garn. Og riktig heklekrok... Kan bare skylde på meg selv her :). Jeg prøvde å prakke lua på samboeren og han tok den på da han skulle ut med ungene. Men han tok også en av mine sydde luer i lomma for "det kunne jo hende han traff folk". Haha... Men jeg velger å ikke bli fornærmet her, for luen ble faktisk litt bolle-aktig på hodet... (Isopor-Benedicte har ganske lite hode, så det vises ikke så godt på henne). Jaja, noen slike feil-kreativiteter må man vel bare regne med ;)


Mannen bestilte tovede votter av meg (dvs jeg spurte om han ville ha og han sa ja...hehe). Han ville ha de sorte og lange. Jeg er egentlig ikke så glad i å strikke sort, rett og slett fordi det er vanskelig å telle og se hvor man er, men det har kanskje noe med at jeg har dårlig lys i strikkehjørnet mitt... Men hva gjør man ikke for mannen! ;) Strikket i Fritidsgarn på p 5. Jeg ville bruke den fantastiske oppskriften til Kjerstrikk som utgangspunkt og jeg ba mannen prøve mine votter så jeg kunne se hva jeg måtte endre. Jeg la til litt i bredden og lengden her og der og håpet på det beste. Vottene satt som ett skudd og han er kjempefornøyd!Og spesielt fordi vi underveis fant ut at to ord som har betydd mye for han skulle være med. For snart to år siden sluttet han som kiosk-driver (etter å ha jobbet med kiosk siden han var 11 år..) og startet eget rengjøringsbyrå som han kalte for "Fatt det kor reine vindu!". Skikkelig Tromsø-sleng over det ;). Han visste det var en sjanse å ta med navnet da han risikerte å bli oppfattet som useriøs, men samtidig ønsket han å skille seg ut i mengden. Så navnet stod han fast ved og har ikke angret på det! :)

I dag har jeg passert 20 000 besøk på bloggen min, og jeg ser at jeg har fått over 100 følgere! Slik varmer virkelig hjertet mitt! Tusen, tusen takk - det er jo dere som gjør dette så gøy og inspirerende! Dette må absolutt feires litt, så jeg planlegger en liten give-away om ikke så lenge :)
 
Ha ei super uke alle sammen!
 
Klem fra Gry-Anette

tirsdag 22. februar 2011

Mapper og pakker


Jeg som trodde at jeg kom til å ha flere ferdigstrikkede ting å vise frem etter Oslo-turen (jeg pakket ikke akkurat lite garn, og var i tillegg innom garnbutikk i Oslo...) men før jeg visste ordet av det var helgen over! Men vi har hatt en kjempefin tur da, koselig å være på besøk og ikke minst få møte nydelige Mathias. Godt å se at det jeg har strikket til han er i bruk :)

Panduro er obligatorisk å gå innom når jeg er i Oslo og jeg var der ikke mindre enn 4 ganger... Handlet noen nydelige stoffer som jeg i går ikke klarte å la ligge...


Etter lang leting etter det perfekte etui til strikkepinnene mine tror jeg dette er noe for meg. Jeg er jo som kjent bittelitt (!) glad i å strikke luer, og da trenger man jo både rundpinne og strømpepinner i samme str.  Så jeg hadde lyst å ha de samlet, men samtidig ikke ha absolutt alle i samme etui. Så jeg tror jeg lager meg noen av disse og merker de med pinnenummer. Kan jo ha hel og halvnummer sammen så blir det ikke så mange mapper. Eller er det kanskje noen som har noe annet smart til pinnene sine som jeg ikke har tenkt på?


Her er stoffene jeg kjøpte på Panduro. Alle bortsett fra det med jordbær er Tilda-stoffer. Og jeg syns de er så nydelige! Gleder meg til å sy sommerlige småting av disse :) Har også kjøpt ensfarget lys rosa, lys grønn og lys blå for å kombinere med disse mønstrete.


Når vi kom hjem på søndag var det tre pakker som ventet på meg. To av pakkene inneholdt stoff jeg har bestilt fra Etsy. Uglestoffene var bare SÅ flotte! Så nå blar jeg gjennom hobbybøker for å finne prosjekter til disse. Skal hvertfall lage noen poser/vesker og kanskje jeg prøver meg på en liten mappe til, med glidelås... Må komme over skrekken for det tror jeg ;)


Den tredje pakken som lå og ventet på meg, var dette nydelige mammasmykket fra Stinemor. Jeg har lenge sett på disse smykkene på bloggen hennes, og da hun laget salgsblogg var jeg bare nødt til å bestille :) Smykket kalles mammasmykke da engelen på toppen er mammaen og de to englene under er da mine søte små jenter :) Er det ikke flott? Her er salgsbloggen til flinke Stinemor.

Og så ett spørsmål til dere kreative der ute! Jeg er på jakt etter oppskrift på en liten jentekjole der bærestykket er heklet, mens resten er sydd. Jeg vet jeg har sett det for en stund siden (sikkert på en blogg) men husker ikke hvor, så hvis noen vet blir jeg veldig glad for svar :)

Nå skal jeg lage tovede votter (bestilling fra mannen) og så skal jeg vel snegle meg fremover på soljakka tenker jeg.

Ha ei flott uke!

Stor klem fra Gry-Anette

mandag 14. februar 2011

Luedilla og myke pakker


Da var jeg omsider ferdig med febertull og ting kan skje i normal fart igjen :) Nok en strikket lue herfra... Mønsteret er fra dette heftet fra Sandnesgarn. Skal strikkes i Alfa, men når jeg fikk akutt lyst til å strikke den lørdag kveld måtte jeg ta det jeg fant fra lageret. Så det offwhite er Topp t'tå og det lilla er Viking Alpaca. Jeg har ikke strikket så mye med flerfarget mønster, og hver gang glemmer jeg hvor tykt det blir når man strikker slik. Så denne lua ble veeeldig tykk men også veeeldig myk og god! Kjapp å strikke og jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke :) (lurer litt på hva enkelte naboer tenker når jeg vandrer ute rundt huset med kamerastativ under den ene armen og ett isoporhode med lue på under den andre..)


Jeg har fått pakke, fra supersnille Lena!  Tusen, tusen takk Lena! Tøflene er superlekre og jeg skal jeg love deg at de kommer til å bli brukt. Må ha tøfler på i "fabrikken" da det fort blir kaldt på bena, og her om dagen kommenterte samboeren at de jeg bruker ser ut som de har gått i arv i generasjoner... Så det var på tide med nye! Og så så fine da! Og så har Lena gitt meg en liten utfordring i pakken, hun ber meg prøve å bruke garnet og de små blomstene sammen. Og jeg har en liten idè om hva det kan bli, men kom gjerne med forslag! :) Ellers fikk jeg flotte servietter og en te jeg gleder meg til å smake på. Igjen, tusen takk Lena, du er herlig :)Flere pakker har det blitt på meg. Samboeren var i Levi, Finland nå i helgen og kom hjem med disse garn-nøstene i morsdagsgave fra jentene. Herlighet for noen nydelige farger! Som dere ser, garnet er "ekte" finsk, kjempegøy med nytt og spennende garn! :) Siden jeg startet å strikke for noen år siden, har samboeren hatt det "lett" når han skal kjøpe reisegaver/andre gaver, for han forsto raskt at garn var tingen. Men i går var han litt usikker, kanskje han var redd det ble kjedelig i lengden for han ba meg si fra når han skal slutte å kjøpe garn.... Eh, slutte å kjøpe garn?!? Jeg lot han tydellig forstå at garn fortsatt er det hotteste jeg kan få ;)

Jeg og sambo reiser til Oslo onsdag og blir til søndag, så det blir litt stille fra denne kanten resten av uka. Vi skal besøke svigersøster, mannen og skjønne lille Mathias. Gleder oss!

Nå skal jeg teste teen fra Lena, den lukter himmelsk!
Stor klem fra Gry-Anette

onsdag 9. februar 2011

Hekle, sove, hekle, sove...Det har vært lite kreativiteter de siste dagene på meg, feberen (og forkjølelsen) har vært i huset i snart to uker og på lørdag var det min tur. Så kjedelig! Har ikke tid til sånn tull ;) Men nå er formen litt bedre og det klør etter å både jobbe, gjøre håndarbeid og...ja faktisk...gjøre husarbeid :) De RÅlekre knappene fant jeg på en garnbutikk her i Tromsø. Syns de var helt nydelige! Hvis noen vet hvor de kommer fra (kanskje noen har sett dem på nett?) så vil jeg gjerne vite :)


Dette settet har jeg heklet på innimellom de siste dagene. Oppskriften på lua er fra Garnstudio. Den skal egentlig strikkes i Alaska, men jeg har brukt deilige Nepal. Tror nok det gjorde lua ganske mye mykere. Jeg likte vrangborden veldig godt, trodde først den var strikket (ligner jo litt på patent) men den er faktisk heklet. Pulsvarmerne ble til underveis. Brukte i underkant av 3 nøster på hele settet. Det var gøy å hekle litt igjen! Jeg er ikke så dreven enda, men kanskje jeg skal driste meg til å hekle vottene som egentlig tilhører lua...med tommel og det hele ;)


Det var alt fra meg i dag, sofaen kaller. Ha en fin kveld alle sammen :)

Klem fra Gry-Anette

fredag 4. februar 2011

Bella og Lammi


Bellas Votter - Bellas Mittens. Tror ikke det er mange strikke-bloggere som ikke har hørt om dem. Og det er jo ikke rart at de har dukket opp på den ene bloggen etter den andre - det er ett fantastisk votte-mønster! Og for dere som ikke har hørt om disse, de er altså en kopi av ett par nydelige votter som Bella har på seg i filmen Twilight. En jente i USA har laget oppskriften etter å ha studert vottene i filmen. Den finner dere her. Men heldigvis har noen oversatt den til norsk og den finner dere her.Oppskriften er lang og detaljert, det var nok årsaken til at jeg har utsatt disse flere ganger. Men detaljert betyr jo ikke alltid komplisert! Kanskje tvert i mot. For oppskriften var veldig grei å følge, og jeg må si jeg er imponert over måten den er laget på for å få den perfekte passformen. Oppskriften er til både lang og kort (vanlig) vott. Jeg valgte den lengste varianten (slik de er i filmen) men syns kanskje de ble litt i lengste laget, sånn praktisk sett. Hvis jeg skal strikke flere blir det nok de korte. Jeg har strikket i isblå Alfa på pinne 5.


Dere kan tro det var ei som ble fornøyd når hun fikk lammet sitt! Før det fikk navn, het det bare "den ho mamma laga til mæ". Men navn måtte den jo få. Storesøster foreslo Lambi, men Anna hørte ikke helt hva hun sa - så her ser dere Anna og Lammi! :) Kunne ikke kommet på ett koseligere navn selv :)

Ha ei flott helg jenter!

Klem fra Gry-Anette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...